![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Arkadaşlar merhaba, pachyverialarımda bazı sorunlar oluşmaya başladı. Son bir haftadır Ankarada sıcaklık gündüz 10-15 dereceyi bulduğu için tüm balkonu açtık aşamalı olarak. yaprakların uçlarında siyah lekelenme ve küçük çürümeler var. Sizce neden kaynaklanabilir bu? Soğuklardan mı? Nemden mi? ne dersiniz? Diğer echeverilarda da sanki çok afif bir yumuşama var yapraklarda ama emin değilim, kuruntu da yapmış olabilirim. Düzenleyen alibaba : 07-02-2013 saat 13:08 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğukları biraz atlatırlarsa vereyim dilerseniz 1-2 yaprak. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitki talepleri için; Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net Fide, Fidan, Çelik, Saksılı Bitki, Kesme Çiçek, Kaktüs, Sukulent Satış - agaclar.net |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer başlıklarda da en az özel mesajda olduğu gibi bir talep sorusu bir de yanıtı oluyor. Yani öz olarak söylemek istediğim "başlıklarda bitki talep mesajı yazmamaya özen göstermenizi rica etmemdir." |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
lithops yeni saksı ve aranjman
merhaba, Lithopslarımda bazı sorunlar oluştu, ya soğuktan ya da yeterince güneşlenememekten sanırım. Yumuşaklık oluştu gövdelerde ve yüzeyde çatlaklar arttı Bu konuda tecrübesi yorumu olan arkadaşlar var mı acaba?bu arada 4 tane lithopsumu toprak bir saksıya aldım, biraz rutubetli toprak kullandım, saksının toprak olmasına güvenerek. Alta 3-4 cm iri dere kumu koydum. Tprak karışımında derekumu + ponza + kendi saksı toprağı(cocopeat) var sadece. Üstlerine ise çakıl döşedim. Biraz daha küçük çakıllar olsa daha iyi olacaktı ama bulursam değiştiririm. Bu konuda sevgili Yamadorian zirveyi göstermiş zaten ![]() selamlar |
|
|
|
![]() |
|
|