![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu
|
Bir gecelik gelin
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Evet donmuş kısımlarını budadım bir tek gövde kaldı öylece bekliyor hiç bir hareket yok şu ana kadar, umutla bekliyorum bende. Bu sene çiçek açmasını beklerken şimdi ne halde, hayırlısı diyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak; Sn.Zafer inandıklı beyin gönderdiği bir gecelik gelinimde sizinki kadar olmasada soğuklardan oldukça etkilendi, ayrıca evde olmadığımız bir zamanda çıkan fırtınada devrilip bir kaç saksıyıda beraberinde devirmiş, bu aralar biraz düzelip sürgünler vermeye başladı, iki yıllık oldu daha çiçek açmadı bekliyoruz o güzel gelini, tekrar üzüntülerimi bildiririm, kayıp ederseniz üzülmeyin arzu ederseniz gönderebilirim, ****** temennimiz düzelmesi, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gövdesi şu anda çok sağlıklı gibi duruyor belki dibinden yeni sürgünler verir diye bekliyorum, hala ümidimi kesmedim. Bahçedeki limon ağacım bile donma tehlikesi atlattı ama çok şükür şimdi yeni sürgünler vermeye başladı. Biraz daha bekleyelim bakalım durum ne olacak ona göre hareket edelim olurmu... çok teşekkür ediyorum, inşallah dediğiniz gibi düzelir ve bir mucize olur. Selamlar sevgiler. Garibim köşesinde öylece duruyor, yerini pek sevmişti o yüzden yerinden oynatmak istememiştim, bu sene 3. senesinde olacaktı... ![]() Şu anki durumu: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak, bir gecelik gelininize en az sizin kadar üzüldüm. inşallah sıcaklar arttıkça gelininiz bir sürpriz yapar. gövdesi sağlıklı görünüyor. tabi siz yakından daha iyi bilirsiniz.hani diyorum ki saksıdaki toprağını biraz üstten boşaltsanız çok az incitmeden ve yeni toprak ilave etseniz,oda size yeni sürgünler vererek ilginize karşılık verir mi? acaba en kısa zamanda filizlenmesini diliyorum sevgiler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgili akçabardak, ne demiş büyüklerimiz ''çıkmadık canda umut vardır'' diye benim yeşereceğine dair ümidim var. sizinde olduğunu biliyorum. tabi önce Allah onun izniyle yeşermesi bekleyeceğiz sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili akcabardak ahh ahhh ne kadar üzüldüm birgecelik gelininize icim yandi ![]() Ama hala hayat var gibi insallah daha güzel sürgünler verip en kisa zamanda ciceklerde sizi yeniden sevindirir... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili çörekotu atlatırız diye düşündüm ama olmadı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Emektar kaynana topuzum tomurcuklanmaya başladı ![]() Silvestrii - Yılan kaktüsüm çiçeklerini göstermeye başladı. Her bir parçasında tomurcuklar var. ![]() Düzenleyen akçabardak : 23-05-2015 saat 23:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sagdak bak miniklerin biri hariç hepsi de tuttu, çok mutluyum Senecio herreianus, uçlardan vermeye bile başladık. Bu sefer salyangozların tırmanamayacağı bir yere astım ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 23-05-2015 saat 21:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Ve diğer miniklerin sevgili sagdak Hepsi bir arada ![]() Tuttuk ta ![]() çiçek bile açtık ![]() Bu ikisinin saksısında birer tane mülteci çimlenmiş önce ot diye söküp atacaktım ama sonra nedense 6. hissim bana bırak kalsınlar bakalım neymiş dedi ![]() bende bıraktım çıka çıka sardunya çıkmaz mı... sanırım hazırladığım toprağa tohum karışmış, oysa dondurucu soğuklarda bütün sardunyalarım donmuştu... bak şu allahın işine... ![]() Yavru bile verdik, sevgili sagdak bir kere daha çok teşekkür ediyorum buradan size iyi ki varsınız. Keşke Ceropegia sandersonii de tutturabilseydim, çok değişik bir tür müş, sizin kini görünce kıymetini daha iyi anladım, sağlık olsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Sedum spurium ![]() ve Sedum sarmentosum geldiğinde 2 cm. di büyüdü ve çiçek açtı, çıtı pıtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Zakkum çiçekleri eşliğinde, öğle saatinde tam açmış olarak yakalayabaildim Silvestrii (yılan kaktüsümü), aslında pek yılan gibi bir formu da yok ama... Küçük parmağımın büyüklünde her bir parçası, en küçüğü 2 cm. en büyüğü 5-6 cm. parmak kaktüsü mü demeliyim acabaa... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kim bilir belki o tacın başınıza takma zamanı gelmiştir. kaktüsüme ben de şaşırıyorum bu nasıl bir yılan kaktüsü diye ama olsun ben böylesini de sevdim. Senin dediğin kaktüsten bir yerde gördüm ama şu an hatırlayamadım, senin dediğin gibi pembe ve yılbaşı çiçeği gibiydi, allah allah dedim bu nasıl bir yılan kaktüsüymüş böyle diye. Zakkumlarım yeni yeni açmaya başladılar, tam olarak açtıklarında çok güzel oluyorlar fotoğraflarını çekerim yine, beğendiğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğiniz pembe yılbaşı çiçeği gibi çiçekleri olan yılan kaktüs ''aporocactus flagelliformis'' bitkisidir. Şahanedir, muhteşemdir ve benim yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biridir. Defalarca defalarca denedim ama olmadı olmuyor... Müsadenizle netten alıntı bir resim ekleyeyim.. ![]() İnsan görünce ''keşke benim olsa'' demekten kendini alamıyor değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir şeymiş bu ya bayıldım, bayıldım. Sevgili sakdag fotoğrafı görünce gizli hazine nereden çıktıııı diyordum kiiii.... yazınızı okuyunca tüh dedim yanıldığımı gördüm bir an sizin zannettim ![]() Sevgili sakdag bende bir çeşit daha var bir seneyi geçti ama ne ölüyor ne de ilerliyor, geldiğinden bu yana hep aynı durumda, ama türünü hiç bilmiyorum. İşte benim Yılan kaktüsüm incecik 5 mm çapnda bir şey ama uzun uzun, eklediğiniz fotoğraftakinden olmasını şimdi daha çok istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanılıyor da olabilirim elbette ama ben bu güzeli Selenicereus grandiflorusa benzettim. O da harika bir tür bence... Her bitkin ayrı güzel, keyfiniz daim olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şansıma ne çıkarsa artık sevgili loveforlife, ama sevgili sakdag'ın fotoğrafındaki gerçekten bir harikaymış, bir yandan da gözüm hep o kaktüsü arar olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
evet arkadaşlar bu kaktüs çocukluğumun aklımda kalan güzelliklerden bir kaçı, gerçekten unutamadığım kadar güzel bir kaktüsmüş. teşekkür ederim sevgili sakdag bu fotoğrafı paylaştığın için.inşallah kısa zamanda bizlerde ediniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef yaşatamadım gülenmeleğim (Kızım) sağlık olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Crassula Kapitella Çok sevdim ben bunu, geçen sene sadece tek dal olan bu sene maşallah 4-5 dal oldular. ![]() ve yeni ayrılan yavrularımız, umarım tutarlar kırılan yapraklar da atılmadılar onları da toprağın üzerine yerleştirdim, 2 tanesi minik minik yavru bile vermiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Crassula - Capitela - Thyrsflora Saksımızı iyice doldurduk artık pek güzelleşti maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Kalançhoe Kırmızı kalançhoem hala çiçekte. ![]() Yaprakları toz toprak içinde kalmış gariplerin fırtına, rüzgardan ![]() Anneleri soğuklarda dondu, ben de her ihtimale karşı bir tane daha yedekledim. ![]() Pembesi katmerli, yavaş yavaş çiçeklerini bitiriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Yılan kaktüsümde bir senedir hiç bir gelişme yok demiştim ![]() Beni utandırdı, dibinden hem yavru veriyor hem de başında hareketlilik olmuş. ![]() Baksanıza başı sanki yılan başı gibi olmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sempervivum, galiba yavru veriyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Kaynana topuzum köşesine çekilmiş bir tanesi acelesi varmış gibi diğer tomurcukları sollayıp bu gece açmaya karar verdi. ![]() var gücünü tek tomurcuğa vermiş ![]() ![]() Saniye saniye açılmasını seyrettim ![]() sonunda tam 21.00 da çiçeğimiz açıldı ne harika bir çiçekmiş bu böyle, keşke güzelliği kadar ömrü de biraz daha uzun olsaydı da doya doya seyretseydik ne güzel olurdu, gece açması da ayrı bir özellik. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah sevgili akçabardak'ım ne güzel açmasını izleyebilmişsin. Az önce sayfamda paylaştım tomurcukta idiler, belki de şimdi açmışlardır bile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|