![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Kaktüsleriniz gercekten cok sirin. Ben uzman degilim bahcemde kendinden olan birkac sukulent disinda ama sempervivum cesitlerini yayvanca bir saksiya ekerseniz yayilip yavruluyor, cogaltma imkaniniz olur. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim..sepervivum çok çabuk çoğalıyor gerçekten...bahçede geniş bir saksıda vardı zaten , ondan alıp dikmiştim.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Eğer aynı türdense nette bu resme rastladım. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fund@,Pilosocereus'un ev ortamında açması çok zor.Bende yaklaşık 1m boyunda birtane var,kaç yıldır balkonda olduğunu unuttum. Tepesi bozuldu,ben de kestim.Kestiğim yerden şamdan gibi 3 büyük kol verdi ve bu kollar da uzamaya devam ediyor,ama hiç çiçek açmadı. (Ama belki de siz benden şanslı olursunuz kimbilir ) Küçük bir dipnot:Bu mavi kaktüslerin gövdelerine pek fazla su değdirmemeye dikkat edin.(Sıcak günlerde fısfıslamak gibi) Fazla su bu güzel mavi rengi azaltıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çeşitli nedenlerle tepesini kestiğim veya yavrusunu ayırdığım bütün sütunlu kaktüsler kesik yerinden yeniden yavruladı. Ölme ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum. Ama yavrulama süresi değişebilir tabii.Bir de bunu büyüme mevsimlerinde denemek daha kolay sonuca götürür diye düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|