![]() |
|
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
|
Hobi odamda topraksız tarım kapsamında diatomit içersinde yaptığım çelik köklendirme denemelerim. ![]() ![]() Hobi odamın genel görüntüsü,günümün yarısı bu odada geçer ; ![]() Bu kadar yorgunluktan sonra cam balkondaki çay-simit ziyafeti ziyafeti çok hoş olmakta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
Yener bey gerçekten ciddi bir koleksiyoner olmuşsunuz. Harika bitkiler var ve hepsi çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Belli ki zamanınızın büyük bölümünü bakımlarına ayırıyorsunuz. Büyük bir emek sarfettiğiniz belli, ellerinize sağlık. Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Saksı düzenlemelerindeki simetri ve renk uyumları müthiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Maşallah bu ne kadar çeşit böyle. Nevsune Hanımında belirttiği gibi saksıların hepsi bir nizama göre dizilmiş,çok guzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Hobi odanıza hayran kaldım. Baktıkça içim açıldı.Sağlıklı mutlu günler dilerim,sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar beğenilerinize çok teşekkür ederim. Bu arada Balkonun boşluklarını kullanma kararı alarak tavana kancalar yardımıyla biraz saksı asarak evdeki fazlalıkları dışarı taşıyabildim.Bundan sonra artık fazla yer bulamam herhalde ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün diatomit içersinde canlandırdığım.sukulentleri toprağa transfer ettim.Yine bir çok saksı fazlalaştı.Artık Ocak ayında yapılacak Ağaçlar.net toplantısında da bazılarını paylaşım için ayırabilirim. Ne yapalım şimdiden hazırlık yapmamız lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
Yener Bey zaten pek güzel ve sağlıklıydı sukulentleriniz ama kapalı balkonunuz sayesinde inanıyorum ki daha da güzelleşecekler. Baharda inanıyorum ki bol bol çiçeklenmiş sukulent fotoğrafları göreceğiz. Özellikle Echeverialarınızın takipçisiyim ama diğer bitkilerin de güzellikleri meydanda, haklarını yemeyeyim ![]() Ellerinize sağlık. Saksılarıyla, düzenleriyle ne kadar emek verdiğinizi görüyorum. Bu güzel kareleri paylaştığınız için teşekkürler, izlemek çok keyifli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Yapraktan ne çok çeşit kökleniyor,bende artık kırılan hiçbir yaprağı atmıyorum,ya tutarsa deyip direk toprağa koyuyorum.Birçoğunun köklenip yeni yaprak vermesi de ayrı bir mutluluk yaşatıyor. ![]() Emeklerine sağlık Yener abi,herşey mükemmel görünüyor,güzel günlerde keyfini sürmen dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
en sevdiğim sayfalardan biri sizin yener bey. üstad , pir, hoca ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Hocam, sanırım biliyorsunuzdur. Kış mevsiminde tavana astığınız bitkiler, evdeki soba veya kaloriferlerden ısının yukarıya çıkmasıyla fazla sıcaktan etkilenip kuruyabilirler. Dikkatinizi çekmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mrmusti dediğinizde haklısınız.Fakat benim tavana astığım yer kapalı balkondur,burada kalorifer ve ısıtıcı bulunmamakta salon kapılarını açmazsam ısı soğuk havalarda 5-10 derece olmaktadır.İlginize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Aman da aman ![]() ![]() Şimdi evinizdeki misafirliğime kaldığım yerden devam edeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
Sayın papağan misafirliğinizden memnun oldum.Temennileriniz için çok teşekkür ederim. Bendeki biraz da delilik evde yer yok fakat ben olmayan bir kaktüs ve sukulent görürsem dayanamıyorum alıyorum.Bu arada dökülen yaprakları ısraf etmemek uğruna yeni bir bitki yetiştiriyorum,böylece çoğalmakta devam ediyor.Ne denir Allah tan hayırlısı demek lazım.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2012
|
Sera gezilerinizde çektiğiniz fotoğraflar için de teşekkür ederim, sayenizde hem gezmiş kadar oldum hem de bilmediğim ne denli güzellikler olduğunu gördüm. ..... Koleksiyonunuz çok geniş, (41 kere maşallah diyorum, aman nazara gelmesin) merakımı mazur görün lütfen, bunları nasıl suluyorsunuz.??? çok merak ettim gerçekten (benden başka gülenmelek de merak etmiş kare saksılarınızı ve sulama stilinizi, birkaç sayfa ilerleyince yanıtımı aldım ![]() ... Aman Allahım, burası tam bir hobi odası olmuş, her biriyle tek tek ilgilendiğiniz, incelediğiniz belli zira hepsi de pırıl pırıl görülüyor, bir kere daha sizi tebrik ediyorum. ... Diatomit ya da toprak, sukulent ya da diğer bitkiler.. Sizin için hiç farketmiyor, elinizin değdiği türü rahatlıkla çoğaltabiliyorsunuz. Benim birkaç türüm var onlar da tutsun diye gözlerinin içine bakıyorum ![]() .... 687 numaralı mesajınızdaki echeverialarınız yavruları ile birlikte ziyadesiyle heybetli görülüyorlar, hiç böylesini görmemiştim ... Bu Ağaçlar.net toplantıları neden İstanbulda yapılyor, onlar için bu denli hazırlıklar yapıyorsunuz peki ya gelmek isteyip de gelemeyen üyeler.. Onlar için de güzellikler yapıyor musunuz.??? ![]() ... Kesinlikle Allahtan hayırlısı sevgili Yener Bey.. Sizin bu denli büyük bir kalbiniz ve muhteşem ilginizle, eminim ki bu büyüleyici hazineniz sizi hiç üzmeyecek, enerjinize enerji katacaktır.. Hatta bakin ben bunları yazarken yeni yeni güzellikler sızmış evinize ![]() Benim misafirliğim biraz uzun sürdü ama sizin çeşitler bitmedi, bir çok sayfayı beğendim ama o kadar beğendim ki bazılarını tıklayamadım bile cazibesinden.. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için bir kere daha teşekkür ederim Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Yanii nedenirki yener bey. Hani belki bisüre sonra çiçeklerinize yer açmak için evdeki eşyaları bile çıkartıcaksınız sanırım.Hepsi çook güzeller.Umarım çiçekleriniz size dua ediyolardır.Bu kadar bakım ilgi için 41 kere maaşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğraftakine benzer bir kaktüsümü Gymnocalycium multiflorum olarak tanımlamıştım.. Alt türünden emin olmasam da, gymnocalycium türünden olduğuna kesin gözüyle bakıyordum.. Şimdi aklım karıştı.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Matucana madisoniorum - Google'da Ara |
|
![]() |
![]() ![]() |