![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Bugün sobayı kurdum. Toprakları ıslak olanları içeri aldım. Sobanın etrafında ısınıyorlar. Şüphelendiğimde sanırım sorun yok. Çürüyenin çürümesi duracak mı yarın anlarım. Biraz da tecrübe olsun diye müdahele etmiyorum. Bakalım toprağını kurutup sıcak ortama alınca çürüme duruyor mu yoksa devam mı ediyor yayılmaya? Göreceğiz. Çürür ve ölürse kaktüsüm yenisini alır ve aynı hatayı onda tekrarlamam artık. Ama bu türden de kolay denk gelmiyor. Hayırlısı. =) Buradan Cemo Abla'ya sesleniyorum. Bak abla sığır dili ve aloe türünü saksıya aldım bugün =) Sığır dilinin hiç kökü yoktu dikerken. Şimdi iki saçak kökü var. Ve iki yerden daha çıkıyor. Demek ki çok fazla rahatsız değilmiş bahçede. Ama eminim ki şimdi daha da rahat edecek. Aloenin mevcut kökü ise aynen duruyordu. O hiç sevmemiş orayı. O tek kök aynen koruyor ilk halini. Islak toprak yaramadı. Aynı toprakla saksıya aldım. Sobanın yanında kuruyacak toprakları. Ve abla sana zahmet ikisi hakkında bana tavsiyede bulunur musun? =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ablacım, bende bu ikisi bahcede dikili sorun olmaz, rahat ol sen. olursa da caresi var, yine yollarım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Miras değil, alın teri de değil; Cemo Abla. =) Tekrar teşekkür ediyorum abla. =) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Cemo Abla bu o filizlenen iki yapraktan büyük olanı. =) Geldiğinde bunun dörtte biri kadar ancak vardı. Bi sorunu yok gibi duruyor. Gece gece sahne ışıkları altında artist gibi poz verdi bana: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Bunun sonunu nasıl görüyorsun abla? Çürüyor gibi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Adını bilmediğim bir diğer artist. Hem yavru verdi. Hem de uçtan büyüyor: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Bu gece sukulentlerim sahne ışıkları altında poz verdiler hep. Üç fotoğraf daha ekliyorum =) Son fotoğraftaki artist değil aktrist gibi çıkmış. =) Çok çekiciii =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dogef. Yani Füsun Abla nasılsın? Nerelerdesin? Yorumlarınızı görmez olduk. Senden gelen atlasların ve aloe veranın fotoğrafını ekliyorum. Atlaslar aynen o günkü gibi duruyor. Tuttukları belli ama büyümediler. =( Biri tomurcuk gibi bir şey çıkarmaya niyetlendi ama o da durdu. Sanırım baharı bekliyorlar. Aloe verayı da güneşte yakmıştım abla. Yapraklarını kaybetmişti. Ama şimdi hayata yeniden merhaba diyor. =) Kalonşe türlerinden bir sukulent de vardı abla. Özür dileyerek söylüyorum; güneşte yandı. Çok yanmıştı. Yaprak filan yok. Öylece duruyor. Bir başka saksıya diktim onu da. Belki baharda yeşerir diye ümitliyim. Fotoğrafını eklemiyorum. Abla eğer gelir de sayfama göz atarsan tavsiyelerini, önerilerini alabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Bu durumlarda, cıkartıp köke bakıyorum ben. Kök sağlamsa, yumuşamış yaprakları atıp yenden dikiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Sn.altintasna,sayfanızı takip ediyorum.Artık kendi deneyimleriniz var,gayet güzel ilerliyorsunuz,yalnız bir abla tavsiyesi,fikir ve deneyimleri soruyorsunuz,ama tutmuyorsunuz..)) Ben size nacizane bildiklerimi anlatmıştım, diğer dostlarda öyle..Siz kendi deneyimlerinizi kazanmak istersiniz,ozaman kayıplara üzülmek yok.İçinizdeki bu heves daim olsun İnşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Artistinin adı sedum palmeri ve o gördüğün uzantı çiçek tomurcuğu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bakalım açabilecek mi. =) Şu aralar sobanın yanında duruyorlar. Yakında çıkarırım merdivenlere. Üşüsünler biraz. Çok soğuk olursa örterim üzerlerini. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentlerimi kışı geçirmelerini düşündüğüm yere aldım. Kaktüslerin bir kısmını boş arı kovanlarına bir kısmını ise plastik kiraz kazalarına koydum. Şuan sadece don tehlikesi olan geceler gelmeden evvel üzerlerini uygun bir şekilde örtmek kaldı. Lütfen yüklediğim fotoğraflara bakın ve içinizden ne geçiyorsa yazın. =) Negatif yönde eleştirileriniz varsa onları hiç eksik etmeyin. Ne de olsa negatif eleştirinin pozitif kazanımları bol olur. =) Bir kaç tanesini evde soba yanan oda da saklayayım diyordum ama şuan için yapmadım öyle bir şey. Buyurun: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Devamı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Bir pazar günü daha ve yine kaktüslerime ayıracak vakit buldum. İki yanda bulunan plastik kasalara inşaat teli ile kargılar bağladım üçer adet. Ve bunların üzerinden aşırarak naylok geçirdim kaktüslerin etrafına. Naylonun fazla gelen kısımlarından bir ucunu pencereye sıkıştırdım diğer ucunu iple yukarı bağladım. Kaktüslerin bulundukları yer dışarısı kadar soğuk değil ama sabah dışarda donan suları görünce kendimi onların üzerini örtmek zorunda hissettim. Her gece çıkıp onlara bakıyordum bundan sonra sürekli naylonu açıp bakmakla uğraşamam sanırım. Ve şimdi bazı sorularım var: *Hava almaları için naylona delik açmam gerekiyor mu? Yoksa naylonun altındaki alan ve içeri sızacak hava yeterli olur mu? *Sukulentlerin üzerini henüz kapatmadım. Öyle soğuktan kızaran filan da göremedim. Ne yapsam örtsem mi onları da? Tenekelerin etrafına tuğla koyup üzerlerine naylon aşırmayı düşünüyorum. Tuğla koymamın sebebi naylonun direk olarak bitkilerin üzerine çökmesini engellemek. İşte fotoğraflar yorum ve önerilerinizi bekliyorum lütfen: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah 06:10'da ölçtüm. Örtünün altı 3 derece. Sanırım bu hiç iyi değil. İlçemize göre hava durumua göre dışarısı şu an: -0,3. En düşük ise -4'ü görmüş. Merdiven boşluğu yani naylon örtünün dışı ise: 2 derece. Naylon içi dışı 1 derece farkediyor. Açık balkonda ise derece şuan: Ölçemiyorum çünkü fırtına termometreyi kırmış xD =))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Şu opntialara bir bakın: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Bu ikisi balkonda saksının içinde duruyordu. Renklerinden anladığım kadarıyla çürüyeceklerdi ve de orada çok huzursuzlardı. Söktüm içeri aldım. İyice kuruduklarında telgrafların saksısına dikivericem artık ne olursa sonları =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2013
|
Bunlar opuntia subulatanın yaprakları değilmi? Nasıl da köklenmişler öyle. Bence tegrafların saksısına dikme onlar çok su ister ayrı bir saksıya diksen daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Evet onlar. Sonlarını pek iyi görmüyorum. Son bir ümit içeri aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2013
|
Bide kaktüslerin uzerine cicek ve komik figurler yapmasalar cok guzel olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Bugün BİM'e uğradım. Baktım yine kaktüsler var. Dört tane filan kalmıştı. Üçü aynı türdü. O aynı olanlardan birini aldım. Adını bilmiyorum ama neredeyse her kaktüsseverde bulunan bir tür. Saksıda iki tane gibi duruyor. Ama bir tane. Çift başlı olmuş. =) Lithopslara özenmiş gibi. =) İki başlı kaktüsüm oldu: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben olsam, soba yanına almazdım. -5 DERECEYİ GÖRDÜK BAHCEDE kaktüslere sadece gazete örtmüştüm. Gayet keyifliler. Tekrar ediyorummm... Üstlerine cok düşmeeee ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bence de kendi hallerine bırakmak en güzeli, hatta bir süre unutun onları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Sayın Altıntasna burdaki markete neden gelmemiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Buradaki bimlere sık sık geliyor. Nerdeyse normal ürünleri sanmaya başlayacağım kaktüsleri. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
maşallah çok güzel ve ilgi çekici bir forma sahip bende böyle enteresan formları seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bir başka BİM'e giderek bir tane daha kaktüs beğenip aldım. İki tane tüylü kaktüs türüm oldu. =) Silikonundan ayırırken biraz yaralandı ama ilerde toparlayacağını ümid ediyorum. Dikenleri ve tüyleri o kadar sert ve oldukça yoğun ki sökülen silikon ister istemez biraz zarar verdi: Fotoğraf ekleyemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Böyle çiçekler yapıştırılmasa ne güzel olacak. Cesaret edip ayıramıyorum, Canları acıyacak diye kıyamıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|