![]() |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
![]() Alıntı:
Öncelikle merhaba herkese, Aranızda yeniyim, ve kendime ait olarak ilk kez çiçek bakmaktayım. Daha önce annemin vardı ama insanın kendisine ait olan daha başka oluyor. Bu yaz kayınvalidemin teşviği ile vermiş olduğu ve bu forum sayesinde sukkulent olduğunu öğrendiğim İpek çiçeğini ki bu ismide (Eceyıldız) hanım sayesinde öğrendim. Biz cadı tırnağı diye biliyorduk. Resimleri yeni çektiğim için artık çiçekleri yok. Bahara çiçeklenince tekrar resimlerini çeker koyarım. Radyosyon emici diye bildiğimiz minik kaktüsler her zaman hoşuma gitmiştir ama bakmak kısmet olmadı. Netten sipariş verdiğim tohumlar, besleyici ve topraklarını alınca 31 Ekim akşamı ekmiş bulundum. İlk deneyimim olduğu için 2 tarz ektim. 1 anlatılan şekilde olan sera tarzı, birde normal açık olarak. Açık olanın toprağını 2 günde bir suluyorum, damla yöntemi ile (oğlumun biberonu işe yaradı ![]() Açık olarak ektiklerim ilk önce uyandı. 7. gün baktığımda 2 tane çıkmış olduğunu gördüm. Diğerinde çıkmayınca korkup seranında ağzını açtım, onda da ertesi günü 3 tane çıkmıştı, sonra öğrendiğimde arada havalandırmak ve streçin hava alması gerektiğini öğrenince delik deldim ve kapattım geri. Acemilik işte bilmeyince böyle sorunlar oluyor ![]() Şu anda açık olanda 5 oldu, sera şeklinde olanda 13. Toplam 18 yavrum var. Umarım gelişirler. Belli saat aralıklarıyla kontrol ediyorum kaç yavru oldu diye. Nasıl bir merakmış bu Allah'ım ![]() Gelişimlerini kendilerini belli ettikçe ekleyeceğim ![]() Kaktüs merakım nedeni ile büyümüş kaktüsler almış kayınvalidem. Onlarıda yarın gidip teslim alacağım kısmetse. Onlarında resimlerini aldığımda eklerim ![]() Herkese selamlar sevgiler. ![]() Düzenleyen GuneSunar : 11-11-2013 saat 19:13 |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|