![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Diyecek bir şey bulamıyorum açıkçası. Mükemmel ötesi, harika, muhteşem vs... Ne desem yetmez sanırım. Sadece hayran kaldım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın olcim, çok sağolun. Tüm Türkiye'deki herkse göstermek isterim. Ancak fotoğraflarla sınırlı kalıyor burada. Alıntı:
Sayın resul22, teşekkür ederim güzel sözleriniz için. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Koleksiyonumdaki birkaç özel bitkiyi sizlerle paylaşmak istedim. İlki C309a Lithops gracilidelineata 'Cafe' au Lait'. Dünyadaki en değerli birkaç lithopstan biri. (Resimde sağdaki lithops). Daha yakın çekemedim ama nette harika bir deseni olduğunu görebilirsiniz. 2. ve 3. resimlerdeki ortadaki yan yana iki bölümde en son keşfedilen lithopslardan biri olan "Lithops coleorum" bulunmakta. yaklaşık 1 yaşını geçtiler. (Diğerleri gibi bunlarıda kendim ekip çimlendirdim.) 4. resim de ise nadir ve özel bir tür olan Ariocarpus fissuratus. 5. resimde gövdesinin tamamı tüylerle kaplı yine ender bir conophytum olan Conophytum stephanii |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve şimdilik son olarak spiral yaprak yapısına sahip 2 ender bitki türünü sizlerle paylaşmak istedim. ilk 2 resim Albuca spiralis diğer 6 resim yapraklarının azar azar çıkması sebebiyle gelişim halinde fotoğrafladığım Cyrtanthus spiralis. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Cyrtanthus spiralis |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2015
|
tohumdan yetiştirme
merhaba albuca ile ilgili bilgiyi sadece sizin yazdığınızı gördüm.aramalarda herhangi bir sonuca ulaşamadım. ben malum yurt dışı sitesinden albuca tohumlaı getirittim. her ne kadar şimdi gördüğüm gibi spiralis istemiş olsamda ilanda albuca namaquensis diye geçen bir tohum geldi. bu tohumları nasıl ekmeliyim? bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? |
|
|
|
![]() |
|
|