![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria spinosissima. ( soldaki ), Echinocactus grusonii. ( sağdaki ), 3 tanecik kaktüsüm var. Tek arzum onları çiçekli görmek. ![]() ![]() Bu fotoğrafta önde uzun olan kaktüsüm aldığımda açık pembe çiçekleri vardı. Ama 2 senedir açmıyorlar. Aralık ayından beri kış bahçesindeler. Nurcanaybayın tavsiyesi üzerine soğuğa aldım.inşallah bu sene açarlar. ![]() Düzenleyen Sevgi : 20-04-2013 saat 20:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu kaktüsümün geçen sene üzerinde bir çıkıntısı vardı . Sanki üzerinde yavru kaktüs varmış gibiydi. Kızım yere düşürmüş ve o yavrumuydu çiçek tomurcuğumuydu bilemiyorum kırıldı. Kaktüsün üzerindeki yeri fotoğraftada belli. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Işin ilginç tarafı bu kaktüsümü bana kayınvalidem getirmişti ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Acem halısı ( Lampranthus roseus)
Acem halılarını geçen baharda 5 küçük saksı almıştım. Yaz sonuna kadar bu hale gelmişti. Kışıda bahçede geçirdi. Havaların ısınmasıyla farklı saksılarda farklı kombinasyon düşüncelerim var. Yeni ve çiçekli hallerinde görüşmek üzere. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Acem halısı ( Lampranthus roseus)
Uç sürgünlerden çelik alarak projeme destek amaçlı üretim yapmaya başladım. Etrafındaki çamurlar için özür dilerim. Büyük saksı içindelerdi objektife görüntü vermek için yere indiler. Tekrar yerlerine geçtiler. ![]() ![]() Umarım sağlıklı gelişirler ve beni utandırmazlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba Sevgi hanım, kaktüs sukulent sayfanızı henüz gezebildim, bitki seçimlerinizi, aksesuar ve düzenlemelerinizi çok beğendim, bir kaç ecveria türü de eklediniz mi kusursuz olacak, emeklerinize sağlık.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün akşam büyük bir heyecanla, elimde fotoğraf makinası tam 101 tane fotoğraf çekmişim. Aylar sonra ilk çiçeğini açınca da bu sevinç ve heyecan normal tabii. ![]() İşte birkaç kare. Akşam üzeri tomurcuklar iyice belirginleşmişti. ![]() ![]() Bu şöleni kaçırmamak için saksıyı hemen içeri aldım. Saat 21.00 civarı yavaş yavaş açmaya başladı. Akşam mutfak işleri biraz yoğundu yoksa başında bekleyecektim. Açılma anını adım adım izlemek için ama bu kadar izleyebildim. ![]() ![]() Ve sonunda tüm ihtişamıyla kendini gösterdi. Diğer kaktüsün çiçeği birazcık küçüktü ama kokuları muhteşem. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|