![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Maalesef bir vefat var geri dönüşü mümkün görünmüyor. Diğerlerinin yanına defnedeceğiz (kurutulmaya bırakılacak yani) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2016
|
Üzüldüm Engin Bey. Ama ne yapalım, hayat döngüsü. Merak ettim kurumaya bıraktıktan sonra ne yapıyorsunuz? Daha önce bahsettiyseniz lütfen kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben artık kaybettiklerimin arkasından ağlama dönemini geride bıraktım. Çünkü. Her bitkimin bir yedeği var. Ancak; Bazı arkadaşlar ölü kaktüslerle ilgileniyor. Onlar bu kaktüslerden sanat eserleri çıkarıyor. Onlar için biriktiriyorum ben de . Hepsi bu kadar. Bu arada nezaketiniz için de teşekkür ederim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Gülbatur Alttan yarısını kaybetmiş sütunlarda geri getirmeye çalışmanın zaman kaybı olduğunu yaşayarak öğrendim. İlginize teşekkür ederim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Ölenlere bile kıyamıyorum. Saklıyorum. İşte bir kaçı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Bu da terasımın has misafirlerinden biri .. Bir porsiyon gelir :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2016
|
Maşallah 4 kişilik bir ailenin 1 haftalık protein ihtiyacını karşılarmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Yavrucuklar .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
|
Akşam kareleri. Bacaksız da tomurcukta.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2016
|
Yavrucuklar çok hoş görünüyor. Elinize sağlık. So resimdeki sukulent mi Engin hocam. Bende 30 kadar tohumdan sukulent yetiştirmeye çalıştım 20 günü geçti bi hareket yok. Tohumdan uretim deneme yaptiniz mı hocam. SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Tohumdan yetiştirme de öncelikle tohumların kalitesi çok önemli. Yani döllenmiş tohumlar olmalı. Bunun yanısıra türü bilinmeli. Böylece tür tohumunun çimlenme süresini öğrenmek mümkün. çimlenme süresince sera sıcaklık değerleri, nemlilik değerleri bilinmeli ve sağlanmalıdır. Tohumun dikilme derinliği, ters/düz dikilme hatası vb. vbb. bu konuda tohumdan yetiştirme diye araştırabilirsiniz. zengarden cicek sebze meyve tohumu fidesi fidani online satisi Umarım yardımcı olabildim. Eksik bir yanıt kaldıysa lütfen sorun. Bilgim kadar yanınızdayım. Sağlıcakla kalınız. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
Kum eleği
Arkadaşlar Kum, curuf vb. elemek için bir elek yaptım. Resimdekilerden 4 tane farklı delik çaplarında. Çok az yer kaplıyor, çok pratik ve yapımı kolay. Sizlerle paylaşmak istedim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii akşam akşam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
hepinizi çok seviyorum desem :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Biz de sizi seviyoruz Engin Hocam. İnanın yaşadığınız sağlık sorunları için çok üzülüyorum. Bu sorunlara rağmen çiçekleriniz aracılığıyla hayata sımsıkı tutunma gayretinize de hayranım. Ellerinize, emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Stepelia lepida
Kök yapısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Aloe
Yapraklarının uçlarındakı kurumayı hala çözemedim ben .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Allah nazardan saklasın hepsi bir harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
![]() Alıntı:
Bu çiçek gerçekten muhteşem ama çiçeği pis kokmasa ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
sıkıntı yok yakın durmazsan sorun yok ama hepsi rozet gibi her açması da farklı .. SEVGİLERİMLE .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii
Bu kış bana çok şey öğretti .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
|
Canlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2016
|
Engin Bey tekrar merhabalar ![]() Yukarıda el yapımı güzel bir elek gördüm; bahçe için bilhassa kaktüs edavatlarına ilgilisiniz, bir sorum olacaktı. Ben daha çok çok yeniyim kaktüs hobisinde ama inanılmaz keyif alıyorum. 25 kadar bitkim var şimdilik, ve çoğu 5lik üretim saksılarında; çünkü yeni aldım hepsini. Alındıktan sonra da artık 5lik saksılar ufak geliyor ve ben onları büyüme oranlarına ve yapılarına göre 7lik ve de 8lik kare üretim saksılarına ekeceğim yakında nasipse. saksı dibine çakıl **** cüruf koyup direnaj sağlasak da hem su hem de toprak salınımı oluyor ekimden sonra bu da problem oluyor çünkü bu tip üretim saksılarının altlığı olmuyor. 2 aya yakındır internette araştırıyorum ama bir türlü 7-8lik saksılarımdan 10lu - 12li bir anda iki şerit yan yana altlarına koyabileceğim bir altlık bulamadım. Artık ümidim kalmadı ve elde yapmayı düşünüyorum son çare; bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aradığım altlık yaklaşık 17-20 cm genişliğinde ve 40-45 cm uzunluğunda olabilecek ve yerden yüksekliği de 2-3 cmlikte bir tabak. Sera, bahçe gibi imkanların olmadığından bu duruma bir çözüm arıyorum, aklınıza gelen herhangi bir çözüm yolu var ise ve paylaşırsanız çok memnun kalırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
sn ioneiy..kısa zamanda yanıtlamaya çalışacağım. Sevgi ler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2016
|
Çok teşekkür ederim Engin Bey ![]() Hayırlı günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Sn. lonelywarrior. Ben ahşap gemi modelciliğinden sağlık nedenleriyle çiçekçiliği seçtim. Söylediğiniz altlık ölçüleri çok özel. Yanlış bir yerden giriş yapmışsınız. Siz estetik olarak saksılar yanyana ve altlıklı olsun istiyorsunuz. (umarım yanlış anlamadım.) Ben bitkilerinizi de tanımıyorum. Saksı seçiminde bitkinin gelişimi ve toprak yapısı çok önemli Kokleri Dibe giden bitkilerde derin saksı, kökleri yayılan bitkilerde ise üstü geniş saksılar (menekşe) tercih edilir. Bitkilerin sulaması konusunda da bilgi edinmelisiniz. Benim doğrum toprak kurumaya yakın gecikmeden sulamak. İstediğiniz tabaklar için eski tabirle bir liracılarda tepsiler bulabilirsiniz ama bence estetik olmaz siz en iyisi altlıklı saksılar kullanın.. eksik kaldıysa lütfen yazın. Umarım yardımcı olabildim. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
hay Allah benim sayfaymış :-) Sevgilerimle ;-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Maşallah hepside birbirinden güzel,son eklediginiz resimlerde dördüncü sırada olan kaktüs/sukulentin adını ögrene bilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
euphorbia milii, lithops, teras |
|
|