![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Graptopetalum paraguayense fotoğrafta yapraklarını kaybetmiş olmasının dışında aslında sağlam gözüküyor. Gövdede herhangi bir bozukluk işareti yok. Yaprak dökmesinin sebebi olarak benim aklıma önce kökte veya gövdede bir problem olabileceği gelmişti. Bunun dışında yapraklar aşırı güneşten veya ani soğuk dalgası sonucu da dökülebiliyor. Ya da son zamanda gübreleme yaptıysanız o da fazla gelmiş olabilir. Şu an dökülme durduysa ileri doğru rozet tekrar kendini yenileyecektir, dert etmeyin. ![]() Bir saksıdaki G. paraguayense renk değiştirip pembeleşmiş, çok tatlı gözüküyor ![]() Önceden Graptoveria titubans sandığımın ise Echeveria derenbergii olduğunu düşünüyorum. Yaprak şekli, yaprak rengi tamamen ona benziyor. Zaten G. titubans'ın da ebeveyn bitkilerinden biri E. derenbergii'dir. Dolayısıyla ikisi birbirine benzer özellikler taşır. Son olarak S. rubrotinctum'unuza bayıldığımı da söylemeden geçemeyeceğim. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
crasulla ovata, mammillaria marcosii, mammillaria prolifera, sedum sieboldii, sempervivum |
|
|