![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın musbet sayfanızı inceledim ve bitkilerinizin genelinin çok sağlıklı olduklarını gördüm. Tebrik ederim. 7. mesajınızda kedinizin ıssırdığını söylediğiniz ve aloe olabilir dediğiniz bitki haworthia da olabilir. Aradan biraz zaman geçmiş olduğu için şimdiki hali nasıldır bilemiyorum ama o bitki fazla güneş gördüğü için kararmış gözüküyor. Güneş görmeyen ama aydınlık bir iç mekana alırsanız tüm yapraklarının ortasındaki filizde olduğu gibi yeşil renk aldığını görürsünüz. Yeni fotoğrafları görmeyi çok isterim. Fazla bekletmeyin lütfen ![]() Düzenleyen sariefe : 17-08-2011 saat 20:48 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
özel ilgi yok malesef.dediğiniz gibi kedimin ısırdığı bitki güneşten karardı, aldığımda yemyeşildi canım önüne alıcam onu. yeni fotoları ekledim inşallah beğenirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kararmış aloenizin yanında gördüğüm Havorthia fasciatanızı da aloe gibi güneşte uzak tutun mutlaka. Cam önünden bile uzağa koyabilirsiniz. Fazla güneş iyi gelmiyor onlara. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın sarıefe tavsiyenize uyarak aloeverayı ve havorthiayı içeri direk güneş ışığından uzak bir yere koydum. hala güneş ışığı alıyor ama perdenin arkasından ![]() ve çok kısa bir zamanda aloe eski haline döndü, yemyeşil oldu. Bu arada 2şer yane kaktüs ve sukulentte aldım onlarıda eklicem en kısa zamanda, gönül hep daha çok kaktüs almak istiyor ama kendimi firenliyorum zorda olsa. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Aloeveramın eve geldikten sonraki hali ![]() yeni arajmanım ![]() ![]() yeni aldığım sukulentim yaprakları biraz yaralı bereli ama inşallah yeni yerini sever. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Perşembe pazarından aldığım aşılı kaktüsüm, normalde aşılı kaktüslerden pek hoşlanmazdın ama belki aramız düzelir diye aldım. ![]() yeni kaktüslerim biri kardeşimin biri benim ![]() ![]() Bu sedum aranjmanımı havalar soğuyunca eve almayı düşünüyorum sizce ev ortamına uyum sağlayabilirmı ? yardımcı olusanız sevinirim. ![]() atlas çeliklerimin kimi iyi kimi kötü durumda dertleri nedir hala anlayamadım.suyu azmı çokmu seviyor acaba. |
|
|
|
![]() |
|
|