![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2009
|
Devam... ![]() Carnegiea gigantea. Tohumdan yetiştirdiğim 31 tane saguarodan biri. Hiç ümidim olmamasına rağmen deneme amaçlı bahçenin güneş almayan bir köşesine dikmiştim. Beni çok şaşırttı. Korumasız -7 dereceden hafif tepe yanıklarıyla kurtuldu. Şimdi geriye kalan 30 bitkimi ne yapacağımı bilemiyorum ![]() ![]() Echinopsis pachanoi. Şeffaf bir poşetle koruduğum için güneş yanığından nasibini aldı. Bahçede zor bir tür. Çiçeğini görmek için sabırsızlanıyorum. ![]() Cylindropuntia imbricata. Her zamanki gibi neşesi yerinde ![]() ![]() Echinocereus enneacanthus var enneacanthus. Kışı korumasız atlatanlardan. ![]() Leuchtenbergia principis. Korumadığım için kaybettiklerimden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Sedum ussuriense ve Sedum kamtschaticum varyeteleri. Uyanış devam ediyor ![]() ![]() Bahçede kendiliğinden peydahlanan bu ufak arkadaş iyice serpildi. Sukulent değil ama tam bir kaya bahçesi bitkisi. ![]() Euphorbia resinfera. İki tane büyük bitkim mefta ama yedek olarak bahçenin bir köşesine diktiğim bu arkadaş inatçı çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Harika ! Tesekkürler başucu kitabı niteliginde verdiginiz bilgiler.Sanırım birçok arkadasimız aynen benim gibi kar manzaralı karelerde yüregini tuttu.Keşke bu hobinizi ilerletip biz kaktüs severlerin alısveris yapabilecegi bir işletme sahibi olsanız. Adenium sayfasın da inceliyorum, sizinkini görünce benimkiler kesinlikle çok yavaş gelisiyor zahmet vermessem tüyo istiyorum bu konuda. Süper kahmaran ilan ediyorum sizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Adeniumlarda en önemli şey bitkinin genetik yapısı. Bazı hibritler çok hızlı büyürken bazıları malesef çok yavaş gelişiyorlar. Bu sene en büyük bitkimin çiçeklerini fırça ile tozlaştırmaya çalışacağım. Malesef 2 senedir kendi başına bu işi beceremedi ![]() Umarım bu bilgiler işinize yarar ve sağlıklı ve hızlı gelişen bitkilere sahip olursunuz. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Kimisi yaralarını sarıyor, kimisi bahara tomurcuklarıyla merhaba demeye hazırlanıyor... Uyanış tüm hızıyla devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım bu sene ilk çiçek açan ve ipi göğüsleyen hangi kaktüs olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2016
|
Sayfanız adeta büyüledi. 2014ten beri herşeyi detaylarıyla arşivlemişsiniz ve bize mükemmel bir kaynak oluşturmuşsunuz. Gördüğüm en güzel sukulent ve kaktüs sayfası. Sanırım kaktüsleriniz kendi aralarında sizin gibi bir dosta sahip oldukları için çok şanslı hissettiklerini dile getiriyorlardır ![]() Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Hala ilk kaktüs çiçeğini bekliyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
ne kadar güzeller harika bayıldım. tebrik ederim. sizden tohumdan sukulent yetiştirme konusunda bilgi rica edebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda... İlk kaktüs çiçekleri kendini göstermeye başladı. Eninim sıcacık ortamlarında el bebek gül bebek büyüttüğünüz kaktüsleriniz çoktan açmaya başlamıştır ama benim savaşçılar sıcak bahar güneşini yeni tadıyorlar ![]() Sırasıyla çiçek açanlar: ![]() Bu sene alkışlar ona... İpi ilk göğüsleyen arkadaşım Turbinicarpus viereckii oldu. Aslında 5 tane tomurcuğu vardı ama 2 gece yaşanan 1 derecelik sıcaklıklar tomurcuklara zarar verdi. Olsun bir tane de bana yeter ![]() ![]() Mammilloydia candida. Daha bir sürü tomurcuğu var. ![]() ![]() Kışa hiç korunmadan göğüs geren bu ufaklık Epithelantha micromeris. Fotoğrafta büyük gözüktüğüne bakmayın çiçekleri ancak bir pirinç tanesi kadar ![]() ![]() Mammillaria microhelia. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2016
|
Bu özel güzellikleri, doğal ortamlarında o kadar kaliteli sergilemişsiniz ki; hayran kalmamak elde değil gerçekten. Gerçekten büyük keyifle izliyorum sizi ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2016
|
Çok sevimli görünüyorlar, elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın lonelywarrior40. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın Pixeliarmus. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki kaktüs ve sukulent türlerinin eşlikçileri Armeria ve Dianthus türleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
keyifle izlediğim bir bahçe ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Emektar Graptopetalum paraguyense. Bu macera başladığından beri benimle. Çok badireler atlattı ama bana mısın demedi. Yaklaşık 1 metreye 40 cm'lik bir alan kaplıyor ![]() ![]() Rebutia hoffmannii. Yavaş ama emin adımlarla büyüyor... ![]() ![]() Echinocereus viridiflorus. Çiçeğinin nefis bir limon kokusu var. Bu küçük arkadaş sanırım bu kokuya karşı koyamamış ![]() ![]() Mammillaria vetula ssp. gracilis cv. 'Oruga Blanca'. Kimisini çiçekleri kimisini dikenleri çekici kılıyor. Bu arkadaşın kesinlikle dikenleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Gymnocalycium bruchii. 1 senede 2 tane mercimek tanesi kadar yavru verdi. Çoooooook yavaş büyüyor ![]() ![]() Tohumdan yetiştirdiğim Rebutia sp. 15 gündür çiçekli. ![]() Mammillaria hahniana. Bu sene çiçek konusunda biraz cimri. Bakalım zamanla ne olacak. ![]() ![]() Notocactus uebelmannianus. Gördüğüm en güzel Notocactus çiçekleri. Geçen kış bahçedeki 3 bitkim de ölmüştü. Bu biraz daha büyük bakalım ne olacak. Düzenleyen litoriachloris : 22-04-2016 saat 08:57 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Boşuna Acem Halısı dememişler ![]() ![]() xGraptosedum 'Francesco Baldi' ![]() ![]() ![]() Dianthus türleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
Devam... ![]() Echeveria lilacina. ![]() Oscularia deltoides. ![]() Astrophytum myriostigma "columnaris" ![]() Notocactus sp. ![]() Bu arkadaşın türünü bilmiyorum ama benzerlerine göre çok odunsu bir gövdesi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
dona dayanıklı, kaktüs, kaya bahçesi, sukulent |
|
|