![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bir çırpıda gezdim. Ne güzel bir sayfa olmuş Galip. Bir kere isimler var benim için süper bir durum ![]() ![]() Sen abinide ikna et tarlaların bir köşesine suku yetişticiliğine başlayın ![]() ![]() İnsanın bu güzellere kayıtsız kalması zor. Arajmanlarla harikalar yaratıyorlar. Çiçeksiz halleri bile insanı cezbediyor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Galip, heykelcikler çok güzel, fakat sepetleri sana küçük gelecek diye düşünüyorum. Ama anlaşılan o ki daha çok heykeller gelecek... Rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2010
|
Selamlar.. Maşallah çiçekçilerde bu kadar çeşit yoktur. tebrikler, süper olmuş takipteyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Elimden geldiğince boş zamanım olunca birşeyler yapmaya çalışıyorum sayın:aleydi. Sosyal medyada yabancı ülkelerde sukulent yetiştirenleri de takip etmekteyim. Onların yaptıklarını görünce benim ne eksiğim var deyip bende daha çok uğraşıyorum. Sukulent yetiştirme konusuna gelince aslında bende yetiştirmek istiyorum ama yeterli zamanı bulamıyorum. İnşallah memleketime gidebilirsem onuda yapmayı düşünmüyor değilim. Sukulent isimlerinide mümkün olduğunca bulmaya çalışıyorum. Çeşitte biraz fazla olunca tabi zor bulunuyor hepsi. Heykellerin devamının geleceğini düşünmüyorum sayın:YeniGine. Çünkü evimde hiç yer kalmadı. Bunları bile nereye koyacağımı düşünüyorum. Sepetlerin boyutları tam ideal durumda. Her birisi 3 tane sukulent almakta. Merhabalar sayın:eveR_AfteR. İyi yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimde mümkün olduğunca fazla çeşit bulundurmak istiyorum. Artık bir hastalık gibi oldu zaten. Yeni çeşit görünce hemen istiyorum. Onun için evimde hiç yer kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Heykelciklerin sepetlerini bugün sukulentlerle doldurdum. Her bir sepet 3 er tane sukulent almayı başardı. Bana göre şuana kadar en güzel aranjmanım bunlar oldu. İlk resimde ekilen sukulentler. İkinci ve son resimde ise sepetlerin altları fazla suyu engellemek için lav taşlarıyla dolduruldu. İplerde sukulentlerin boylarına kısa geleceği için yeni ipler takıldı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Heykelciklerin sepetlerine sukulent ekiminden sonraki görüntüleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sepetlerdeki sukulent aranjmanlarının daha yakındam görüntüleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yavru sukulentler oluşmaya devam ediyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentleri çoğaltmaya devam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
En iyi aranjmanım. Beş litrelik su şişesini keserek saksı yaptım. Sukulentlerde yavrulamaya devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2016
|
elinize emeğinize sağlık Galip Kuzucu..sizin sayfanızda görmüştüm bende minik yaprakları toprak üzerine bıraktım fakat balkonda onları içerde gölgede mi tutmam gerekiyo su vermem lazım mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Sayın Galip Kuzucu sukulentler üzerindeki uzmanlığınıza şapka çıkarıyorum. benim çabalarım maalesef başarısızlıkla sonuçlanıyor hep. Ya sizde sihirli bir değnek var **** ben onların dilinden anlayamadım. Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın:Sıdıka güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Seri üretim kelimesi biraz doğru gibi ![]() ![]() Sayın:zsahin ben yapraktan sukulent çoğaltırken yaprakları gördüğünüz gibi kabın ortası boş kalacak şekilde yerleştirdim. Sulamayı fısfıs ile (mesela boş bir camsil şişesi) ile yapıyorum. Haftada bir yapraklara su gelmeyecek şekilde ortadaki boşluğu suluyorum sadece ve son olarakta kap sürekli camın içtarafında duruyor. Sayın:esemeral bende enbaşta sizin gibiydim. Bende sukulent ve kaktus yetiştirmeye başlayalı daha 9 ay falan oldu yani bende yolun başındayım. Bende bir sürü sukulent kaybettim. Ama nerede hata yaptığımı bularak o hataları bir daha yapmadan daha iyi sukulent yetiştirmeyi öğrendim. Yani sizinde üzülmenize gerek yok. Çünkü insan birşeyi ister ve yılmadan çalışır ise o işin üstesinden gelir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Son günlerde yoğun bir hastane calışmasından sonra sukulentlerime bakım yaparken bir de ne göreyim birkaç sukulenttim malesef gitmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Yeni dallar çıkarmaya başlayan bir kaktüs. Kendisinin normalde rengi mor idi ama ben biraz gölgede tutunca yeşile döndü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
İyi yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince çok tür toplamaya çalışıyorum. Kaktüsün adı:"Echinopsis oxygona" sayın:bistritz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kök çürümesi olan bir kaktüs. 1 tanesi tamamen çürümüş. Diğerlerini ise yeni saksılara aldım. İnşallah onlara birşey olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ah ah benimde iki tane en sevdiğim tür saksı değişiminden sonra çürümüş ,üzüldüm sabah sabah. Bebek sukular çok güzel. ellerine sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Son gelen güzel sukulentlerden bazıları. Yaaş yavaş isimlerini öğreniyorum. "Othanna capensis rubra" ![]() "Aloe juvenna" ![]() "Sedum hernandezii" ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
potpori olmuş hocam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sedumlar heryerinden kök çıkarmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentlerden genel bir görüntü. Tablo gibi değişik olan görüntüler telefona yüklenen prisma adlı bir program ile yapıldı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentlere devam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlara gözatalım birazda ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlardan değişik görüntüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Aranjmanlar çok güzel olmuş sayın Galip Kuzucu maşallah ne güzel çiçekleriniz var .Yapraktan sukulent üretmekte başarılısınız küçük halleri daha bir tatlı bu sukucukların .Son resimdeki heykelciklerin boyutu nedir.Çok yakışmış birde yakın plan resim yükleseniz .Bol çiçekli ( dikenli ) günler Sayfanın başındaki resimler onlara ait galiba ben onları daha büyük sanmıştım . Düzenleyen sardunya18 : 09-08-2016 saat 14:04 Neden: Ekleme yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Heykellerin boyuna gelirsek; boyu 45 cm, eni ise 30 cm. Yanın plandan resimlerini en yakın zamanda yüklerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|