![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2014
|
Sayın BerfuÇ sayfanız hayırlı olsun.Maydanoza benzettiğiniz siyah saksıdaki bitkiniz Selaginella frosty yosunu.Teraryum için uygun bir bitki.Nemi çok seviyor.Ben yaşatamadım.İnşallah siz yaşatabilirsiniz.Bitkilerinizin resimlerini merakla bekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2016
|
Alıntı:
Dışarıda diğer saksılarımla beraber tutuyordum fakat 3. günde, bir kısmı sertleşip kurudu. Kurumanın güneş sebepli olduğunu düşünüp önce gölgeye sonra içeri aldım. Hemen kendini toparladı fakat küçük bir kısmı yanık kaldı. Tavsiyenize uyup daha nemli bir yere alacağım. Tekrar teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Aramıza bugün katılanlar
Selamlar, Forumdan aldığım tariflere göre kaktüs ve sukulentlerim için daha uygun bir toprak hazırlamak üzere sipariş ettiğim lav taşları geldi. 3 ölçek bahçe toprağına, 1 ölçek lav taşı ve 1 ölçek humuslu torf ekleyip güzelce karıştırdım. Bugün marketten yumurta alırken bir de baktım, o da ne? İçeri tazecik sukulentler, kaktüsler giriyor. Saldırdım tabi ki ![]() Yeni toprağımıza, yeni sukulentler. Öncelikle geçen gün kırdığımız kaktüs başını diktiğimi belirteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Kaktüsler
Sukulentlerin isimlerini çok daha kolay bulabiliyorum ama henüz maalesef kaktüsler konusunda bir adım atamadım. Sanırım küçük olan bir çeşit mammillaria. Uzun olanları bilmiyorum. Beyaz olanın etrafında yumuşak tüyler, tüylerin altında sivri ve sinirli dikenler var ![]() Bu arada uzunların üzerinde, yapma çiçeklerden vardı. Çıkartırken ufak bir parça da silikonla birlikte çıktı. Sn. Engin Koç'un uygulaması hemen biraz tarçını hamur yapıp sürdüm. Düzenleyen BerfuÇ : 05-03-2016 saat 21:36 Neden: Resim detayı ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Echeveria Shaviana
Çok güzel bir kız, fakat saksısını değiştirirken, kökü çok cılız ve kısaydı. Normal gelmedi açıkçası, umarım bir problem çıkmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Echeveria Setosa
Bu bol yavrulu bir Setosa. Çok yumuşak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Crassula Ovata ve Echeveria Affinis
İki adet Echeveria Affinis'i bir tane Crassula Ovata (pek emin değilim isminden ama Crassula kesin sanırım) bir de alt türünü bulamadığım başka bir Echeveria ile saksıladım. İki echeveria bir saksıya fazla gelmez umarım. Edit: Alt türünü bulamadığım Echeveria; Echeveria Powder Puff (adını yerim ![]() Düzenleyen BerfuÇ : 06-03-2016 saat 22:56 Neden: Alt tür ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|