![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2016
|
Engin Bey tekrar merhabalar ![]() Yukarıda el yapımı güzel bir elek gördüm; bahçe için bilhassa kaktüs edavatlarına ilgilisiniz, bir sorum olacaktı. Ben daha çok çok yeniyim kaktüs hobisinde ama inanılmaz keyif alıyorum. 25 kadar bitkim var şimdilik, ve çoğu 5lik üretim saksılarında; çünkü yeni aldım hepsini. Alındıktan sonra da artık 5lik saksılar ufak geliyor ve ben onları büyüme oranlarına ve yapılarına göre 7lik ve de 8lik kare üretim saksılarına ekeceğim yakında nasipse. saksı dibine çakıl **** cüruf koyup direnaj sağlasak da hem su hem de toprak salınımı oluyor ekimden sonra bu da problem oluyor çünkü bu tip üretim saksılarının altlığı olmuyor. 2 aya yakındır internette araştırıyorum ama bir türlü 7-8lik saksılarımdan 10lu - 12li bir anda iki şerit yan yana altlarına koyabileceğim bir altlık bulamadım. Artık ümidim kalmadı ve elde yapmayı düşünüyorum son çare; bu konuda ne düşünüyorsunuz? Aradığım altlık yaklaşık 17-20 cm genişliğinde ve 40-45 cm uzunluğunda olabilecek ve yerden yüksekliği de 2-3 cmlikte bir tabak. Sera, bahçe gibi imkanların olmadığından bu duruma bir çözüm arıyorum, aklınıza gelen herhangi bir çözüm yolu var ise ve paylaşırsanız çok memnun kalırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
euphorbia milii, lithops, teras |
|
|