Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hilalll
Harika !
Tesekkürler başucu kitabı niteliginde verdiginiz bilgiler.Sanırım birçok arkadasimız aynen benim gibi kar manzaralı karelerde yüregini tuttu.Keşke bu hobinizi ilerletip biz kaktüs severlerin alısveris yapabilecegi bir işletme sahibi olsanız.
Adenium sayfasın da inceliyorum, sizinkini görünce benimkiler kesinlikle çok yavaş gelisiyor zahmet vermessem tüyo istiyorum bu konuda.
Süper kahmaran ilan ediyorum sizi 
|
Yüreklendirici youmunuz için çok teşekkür ederim sayın hilalll. Benim de aklımın ucunda bu işi profesyonel anlamda yapmak yok değil aslında
Adeniumlarda en önemli şey bitkinin genetik yapısı. Bazı hibritler çok hızlı büyürken bazıları malesef çok yavaş gelişiyorlar. Bu sene en büyük bitkimin çiçeklerini fırça ile tozlaştırmaya çalışacağım. Malesef 2 senedir kendi başına bu işi beceremedi

Eğer başarılı olursa tohumlarımdan size de gönderebilirim. Bunun dışında en az 10 litrelik çok geniş saksılar öneriyorum. Büyük saksıdaki bitkiler diğerlerine oranla çok daha hızlı gelişiyorlar. Gelişme döneminde bolca besin, su, güneş ışığı ve hava sirkülasyonu çok önemli. Tabi toprağı da çok ama çok geçirgen bir yapıda olmalı. Adenium forumlarında toprak karışımları ile ilgili bolca bilgi mevcut. Eğer kış aylarında bu şartları sağlayabilirseniz bitkileriniz büyümeye devam edeceklerdir bu da size zaman kazandırır. İş yerimdeki boş bir odada mümkün olduğunca güneş gören ve sürekli üzerlerine taze ve ılık hava üfleyen kimanın altında oldukça mutlu bir şekilde geçiriyorlar kış aylarını.
Umarım bu bilgiler işinize yarar ve sağlıklı ve hızlı gelişen bitkilere sahip olursunuz.
Selamlar...