![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Yaprakları çok iyi seçemedim ama sanırım Sedum Sieboldi isimsiz kahraman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir, günlerdir elime telefonu alıyorum bahçe başlığını aç demek için bir iş çıkıyor arıyamıyorum, kaktüs başlığını görünce nihayet dedim, bahçe de zamanla gelir. Bitkiler harika, düzenlemeler harika, fotoğraflar harika e daha ne olsun. Seni seviyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Hawortia ve sedum sieboldi ayrı bir saksıda ve sukkulent düzenlememde de ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir 43. mesajınızdaki ismi konusunda tereddüt ettiğiniz güzel sanıyorum E.flanaganii cristata ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
|
Çok haklısın canım, teşekkür ederim . Euphorbia flanaganiin tohumlarını toplamıştım , istersen tohum istersen minik bir kız yollıyabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Bu bence Atlas yeni sürgün vermiş ama türünü bilemeyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Maşllah Sevgili Lir siz de ne kirli çıkıymışsınız daha neler vardır siz de, yok yok anlaşıldı biz sizin bahçeye kesin gelmeliyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Harikalar Sevgili Lir.. Ellerine sağlık.. Hepsi çok sağlıklı, ilginç, farklı kaktüsler.. Arajmanlar çok şık olmuş.. İsimlerini de yazarsan öğrenmeye başlayacağım.. Kaktüs toprağını sen mi hazırlıyorsun? Seramik saksıların altı kapalıdır sanırım, su verirken nasıl ayarlıyorsun? Herbirinin su ve toprak isteği farklı mı? Vitamin-gübre ilave ne veriyorsun? Üstlerinde gördüğüm malzeme lav taşı mı? Adını duyuyorum kendisini hiç göremedim de! Güle güle büyütün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
|
Sevgili bettycim beklerim, dostlar çok cömert. Örneğin Jezebel Rangoon sarmaşığı yanında Epiphyllum anguliger ve başkalarınıda yollamış 3 farklı tür atlas çiçeğim oldu. Agözce zencefil yollıyacaktı, kargodan Hoya silver pink, Hoya lacunasa, Hoya wayett fidesi çıktı. Geçen sene Abdulsamet yine bir hoya çeliği vermişti. Oldu şimdi 4 hoya. Dostlarımı çok seviyorum. Hepinize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
|
Sevgili Feriha, kaktüs toprağını genellikle hazır kullanıyorum. Hazırda yoksa bahçe toprağı, kompost kurusu ve kumla karışım yapıyorum. Bitkilerin toprak ihtiyacını geldiği saksıdaki toprağın nasıl bir toprak olduğunu inceliyorum ona benzer karışım yapmaya çalışıyorum. Sulama işine gelince yanlarına gittikçe topraklarını kontrol ederim, çok kuruysa suluyorum. Ayda bir mutlaka sıvı kaktüs gübresi veriyorum. Bugün agözcenin tavsiyesiyle aylardır atmaya kıyamadığım kalmış kararmış deepfreeze attığım muzlardan sıvı fermentasyona uygun bir şekilde kompost hazırladım. Hoyalara ve diğer bitkilere denemeyi düşünüyorum. Sonuçları paylaşırım. Kaktüsle konusunda bilgim yok, artık araştırıp yanlışlarımı düzelteceğim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
|
Alıntı:
Bazen de deniz kıyısından topladığım taşları tuzdan arındırıp kullanıyorum. Tüm saksı bitkilerime arıtılmış su kullanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Vallahi ne demeli bilmiyorum,daha da gerisi var gibime geliyor,şaşırtmaya devam Sayın Lir..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
|
Cumartesi çalışıyorum ancak 16 gibi evde olabilirim. Uygun olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Dönerken uğrarım, size de uyarsa sayfalarımıda bir gezin isterseniz belki bir cici beğenirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|