agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni711Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-03-2013, 19:35   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Merhaba çeşitlerinizin artması dileğiyle birşey eklemek istiyorum ,fotoğraf çekerken netlik ve ışık ayarına biraz daha dikkat ederseniz bizde çiçeklerinizi daha güzel bir şekilde izleriz.

şenol dalkıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2013, 07:43   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Teşekkür ederim sağolun yakın çekimleri çekerkern biraz zorlanıyorum hemen düzelteceğim...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2013, 14:39   #3
Ağaç Dostu

Uzun zamandır siteye resim eklememiştim .Yeni çeşitlerim oldu elbet ama bazılarını da kaybettim ne yazıkki. Birincisi çok güzel sarı çiçekler açıyordu ama tomurcuklarını gösterdi fakat geri vazgeçti..İsmini bilen varsa yardımcı olabilirler mi...

Eklenen Resimler

Düzenleyen mmanager : 21-11-2013 saat 16:56
Eski 21-11-2013, 14:44   #4
Ağaç Dostu

Öldüren cazibe gibi kendine çeken açmış kaktüsün çiçeğidir .Sondan ikinci çürük çıktı bir baktım alttan gitmiş kestim kestim ,ellerime dikenleri battı ama nafile...Ben de yavrularını kopardım diktim.

Eklenen Resimler

sonkez, Muda, efeege ve 5 kişi beğendi.
Eski 21-11-2013, 14:51   #5
Ağaç Dostu

Altı kız kardeş ,beş erkek kardeş... tüh yine net çıkmamış...

Eklenen Resimler

Eski 21-11-2013, 14:56   #6
Ağaç Dostu

Artık saksılarını değiştirip torflarını temizlemeye zaman bulamadığım için işyerime iş taşıdım.Sonra da malzeme koyduğumuz çekmecenin içine yerleştirdim.Bazılarını da ayırdım böldüm neredeyse saksısı dörtgenleşmeye başlamıştı...Dördüzler boşalan küçük saksılarda yerlerini aldılar hemen.Ön sıradan ikinci ve dördüncü favorimdi.Aynı çeşit olmalarına rağmen bazılarının diken rengi farklı olunca değişik renk çiçek açacağını düşündüm...Direk üreticiden alınca da silikon temizleme ve silikonun izi olan dikenin kopması gibi kötü bir sonuç mevcut değil.

Eklenen Resimler

Fatih, sonkez, sakdag ve 12 kişi beğendi.
Eski 21-11-2013, 16:51   #7
Ağaç Dostu

Yine yılbaşı çiçeklerim çiçek açmaya başladılar.Bu yıl erken mi açtılar ne... Neyse ki sırayla açıyorlar...

Eklenen Resimler

Eski 24-12-2013, 11:56   #8
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Artık saksılarını değiştirip torflarını temizlemeye zaman bulamadığım için işyerime iş taşıdım.Sonra da malzeme koyduğumuz çekmecenin içine yerleştirdim.Bazılarını da ayırdım böldüm neredeyse saksısı dörtgenleşmeye başlamıştı...Dördüzler boşalan küçük saksılarda yerlerini aldılar hemen.Ön sıradan ikinci ve dördüncü favorimdi.Aynı çeşit olmalarına rağmen bazılarının diken rengi farklı olunca değişik renk çiçek açacağını düşündüm...Direk üreticiden alınca da silikon temizleme ve silikonun izi olan dikenin kopması gibi kötü bir sonuç mevcut değil.
Aynı kaktüsün yavrulu olanlarından iki tane de ben almıştım. Farklı çiçek açabilir düşüncesi ile ikisini birden almayı tercih ettim. Bir de saksılarını değiştirebilsem rahat edecekler. Torfa dikim yaptıkları için bir süre sonra torfta kuruma ve küçülme meydana geliyor. Kökleri hava aldığı, yeteri kadar su alamadığı zaman da çiçekler kuruyorlar. Kaktüsler susuzluğa tabi daha dayanıklılar. Torfun çok su tutması nedeni ile çürüyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025