![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Mesajınızı yeni farkettim Sevgili Nesli6, Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Çok minik evet, ama güzelliği net görünmemiş resimde. Biraz karanlık çıkmış ilerleyen zamanlarda tekrar resim çeker gösteririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu bence yokuş aşağı gidiyor gibisiniz. Durdurabilene aşkolsun ![]() Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Artık açtığını görmesemde olur. Tomurcuk bile vermesi benim için yetti. Sadece bir tanede olsa çok mutluyum. ![]() Bu pembe tomurcuklu olanı arkadaşım çarşamba akşamı verdi. Perşembe sabahı toprakla buluştu. Açar mı bilmem ama tutması yeterli olur. Şimdi bir kırmızı açana bir de pembe açana sahibim. Sırada diğer renkler var. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Ayşe Yıldız : 28-01-2011 saat 09:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi memleketimden aldığım bir kaç kaktüsümü göstermek istiyorum. İsmini bilmiyorum malesef, araştırma yapmam gerekli. Mammilleria Decipiens. Adının bu olduğunu zannediyorum, umarım doğrudur. ![]() Düzenleyen Ayşe Yıldız : 25-03-2011 saat 08:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Mammilleria Bocasana ( Teşekkür ederim Sayın Sarıefe) ![]() ![]() Düzenleyen Ayşe Yıldız : 25-03-2011 saat 08:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Yine memleketimden aldığım adını bilmediğim iki kaktüs. ... ![]() Acaba kendi rengi mi mor yoksa kışın aldığı renk mi böyle bilemedim. ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Merhaba
Alıntı:
Acaba, bu güzelin adı nedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın Asiye Hanım, bu güzelin adı; Crassula Arborescens. Yeşim Ağacı olarakta biliniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
15 tatil başlamadan önce karanlık ve serin bir yerde 24 saat kadar beklettiğim kalanchoem tomurcuk yaptı. Tabi karartma işleminden sonra sıcak odya cam önüne aldım. Hemen hemen 5-6 gün sonra tomurcuk belirmeye başlamıştı. Tatile gitmeden önce çekmiştim şimdi biraz daha büyükler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Aslında ne kadar az kaktüsüm varmış. Camların önlerine tek tek sıralayınca çok görünüyorlarmış. ( Benim acilen kaktüs sipariş listesini devreye sokmam lazım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevim Hanım. Sanırım gözüm aç. Bu masada 50 tür var. Benim gözümse elimde olmayanlarda takılı kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN. İnşallah dediğiniz gibi sağlıkla büyütürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Ben yokken beni beklemiş resmen. Geldikten sonra odanın ısısı artınca ve suyunu alınca biraz büyüdü. ![]() Yalnız bu çiçeğin çeliğini aldığım o gösterişli, kocaman saksısını doldurmuş yılbaşını geçenlerde aynı yerden geçerken kaderine terk edilmiş olarak gördüm. Çok üzüldüm bütün doğa olaylarına açık bir yerde duruyordu. Yağmur, güneş, esinti,.. Yaklaşıp dokundum çürümüştü. Yumuşak yumuşak elimde kaldı. Yazık etmişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
Hepsi birbirinden güzel. Güle güle büyütün. Bolca çiçeklerini görün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Telekkür ederim Sayın Dlk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Bir iki senedir çiçeklerini esirgememişti ama ne olduğunu anlayamadım. Hızla genişleyen bir çürük. Toplu halde durdukları için arka tarafında oluşmaya başlamış bu çürük. Temizleyip yeniden köklendirmeliyim. Kökünde hiç bir yumuşama yok ama o bölgeyi alırsam köklü olan kısıma yeni bir aşı yapabilir miyim acaba (Deneme amaçlı tabi) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Bu senenin ilk hasarı. İçi sanki pas olmuş gibiydi ve kesince boyu epey kısaldı. Önce çiçek açmasını bekliyordum ama şimdi köklenmesini bekleyeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Aşılı kaktüsünüze çok üzüldüm.Ben de sizden özenip aynı renginden almıştım yakın zamanda.Eve geldikten bir süre sonra farkettim ki kök kısmı sorunlu.Böylece bir daha koçtaştan kolay kolay aşılı kaktüs alınmayacağını teyit etmiş oldum ![]() İnşaallah kurtulur kaktüsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
En kısa zamanda köklenmesini umut ediyorum. Aşılı kaktüsler diğerlerine göre daha hassas oluyorlar sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2011
|
Kaktüslerinizi çok beğendim güle güle büyütün ![]() ![]() ![]() Düzenleyen elifert : 18-03-2011 saat 14:58 Neden: Resim eklemeyi unutmuşum :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Kesin ve köklenmesini bekleyin. Çünkü çürük çabuk yayılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2011
|
Sizinki gibi resme bakarak yapmayı deneyeceğim, kaç gün sonra toprağa dikmeliyim peki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu şekilde kesebilirsiniz. Renk değişikliği olan kısım belli oluyor zaten. Biraz üstünden düz bir şekilde kesip uçlarını resimdeki gibi sivriltebilirsiniz. Benim aşılanan kısımdaki etli kısım çok geniş olduğu için bir hafta falan bekletmeyi düşünüyorum. İyice kabuk bağladığından emin olana kadar yani. Daha sonra uygun bir saksıya dikeceğim. Köklerinin çok fazla olmadığını gördüğümden bunun için küçük bir saksı tercih edeceğim. Size kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Kalonchealarım renk renk... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|