agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni16275Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-09-2012, 12:19   #1
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Ellerinize emeğinize sağlık, gözümü alamadım maşallah.
'' Sınırlı sayı '' ifadeniz bu çeşitlilikte gülümsetti beni, hepimiz aynı yetersizlikle durmadan yeni arayışlar içindeyiz.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 12:07   #2
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Ellerinize emeğinize sağlık, gözümü alamadım maşallah.
'' Sınırlı sayı '' ifadeniz bu çeşitlilikte gülümsetti beni, hepimiz aynı yetersizlikle durmadan yeni arayışlar içindeyiz.

Ayşe hanım, her kış geldiğinde içeri taşınanlar, naylon örtü altına girenler oluyor. Dağınıklığı, taşıma telaşı da cabası. Böyle durumlarda bir tane daha bitki almayacağım diye kendi kendi söz veriyorum ama tabi ki de dayanamıyorum. Bu bahar yine bir sürü bitki edindim, küpe çiçekleri, sardunyalar, gloxinia türleri, mevsim çiçekleri aklıma gelmeyen bir çok bitki...
Tabi bu türler susuzluğa pek dayanıklı değil. Yaz gelince de tatiller de annemlere gidiyoruz. Bu yaz da kaktüs-sukulent harici edindiğim bu türleri arabaya yükleyip hepsini Edirne'ye bıraktım. 30'a yakın saksı taşındı.

Edirne'ye gideceğimiz zaman erkenden kalkıp hepsini kasalara dizdim,aralarını gazete kağıtlarıyla sıkıştırıp yolcuğuluğa hazır ettim. Bir de bunların hepsini 4.kattan arabanın yanına indirip, eşime ben yani biz hazırız dedim. İşitilen azarları duymamak için kulaklarıma pamuk tıkamayı da ihmal etmedim tabi. İşte bu yüzden sınırlı sayı dedim. Bir de buzdağının görünmeyen yüzü vardı yani.

Sonbahara yavaş yavaş girdiğimiz bu günlerde şimdiden kafamdan planlar yapmaya başladım kış içim. Bu bitki içeri alınacak, bu bitki naylon seraya konacak vs. Zaten birçok bitkiyi de ikili üçlü gruplar halinde birleştirip yerden kazanmaya çalıştım.

Bütün bunların yanında kaktüs ve sukulentler için kendime sınır koymuyorum tabi ki de...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 12:24   #3
Ağaç Dostu

Ayşe Yıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2010
Edirne'ye gideceğimiz zaman erkenden kalkıp hepsini kasalara dizdim,aralarını gazete kağıtlarıyla sıkıştırıp yolcuğuluğa hazır ettim. Bir de bunların hepsini 4.kattan arabanın yanına indirip, eşime ben yani biz hazırız dedim. İşitilen azarları duymamak için kulaklarıma pamuk tıkamayı da ihmal etmedim tabi. İşte bu yüzden sınırlı sayı dedim. Bir de buzdağının görünmeyen yüzü vardı yani.

Aynı azarları inanın bende çok işitiyorum. Arabamızın küçük olması da çok kötü oluyor benim için. Memlekete gittiğimizde çok dalga geçiyorlar benimle. İyi ki arabası küçük büyük olsa koyun keçi de çıkar diye laf çarpıyorlar. Eşim gaza geliyor tabi bu son bir daha arabada kaktüs taşımam Kesin kararlı ama nedense yaz geldiğinde benim sözüm geçiyor. Kaktüsler, diğer salon bitkilerim, akvarum, kendimiz, valizimiz, ıvır zıvır, .... arabada bacağımı kıpırdatacak yer kalmıyor ve hiç bu durumdan şikayetçi olamıyorum. Yolda birer birer bitkilerimi kaybederim korkusundan.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 21:56   #4
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Sonbaharın nazlı kızı, Sedum joy; çiçeklerini açtığı zaman sonbahar başladı demektir...
Name:  DSCF0455.jpg
Views: 1646
Size:  57.4 KB

Bu minik lobivia'da tomurcuğa durmuş ama geceler oldukça serin; tomurcuk açar mı, kurur mu bekleyip göreceğiz.

Name:  DSCF0451.jpg
Views: 1478
Size:  66.8 KB

Eski 13-09-2012, 22:03   #5
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Ve mayıs yağmurlarından beri yılbaşı ve paskalyalarla başım dertte...
Önce paskalyalar bozuldu, yağmurun altında kaldılar ve çürüdüler... Daha sonra yılbaşılar; yazın araya tatillerin girmesi dolayısıyla düzensiz sulamadan dolayı onları da kaybettim. Yeniden yapraktan büyütmeye çalışıyorum... Bir ara çok kızdım çünkü ben ektikçe onlar çürüyorlardı. Bir daha paskalya ve yılbaşı almayacağım dedim ama satışta gördüğüm an alacağımdan emin olabilirsiniz...
Name:  DSCF0464.jpg
Views: 1440
Size:  46.8 KB

Name:  DSCF0471.jpg
Views: 1452
Size:  50.5 KB

Name:  DSCF0478.jpg
Views: 1463
Size:  50.1 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025