![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Benim hiç yer değiştirmediğim sizinkiyle aynı olan aşılı kaktüsümde aynı şekilde onlarca tomurcuk açtığı halde sadece 4 tanesini açabildi.Benimkinin de gücü yetmiyor belliki,alt kısmı ve kökleri zayıfladı zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Bitkilere takıldığı zaman bu perdeleri söküp atasım geliyor. Düştüğü için zarar gördü ve bu yüzden aşı yapmak zorunda kaldım. Anaç bitki bulamadım ve en uygun gördüğümü feda ettim. Tutmasını ümit ediyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kalonchealar mutlu görünüyor. Yeni diktiklerimde şaşırtma yapmayı düşünüyorum. Geçen sene çok faydalı odu. İnşallah onlar da açarlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah bu tomurcuklarda başarılı olurum.Açamayan kaçıncı tomurcuk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayşe hanım, aman dikkat, yılbaşılar tomurcuk döneminde aşırı hassaslar. Saksıyı bir cm bile yerinden oynatmayın. Ve sulama biraz fazla kaçtı mı yine tomurcuğunu döküyorlar. İnşallah tomurcuklarınızı açtırırsınız. Geçen yıl 3 saksı yılbaşım vardı; pembe, sarı ve kırmızımsı koyu pembe, bu seneye bir tek klasik pembe olan çıkabildi. Hele sarı olanı kaybettim ya, çok üzgünüm bu konuda, bir an önce satışa çıksınlar diye bekliyorum artık. Kalanşolar da harika bu arada, katmer katmer çiçekleri çok göz alıcı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Alıntı:
Bu perdeler püfür püfür uçmasınlar diye perdenin en altına taş bağlarlardı, ağırlık yapardı. Aslında şimdi aklıma geldi de çok güzel dekoratif renkli taşlarla perdeleri yerçekiminin insafına bırakabiliriz. ![]() Bu arada ben ilk defa ziyaret ediyorum sizi, kaktüslerinize bayıldım hepsi harika görünüyor çiçekleri de muhteşem. İyi günlerde büyütmeniz dileğiyle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Ya ben bu kalonçeleri nasıl unuttum, onlara bayıldım muhteşemler. Ayşe hanım tohumdan mı yetiştirdiniz. Bir ara şaşırtma dediniz sanki bir mesajınızda. Tohumdansa eğer biraz bilgi alabilir miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmedim hiç ya satın alıyorum ya da bulduğum çeliklerden çoğaltıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Canım sıkılınca böyle güzellikler alıyorum kendime. Sitrese bire birler benden söylemesi... Kalonchealar... Kırmızı, pembe. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|