![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben bu konunun ustası değilim. Konuya daha hakim arkadaşlarımıza, konu başlığında sormanız daha doğru olacaktır ama topraktan çıkartıp köklerini kontrol edin, çürükleri temizleyin. kaktüste de çürüme varsa onu da temizleyip, yara yeri birkaç gün gölgede kuruduktan sonra yeni hazırlayacağınız geçirgen toprağa tekrar dikin. En azından, ben böyle yapardım diyebilirim... Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2014
|
Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Biliyorum, istemeden de olsa sizi de çok üzüyorum. Hala ümitle kızımı bekliyorum. O annesini bırakmaz. O gelecek ki, daha güzel olacak bitkilerim onunla... Fotoğraflar daha anlam kazanacak! Allah öyle mucizeler gösteriyor ki bize, Fincan'ım için neden olmasın o mucize? Minicik bir tohumdan, bir yapraktan saksılar doluyor taşıyor. Bir gün önce görünürde bir şey yokken ertesi güne bakıyoruz ki bir tomurcuk, bir çiçek gülümsüyor bize... Fincan'ım neden çıkıp gelmesin ki? Yaz yağmurları sedumları coşturdu... ![]() Sedum sarmentosum bir ayda geldiği nokta... Önceki hali burada... ![]() Sedum palmerinin başına gelenleri anlatmıştım. O leğen yanına iliştirilen sarmentosumlarla beraber, şimdi bu halde... ![]() Bu da küçük yedek saksım... ![]() Sedum rupestre 'Angelina'nın da keyfi yerinde... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Çok üzüldüğünün farkındayım, içinde çıkan yangının sönmesi için sadece Fincan'nın geri gelmesi lazım başka ne dersek diyelim boş. Hayvanlar sahiplerin duygularını hissederler bunun ona güç vermesi ve artık eve dönmesi için verilen bir savaş haline geldi, en az senin kadar bizler de onu çok özledik. Bizlerin yüzünü bir iki kare resimle gülümsetebildiğin gibi Allah'ta senin yüzünü gülümsetebilsin ablacığım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Tavşanın çiçekleri...
Fincan Hanım yanında olsaydı çok daha güzel olurdu ama baksanıza Rabbim ne güzellikler yaratıyor. Çiçekleniyoruz da... Echeveria black knight, gerçekten de bir kara şövalye edasıyla kapmış kılıcını. Çiçekleri de kan damlası... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlar...
Ağabeyimin eşi İstanbul'a bir akrabasını ziyarete gitmişti. Döndüğünde ballandıra ballandıra akrabasının sahip olduğu çiçekleri anlatmaya başladı. Etli yapraklı, yapma gibi güzel çiçekler olduğunu söylüyordu da adını çıkartamıyordu bir türlü... "Sukulent mi?" dediğimde "sen nereden biliyorsun?" dedi. İlgi meselesi, bir kere bile terasa çıkıp bakmamıştı benimkilere. Evvelki gün bu saksıları onun için hazırladım. İlk Saksıda soğuğa dayanıklı türleri bir araya topladım. Diğerini kışın içeri almak gerekir. Gerçi bu halleriyle bir şeye benzemezler, onları bahara görmek gerekir ama size bir fikir vermesi açısından paylaşıyorum. Gelişimlerini de baharda fotoğraflarım... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Graptopetalum Paraguayense ve graptosedum bronze
Bu saksımın hikayesini daha önce anlatmıştım. Kuşlardan son anda kurtardıklarımdan! Saksı dolup taştı. Bir de tohumdan yetişen sedum autum joy eklenmiş saksıya... Aralardaki aşkın gözyaşları, zaten her yerde! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silvestrii...
Chamaecereus silvestrii mantara yakalandı... Bir anda yumuşamaya başladı. Paslanmış gibi oldu gövdeleri. Radikal bir karar alıp saksıları dağıtıverdim. Sağlıklı olanları Captan ile ilaçladıktan sonra tekrar diktim. Bakalım sonuç nasıl olacak...![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın loveforlife, 15 sayfayı bitirdim Hem gözüm doydu hem de ismini bilmediğim ve çok merak ettiğim halde araştırmaya fırsat bulamadığım pek çok kaktüsün/sukulentin ismini sayenizde öğrenmiş oldum. Çok güzel hazırlamışsınız sayfanızı, çok teşekkürler. Beğenirken çok seçici olmaya çalıştım, elimden ancak bu kadarı gelebildi![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sedum autumn joy
Sevgili Üzüm, Muda ve Berçin'in katkılarıyla biz çiçek açmaya başladık ki! Demek ki neymiş, saksı ne kadar büyürse o kadar güzelleşiyormuş bu afacan sonbahar çocuğu! Sevgili Muda gerçekten çok dikkatli,geçen yıl Bursa toplantısında getirdiği çeliklerin yaprak yapısının bendekinden farklı olduğunu söylemişti. Yanılmamış, hem yaprak hem de çiçeklerinde farklılık var. Demek ki biri biraz daha değişime uğramış bir tür. Belki de farklı türlerdir, işin uzmanı arkadaşlar daha iyi bilir muhakkak... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Annem çiçek açarda ben açmazmıyım? Şunun güzelliğine bakarmısın Loveforlife saksısı küçücük kaldı. ![]() Sedum autumn joyun birbirine benzeyen bir iki türü var, bir keresinde çiçek rengi kızıl gibi olanını görmüştüm. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeği açıp geçtikten sonra bu servi boyluyu çelik yaparsan çoğaltabilirsin. Muda geçen yıl getirdiğinde çiçekleri geçmiş, tohum oluşmaya başlamıştı. Ben çiçeklerini başka saksılara öylesine ufalamıştım. Onlardan da minicik birkaç yavrucuk çıktı. (Gerçi onlar artık yoklar, giden kargolarla dört bir bucakta açmalarını umut ediyorum. Hoş sen ve SDurul'dan başka neredeyse hiç kimsenin adımı zikrettiğini, paylaştığım bitkiler ile gelişimi fotoğrafladığını görmüyor ve buna da üzülüyorum ama...) Bu arada o çiçeği kızıl olanı nerede gördüysen, oraya en yakın zamanda bir ziyaret düzenlemeni umuyorum. Bak ben ve Sevgili Muda bu konudaki iyi haberlerini bekliyor olacağız, ona göre... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Off! Bayıldım ben bu sonbahar çocuğuna. Maşallah... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2014
|
Gerçekten çok güzeller bu tam anlamıyla aşk olsa gerek, tebrik ediyor devamını da umuyorum ![]() Bir de 200. mesajdaki katüsünüzden haber var mı acaba yoksa o da fırtınada uçanlardan mı? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkür ederim ama 200. mesajda kaktüs yok ki! |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii (Dikenler tacı)
Ben bu bitkiyi çok seviyorum. Yaz başı soldaki saksının yapraksız halini görmüştünüz. Yaz boyu iki saksı da hiç çiçeksiz kalmadı. Yağmur yağdığı zamanlarda yağmur alacağı, tam güneş altı bir yerdeydiler. İkisi bir arada... ![]() Bu saksıdaki minicikti çiçekçiden aldığımda ve mantardan muzdaripti. Fiyatının çok uygun olduğunu görünce kurtaracağımı umut ederek aldım. İyi ki de almışım. Sonuç ortada. ![]() Bu da rahmetli teyzemin hatırası... ![]() Yakından bakınca... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Tephrocactus articulatus var. papyracanthus
Geçen yıl mayıs ayında bu kadar minicikti bu güzellik. Sonra yavrusunu müjdelemiştim size. Bizimki kat çıktı, apartmana doğru gidiyor da... Lakin bu biraz gecekondu misali, temeli sağlam değil, yan yattı. Olsun, böyle de güzel! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Euphorbia trigona (Süt ağacı) ve euphorbia trigona rubra
Geçen yıl Bursa toplantısına kadar sadece klasik, yeşil yapraklı süt ağacına sahiptim. Bursa toplantısında Sevgili Muda, euphorbia trigona rubra çelikleri getirince onlardan biri de bana nasip olmuştu. Uzun süre hiçbir yaşam belirtisi göstermeden saksısında öylece duran kırmızı yapraklı güzel sonunda atağa geçti. Hem de ne atak! Diğerini geçti bile. Dibinde ne olduğunu bilemediğim tohumdan yetişen bir güzel var... Her iki tür süt ağacı da yeni saksıya taşınacak... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Harika görünüyorlar Sevgili Loveforlife bazen beklenmedik ataklar oluyor işte ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Stapelia - Leş kaktüsü
Alıntı:
Bu konuda çok haklısın.Bazen bizi şaşırtabiliyorlar. Geçen yıl leş kaktüsü yetiştiremediğimi düşünüyordum. Arkadaşlardan gelen çelikleri ya çürütüyor ya da buruşturuyor ve bir türlü geliştiklerini göremiyordum. ben de neredeyse bütün çelikleri tek saksıda topladım. Bu sene ne olduysa canlandılar, ciddi bir atağa geçtiler. Baksanıza saksımın şimdiki haline... ![]() ![]() Henüz tek türünde çiçek gördük ama devamı da gelecektir diye düşünüyorum. gerçi bazı arkadaşlarınki gibi dolu dolu açmıyorlar ya, olsun bu da beni mutlu etmeye yetiyor... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Leş kaktüsü konusunda bende senin gibi bir türlü yetiştiremiyorum ne ölüyorlar, ne yaşıyorlar misali kendi kendilerine keyiflerince takılıyorlar o yüzden sen gene 1 tane de olsa çiçek görmişsün ben gelişseler bayram edeceğim )) |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Arkadaşım maşallah herşey sular seller coşmuş deniz olmuş bu sayfana uğramayalı. Şu ne kadar gelişmiş gibi sorularım var ama biliyorsun sukulent ve kaktüs konusunda isim özürlüsüyüm , onun için ben seni telefonla rahatsız ederim. Elinin değdiği herşey hayat buluyor, hayatta hep sana gülsün inşallah ... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne güzel sözler bunlar böyle! Çok ilgilenemiyorum onlarla ama yine de onlar çok cömert. Baksana bu küçücük saksıya tam 8 tür sığdırmışım. Bu saksıya toplandıklarında öyle miniciklerdi ki... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Tamda bayram gelirken şeker sepeti gibi olmuş ), çok güzel bir aranjman ellerine sağlık arkadaşım ... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|