agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni3199Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-11-2013, 22:45   #1
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sedum Sieboldii
Bir arkadaşta görüp bir kök almıştım. Aldığım zaman annesinin verdiğini çok güzel çiçek açtığını söylemişti. Biraz zorla o tek kökü bulup almıştım. Yaprak yapısı çok hoşuma gitmişti. Yaprakları eski güzelliğini kaybetti. Ancak tek kök de olsa çok güzel çiçek açtı. Daha sonra bir saksı aldım. Ancak benim dağbağa dikince soğuklardan donmuş. Çiçeklerini görme şansım olmadı. Yaşarsa gelecek yıl görebileceğim. Tek kökten yapraktan çoğaltmayı denemeyi düşünüyorum. Nasıl olsa soğuklardan hepsi donacak.

Eklenti 452195

Eklenti 452196

Eklenti 452197

Eklenti 452198

Eklenti 452199
Benim Sieboldiinin üzerine her yıl kar yağar, çatır çatır buz tutar ama baharda yine dipten sürgün verir. Sevgili SDurul'un karda kışta kalan sieboldiisinin de kış kıyamet demeden yaşamını sürdürdüğünü biliyorum. Donmuş olmasına şaşırdım Değerli Arkadaşım...

Muda ve aleydi beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2013, 22:50   #2
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Benim Sieboldiinin üzerine her yıl kar yağar, çatır çatır buz tutar ama baharda yine dipten sürgün verir. Sevgili SDurul'un da karda kışta kalan sieboldiisinin kış kıyamet demeden yaşamını sürdürdüğünü biliyorum. Donmuş olmasına şaşırdım Değerli Arkadaşım...
Rakım 1300 civarı olunca muhtemelen gece dondu. Bir kısım sukulentleri de aynı yere dikmiştim. 1250 metre civarında olan yerdekiler henüz bir şey olmamış. Ancak sadece üst yapraklar donup ölüyor. Baharda yeniden kökten dirileceğini düşünüyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025