![]() |
|
![]() |
#694 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
|
Problemler... ![]() ![]() Bu echinopsiste malesef kabuklu bite benzer oluşumlar var. ![]() ![]() Malesef sedumdaki bu bitlerden kurtulamıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Neyse biraz da güzelliklerden bahsedelim. ![]() ![]() Yılbaşı çiçeğimde tomurcuklar var. Bakmasını bir türlü beceremedim. Ölümlerden döndü. Şimdi bulunduğu yeri temizlemek için bile kımıldatmıyorum. ![]() ![]() ![]() Astrophytum myriostigma tomurcuklu. Açacak mı bilemiyorum. Salvador isimli echinopsisimde de tomurcuk vardı, dış mekandaydı malesef kurudu. Aynı akibete uğramasın diye içeri aldım. Doğru mu yaptım bilemiyorum, belki de uyumasına izin vermeliydim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Yeniler... ![]() ![]() Aeonium arboreum, saksısını değiştirdim, daha mutlu gibi. ![]() Kalanchoe thyrsiflora. Henüz saksısını değiştirmedim, nasıl bir saksıya dikmeliyim karar veremedim. Beşiktaş'daki kaktüsçüye her uğradığımda en az iki saksıyla eve dönüyorum. ![]() ![]() ![]() Echeveria setosa. Bu da Beşiktaş'tan. ![]() Euphorbia flanaganii. Yani öyle olmasını ümit ediyorum desem daha doğru. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
bu resimde, ilk saksıdaki sedum rubrotinctumun üstünde duran gri-yeşik sukulentin adı ne? Aynısı bende de var ve günlerdir adını arıyorum,acayip sevindim sende de olduğunu görünce... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hepsi birbirinden güzel.Hayırlı uğurlu olsun. İyi Bayramlar .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Vildan Hanım, Sevgili Oğuzhan teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zenfree, http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-img_4520.jpg Size bu kaktüsten iki tane aldım istediğiniz zaman gönderirim sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
|
Güngör Hanım beni çok mahçup ettiniz. Size nasıl teşekkür edebilirim bilmiyorum. En güzel bayram hediyesi oldu bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorma zenfree, aklım hala orada. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bundan bende de var. Kıbrısta arkadaşımın bahçesinde, bonsai formunu almış bir saksıda duruyordu.(arkadaşım yoğun çalıştığından hiç ilgilenmiyor, sulamayı bile unutuyor) Tam döneceğimiz gün oğlu bisikletle çarpınca 2 tanesi yere düşmüş, görünce aldım. Suya koy 3 günde kökleniyor dedi, dediğini yaptım, daha ilk gün kök salmaya başlayınca çok şaşırdım. ![]() ![]() Bir de seninki gibi gövdesi yok tabii, tepeden kopanları alıp diktiğim için. Onunki de uzun gövdeye sıralanmış şekildeydi. Şimdi yeni sürgünleri nereden nasıl verecek diye merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
Keşke olsaydı, bu son fotoğraflarından biri. Yapraklar alttan döküldü, kıvrım kıvrım oldu ve kaybettim. Ama Kasım sonu Datça'dayım, kısmette, annesinden bir iki yumru alıp yine ekeceğim, çünki çok güzel gerçekten. Forumda bazı arkadaşlara yollamıştım dilerim onlarınki yaşıyordur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pachyphytumların çoğu birbirine benziyor,işin içinden çıkamadım...Dipsiz bir kuyu gibi...İşin kötüsü insanda hastalık yapıyor (en azından bu isim bulma işi bende hastalık yaptı) Bitki de küçük olunca nedir ne değildir anlayamıyorum. Ama bizimkisine benzeyen bir kaç çeşit kestirdim gözüme.Çiçek açmadan çoğunun türü anlaşılmıyor. Bir iki yabancı forum buldum,bilir kişiler soruları cevaplıyor. Orada bile melez türlerin isimlerini bulabilmek için "çiçeğini görmemiz lazım" diyorlar. Pachyphytum sp. Pachyphytum glutinicaule Alttaki ikisi aynı tür aslında... Pachyphytum clavifolium pachyveria clavifolia (Synonym: Echeveria clavifolia, Pachyphytum clavifolium) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten tespit etmek çok zor. İsim bulma hastalığından ben de muzdaribim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın zenfree arajmanları yeni görüyorum, harikalar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
Evet dediğin doğru,özellikle kış aylarında renkleri açılıyor,yazın gerçek formunu buluyor bu sukulent ailesi. Demek ki yaza kadar beklememiz lazım,hem bitki gelişecek hem de çiçeğini gösterecek.Yoksa daha çok arar dururuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Sayın zenfree 704 nolu mesajın son fotodaki sukulentin adı nedir acaba,bende de var ama ismine daha ulaşamadım.Echeveria setosa **** bayıldım,güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Şenol Bey teşekkür ederim. Sorduğunuz linkteki bitkiyse sedum treleasei. http://www.agaclar.net/forum/778643-post45.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zenfree merhaba, nette gezinirken 656 numaralı mesajınızdaki bitkinizi gördüm ve uzun zamandır foruma karşı olan ilgisizliğimi bu bitkinin ismini sizinle paylaşmak için bozdum. Uzun lafın kısası belki siz de biliyorsunuzdur ama bitkiniz Mammillaria gracilis cv. Arizona Snowcap ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sarıefe hoşgeldin. Seni ve bilgi dolu, seviyeli yazılarını özledik. " Foruma karışı ilgisiziliğimi" demişsin lütfen daha fazla ilgisizlik etme. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım'ın geçen hafta Eminönü'nden aldığı Sinocrassula yunnanensis uzun süredir edinmek istediğim bir türdü. Dün zamanım oldu. Cemo ve bana almak için Eminönü'ne gittim. Vildan Hanım'ın tarif ettiği çiçekçiyi hemen buldum. İki adet bitki vardı. Tabi çok sevindim. Fiyatını sordum, 45 TL. yanıtını alınca inanamadım. ![]() Ben de Vildan Hanım'a telefon ederek bitkiyi ne kadara aldığını sordum. Kendisi aynı bitkiyi 15 TL'ye almış. ![]() ![]() Düzenleyen zenfree : 29-11-2011 saat 13:25 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum |
|
|