![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın zenfree, kaya üzerine sukulentler çok güzel olmuş. Toplu çekim resimleriniz de öyle. 311 nolu mesajdaki bitki, yazdığınız gibi Frithia Pulchra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Zenfree kaya saksılı sukulentler çok güzel olmuş sen iyice sardın bu kaktüs ve sukulentlere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bence üst kısma dikebilirsiniz.Güzel görüntü olur.Bonzai olan bir tür bence yaşatırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aslında 2007'den beri hep ilgi alanımdalar. Hatta 2008 yılında başarısız bir denemem olmuştu. Fotografı bu. Zira oturduğum ev sukulentler için uygun değildi. Şimdi bir yıldır yeni bir evdeyim. Geçen yaz, güneşi, rüzgarı vs. gözlemledim. Bunları hesaplamadan bitki edinince işkence oluyor. Özellikle bitkilere. Linkteki düzenlemdeki üç bitkiyi kaybettim. Sağ arkadaki mincik crassula ovata ise kocaman bir ağaç oldu. ![]() Yani kısacası dört yıldır bu bitkileri bekliyordum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Formu güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium mihanovichii'in çiçeklerini ancak bu kadar görüntüleyebildim. Sabah kalktığımda ve akşam eve geldiğimde ilk yaptığım şey kaktüslere bakmak. Çok uzun süre tomurcukta kaldı. 3 Haziran'da akşamüstü eve geldiğimde aşağıdaki fotografı çektim. Tam açmadıklarını düşündüm. Ancak o gün açmış olmalılar. Zira bu halinden sonra tomurcuklar bozulmaya başladı. Çok üzüldüm. ![]() Oysa çiçekleri kaçırmamak için akşam gezme tekiflerini geri çevirerek hergün eve koştum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Ben de tam açmış halini yakalayamadım Sevgili zenfree ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Benim evle iş arası 10 metre günde 4-5 posta geliyorum eve beceremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sürpriz yumurtalar gibi. Tomurcuk pembe görünüyor ama yeşil çiçek açıyor. Bendekide böyle olur inşallah. Çok güzel gerçekten. Ve bir sürüde tomurcuğu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada tam açmamış dediğiniz Gymnocalcium' un çiçek formu bence o şekilde. Aynı çiçek formuna sahip bir bitki benim sayfamda da var. Linki; http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=22580&page=6 ve mesaj numarası 202. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili zenfree,nazar deymesin emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Ayşe Hanım,Sevim Hanım çok teşekkürler. ![]() Sevgili Sarıefe, bir dönem forumdaki bütün bonsai başlıklarını, büyük bir ilgi okumuştum. Köklerine müdahale gerekmeyecek bitki lazım bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki kaktüsüm Parodia Werneri olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Bitki tohum kapsüllerine çalışacağı için tomurcuklanma azalabilir.Ama düzenli olarak kaktüs gübresi verirseniz çiçeklenme zamanı devam edebilir.Sürekli açan türler olmadıkları için normaldir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
Sorun yaşadığım bitkiler. ![]() Crassula ovatanın yeni çıkan yapraklarının bazılarında şekil bozukluğu var. ![]() Bazı yapraklarda da siyah lekeler oluştu. ![]() Graptopetalum paraguayensenin bir kaç yaprağı sümüklü böcekler tarafından yenmiş malesef. ![]() Daha doğrusu sümükü böcek olduğunu tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum |
|
|