![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Buz çiçeği yer örtücü olarak kullanılsa da benim gibi bahçesi olmayanlar için saksıda sarkıcı formuyla ideal. Garibim boya kabında ve sıkı bahçe toprağında çok ama çok mutlu görünüyor.. ![]() ![]() ![]() En çok ziyaretçi ona geliyor... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımın çelik olarak verdiği pitayanın yavrusu hormonlu galiba. Bir gövdeye bir yavruya bakıyorum da bir tuhaflık var gibi... ![]() ![]() Echinopsisime kırgınım; Geçen yıl 13 tomurcuktan sonra; bu yıl 6 tomurcuk hayal kırıklığı yarattı. Ancak 6 tomurcuğu da aynı anda açıpta görsel bir şov yaparsa barışacağım... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz da sukulent aranjmanlarına bakalım... ![]() İlk aranjmandaki bayram çikolatası kabıydı. Isıtılmış şişle delip, sonra ip geçirip askılı saksı yapıcam. Hazır saksıda alıp yapabilirim ama kendi kendime yarattığım şeyleri daha çok seviyorum. ![]() ![]() 2. aranjmandakinde de yapay çiçekler vardı, yapma çiçeklerini attım, böyle daha güzel olacak. Yeni ekildiler.Duvarları delmeme izin çıkmadığı için balkon demirine bağladım... ![]() Bir de çiçeklerimi ters çevrilmiş plastik kasaların üzerine diziyorum. Görsellik olarak estetik durmayabilir ama balkon temizliği ve yıkama da çok rahat oluyor suyun süzülmesi... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria marcosii, beni şaşırtan kaktüslerden. Normalde çiçek sezonu sonbahardı, kışı çiçekli geçirirdi. Bu sene bayağı bir erken başladı çiçek mevsimi. Neyse bu da güzel. Çiçeklerinin kokusunu çok beğeniyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın sakdag, Mammillaria marcosii değil. Mammillaria leptacantha olacak. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın sakdag Echinopsis neden yavrusuz cok merak ettim . Bu güzelligin sadece yarım gün olması da cok üzücü . |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzeltme için teşekkür ederim Sayın Mrmusti... Mammilarialar işte... Yüzlerce cinsi olunca isimlendirmede de hatalar oluşuyor... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saksı çok geniş ya gözümde canlandıramadım.. Aralara bir iki tane taş ve sempervium harika olur.. Sehpa üzerinde de çok güzel durur ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 balkonum var, çiçeklerim arka balkonda. Ve eve gelen misafirlerden uzak tutuyorum çünkü çok kırıp döküyorlar ve bu neymiş bu neymiş diye elleyip duruyorlar. Ön balkon akşamları oturduğumuz, sohbet ettiğimiz yer. Burda fazla bitki yok. kiraz ağacım ve pasifloram var sadece. Aslında bu geniş aranjmanı ön balkona masaya alabilirim. Bunu bir değerlendiricem... ![]() Taşı ben de düşündüm ve gerekli de. Yüzey alanı büyük olduğu için suladıktan sonra çok çabuk kuruyor. Hem görsellik için de iyi olur. Sempervivum da güzel olur ancak elimde yok ki. Bir tane var yavrulasın diye gözünün içine bakıyorum, umrunda değil onunda... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
DEMİŞTİM.... Akşamdan beri açma telaşımız vardı, 6 tanesi de aynı anda mı açacak diye merak ediyordum... ![]() Ve sonuç... ![]() ''Seni Seviyorum Çiçeğim... '' ![]() (Nefis kokular saçıyor etrafa...)![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|