Merhaba,
Bir süredir kendi saksılarında duran sukulentlerimi düzenleme yapmak amacıyla 2adet yuvarlak saksıda konumlandırmayı planladım.
Teknik bilgiler olarak uygulamalarım şöyle;
Terracotta saksılarımı, aşırı sulamayı iyi kompanse etmesi sebebiyle tercih ediyorum. Bu özellikle sukulentler için daha hayati ******..
Saksıların altında ise yaklışk 2-3 cm çapında drenaj deliklerim mevcut. 3-5 cm kalınlığında iri çakılları yerleştirdim. Toprağın çok da derin olmasını istemiyorum çünkü çoğu sukkulent sığ toprakları seviyor.
Toprak karışımım ise; 1 ölçek dere kumu, 1 ölçek torf, 1 ölçek ponza taşı (beyaz), 1 ölçek de lava taşı (kahverengi ponza). Tanecikler 3-8 mm arası genelde.
Bitkilere gelince; echeveria, sempervivum, crasulla ve sedum türleri mevcut.
Bir sonraki konuda da hepsinin ayrıntılı isim be bilgilerini paylaşmaya çalışacağım.
Aralarda da küçük ve orta boy kaya parçaları kullandım.
Şu anda bütün kompozisyonlar dolmadığı için resimlerde göreceğiniz üzre echeveria yaprakları ve sempervivum çelikleri serpiştirdim boşluklara. Umarım tutarlar ve tüm alanı doldururlar.
Böyle bir uygulamayı ben de ilk defa deneyeceğim ve süreç içindeki tecrübelerimi paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak istedim.
2 tane aranjmanım şu şekilde;
Solda bulunanlar; ikili olan pachyveria glauca. Diğerlerini detay foto.larda yazdım.
aranjmanın göbeğinde büyük bir Echeveria perle Von Nürnberg var. assolist
Önde küçük Sedum Stahlii ve sol tarafta Sedum Burrito gözüküyor
Bu karede de önde sedum burritolar, sol arka da Haworthia Cuspidata ve sağ arakada Sedum Nussbaumerianum gözüküyor. İsmi gerçekten zor