![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)))) |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dondan tam anlamıyla koruyacaksanız dışarıda kalabilir ancak bu konuda şüpheye düşerseniz riske atmamanız gerekir. Düzenleyen Emre Kuzu : 10-11-2012 saat 18:21 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Emre Kuzu ve gülllsennn ablammmm.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüslerin saksısı küçük onların değiştirmenizi öneririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Ferzancım bu kaktüslerin bahara kadar kendi saksılarında kalsınlar,baharda yenilersin istersen.Zaten kaktüslerde fazla kök olmadığından her zaman küçük saksılarda olmalılar.Kışı istersen kapalı bir yerin varsa oraya al, ama sıcak olmasın,çiçek açmaları için kışlanması gerek, suyunuda artık çok ama çok az ver hatta bu ayın sonundan itibaren tamamen kes hiç verme.Olurmu ablacım ) pardon unuttum SN.FERZAN... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili farpali, yeni gelen hediye kaktüsünüz de, diğeri de çok güzeller. Güle güle yetiştirin. Aşılı olan tahminime göre Echinopsis chamaecereus cv. aureus, diğeri ise Madagaskar Palmiyesi olarak bilinen Pachpodium lamerei. Aslında son zamanlarda üyelerin kaktüs ve sukulentleri sayfalarında bitki ismi daha çok sorulmaya başlandı. Bunu sadece sizin için söylemiyorum birçoğumuz yapıyoruz. Bu şekilde arama yapmak zor oluyor. Bir bitki arandığında acaba kimin sayfasındaydı, neredeydi... diye bitkiyi bulmak özellikle yeni üyeler için zor olabilir. Oysa bu kaktüsün ya da sukulentin adı nedir başlıkları geriye doğru arama yapıldığında çok güzel kaynaklar. Bu vesile ile birkez de sizin sayfanızda bu başlıkları hatırlatmış olayım. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...ir/4577-32.htm http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/1996.htm |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sevgili farpali, kaktüslerin birer ikişer çoğalıyorlar yakında yer sıkıntısı başlamaz inşallah.Yinede hepsi çok güzel ve sağlıklı, güle güle büyüt canım... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Pachpodium lamerei Benimde en sevdigim kaktüsüm . Bakımı zor degil aslında cogu suculentten kolay bile diye biliriz . Güle güle büyütün bu aylarda yaprak dökmesi normal baharda tekrar cıkartıyor |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz iç mekandamı tutuyorsunuz kaktüsünüzü? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
...Dağınıklığıda sevmem,biraz zor ancak değer ).güzel temeninize teşekkür ederim Sayın vehibe. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Ben demiştim ha bire güzeller gelecek diye... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu. Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraf netden alıntı,ama benimkindede bir kaç tane çiçek tomurcuğu var,açsın bakalım. Düzenleyen farpali : 20-11-2012 saat 02:45 |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış. Nereden aldınız bana hic denk gelmedi . lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım . |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sn Farpali, çok geçmiş olsun bu arada, okudum ama unuttum yazmayı. Neyse sağlık olsun temizlenir nolacak ama ben sakin kalamazdım, tebrik ederim sizi. ![]() Alıntı:
![]() Ben daha birkaç gün gülerim buna. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sayın Farpali, Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim. Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve mutlulukla kalın. Halil Balaban |
|
|
|
![]() |
|
|