agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1875Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-08-2011, 04:44   #1
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Sayın musbet sayfanızı inceledim ve bitkilerinizin genelinin çok sağlıklı olduklarını gördüm. Tebrik ederim. 7. mesajınızda kedinizin ıssırdığını söylediğiniz ve aloe olabilir dediğiniz bitki haworthia da olabilir. Aradan biraz zaman geçmiş olduğu için şimdiki hali nasıldır bilemiyorum ama o bitki fazla güneş gördüğü için kararmış gözüküyor. Güneş görmeyen ama aydınlık bir iç mekana alırsanız tüm yapraklarının ortasındaki filizde olduğu gibi yeşil renk aldığını görürsünüz. Yeni fotoğrafları görmeyi çok isterim. Fazla bekletmeyin lütfen

Düzenleyen sariefe : 17-08-2011 saat 20:48
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 06:31   #2
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Trabzon tatili yaramış anlaşılan. Hem yeniler eklenmiş hem aranılan güzellikler bulunmuç. Merakla bekliyoruz fotoğrafları

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 23:56   #3
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Sayın musbet sayfanızı inceledim ve bitkilerinizin genelinin çok sağlıklı olduklarını gördüm. Tebrik ederim. 7. mesajınızda kedinizin ıssırdığını söylediğiniz ve aloe olabilir dediğiniz bitki haworthia da olabilir. Aradan biraz zaman geçmiş olduğu için şimdiki hali nasıldır bilemiyorum ama o bitki fazla güneş gördüğü için kararmış gözüküyor. Güneş görmeyen ama aydınlık bir iç mekana alırsanız tüm yapraklarının ortasındaki filizde olduğu gibi yeşil renk aldığını görürsünüz. Yeni fotoğrafları görmeyi çok isterim. Fazla bekletmeyin lütfen
sayın sariefe kaktüslerimle fırsat buldukça ilgileniyorum malum küçük kızım olduğu için pek fırsat bulamıyorum özel ilgi yok malesef.
dediğiniz gibi kedimin ısırdığı bitki güneşten karardı, aldığımda yemyeşildi canım önüne alıcam onu. yeni fotoları ekledim inşallah beğenirsiniz.

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 16:02   #4
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musbet Mesajı Göster
sayın sariefe kaktüslerimle fırsat buldukça ilgileniyorum malum küçük kızım olduğu için pek fırsat bulamıyorum özel ilgi yok malesef.
dediğiniz gibi kedimin ısırdığı bitki güneşten karardı, aldığımda yemyeşildi canım önüne alıcam onu. yeni fotoları ekledim inşallah beğenirsiniz.
Sayın musbet elinize sağlık. Yalnız 29. mesajda "yılan kaktüs" dediğiniz bitkiniz yılan kaktüs değil. Adı Chamaecereus silvestrii' dir. Asıl yılan kaktüs (Aporocactus) onun arkasındaki daha ince dallı olandır

Kararmış aloenizin yanında gördüğüm Havorthia fasciatanızı da aloe gibi güneşte uzak tutun mutlaka. Cam önünden bile uzağa koyabilirsiniz. Fazla güneş iyi gelmiyor onlara.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 14:24   #5
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sariefe Mesajı Göster
Sayın musbet elinize sağlık. Yalnız 29. mesajda "yılan kaktüs" dediğiniz bitkiniz yılan kaktüs değil. Adı Chamaecereus silvestrii' dir. Asıl yılan kaktüs (Aporocactus) onun arkasındaki daha ince dallı olandır

Kararmış aloenizin yanında gördüğüm Havorthia fasciatanızı da aloe gibi güneşte uzak tutun mutlaka. Cam önünden bile uzağa koyabilirsiniz. Fazla güneş iyi gelmiyor onlara.

Sayın sarıefe tavsiyenize uyarak aloeverayı ve havorthiayı içeri direk güneş ışığından uzak bir yere koydum. hala güneş ışığı alıyor ama perdenin arkasından
ve çok kısa bir zamanda aloe eski haline döndü, yemyeşil oldu.

Bu arada 2şer yane kaktüs ve sukulentte aldım onlarıda eklicem en kısa zamanda,
gönül hep daha çok kaktüs almak istiyor ama kendimi firenliyorum zorda olsa.

Eski 23-09-2011, 20:48   #6
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Name:  IMG_4425.jpg
Views: 1123
Size:  55.0 KB

Name:  IMG_4427.jpg
Views: 1192
Size:  52.3 KB
Aloeveramın eve geldikten sonraki hali

Name:  IMG_4428.jpg
Views: 1134
Size:  68.1 KB
yeni arajmanım

Name:  IMG_4429.jpg
Views: 1176
Size:  70.2 KB

Name:  IMG_4431.jpg
Views: 1140
Size:  26.9 KB
yeni aldığım sukulentim yaprakları biraz yaralı bereli ama inşallah yeni yerini sever.

Eski 23-09-2011, 20:59   #7
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Name:  IMG_4432.jpg
Views: 1164
Size:  49.5 KB

Name:  IMG_4435.jpg
Views: 1162
Size:  46.5 KB
Perşembe pazarından aldığım aşılı kaktüsüm, normalde aşılı kaktüslerden pek hoşlanmazdın ama belki aramız düzelir diye aldım.

Name:  IMG_4436.jpg
Views: 1254
Size:  34.6 KB
yeni kaktüslerim biri kardeşimin biri benim

Name:  IMG_4437.jpg
Views: 1172
Size:  75.1 KB
Bu sedum aranjmanımı havalar soğuyunca eve almayı düşünüyorum sizce ev ortamına uyum sağlayabilirmı ? yardımcı olusanız sevinirim.

Name:  IMG_4438.jpg
Views: 1150
Size:  42.1 KB
atlas çeliklerimin kimi iyi kimi kötü durumda dertleri nedir hala anlayamadım.suyu azmı çokmu seviyor acaba.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025