![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Rhipsalis
Rhipsalis (Mistletoe cactus - Spaghetti cactus) Türkçe çevirisi ile Ökseotu Kaktüsü, Spagetti Kaktüsü gibi adlar alıyor. Aile : Cactaceae Alt-aile : Cactoideae Tür : Rhipsalideae Cins : Rhipsalis _________________________ Orta Amerika ve Güney Amerika'nın tropik yağmur ormanları, Afrikanın tropik bölgeleri, Sri Lanka ile Madagaskar doğal yaşam ortamı olarak belirlenmiş epifit kaktüs-sukulent türüdür. Tipik kaktüs görüntüsünden farklıdır.Etli spagetti makarnasına benzeyen sarkan epey uzayabilen yeşil ve dikensiz yaprakları vardır. Diğer kaktüslerden özellikle görünüşleriyle ve yüksek neme ihtiyaç duyması, başka bir bitki ya da ağaçta yaşamaları ve aşağı doğru sarkma özellikleriyle ayrılırlar. topraktan ziyade başka daha büyük ve uzun bitki ve ağaçlar üzerinde ökse otu gibi yaşamayı tercih ederler. bu özellik onları epifit yani asalak olmayan konak bitki konumuna sokar. kültürü yapıldığında toprağa kolayca adapte olabilirler. bazı türleri yaşaması oldukça güç olan kaya üzerlerindeki çatlaklarda dahi büyüyebilirler. Çiçek ve meyve oluşumu vardır. Doğada bilinen yaklaşık 35 türü mevcuttur. Rhipsalis agudoensis N.P. Taylor Rhipsalis baccifera (J.S.Muell.) Stearn Rhipsalis burchellii Britton & Rose Rhipsalis campos-portoana Loefgr. Rhipsalis cereoides Backeb. & Voll Rhipsalis cereuscula Haw. Rhipsalis clavata F.A.C.Weber Rhipsalis crispata Pfeiff. Rhipsalis cuneata Britton & Rose Rhipsalis dissimilis K.Schum. Rhipsalis elliptica G.Lindb. ex K.Schum. Rhipsalis ewaldiana Barthlott & N.P. Taylor Rhipsalis floccosa Salm-Dyck ex Pfeiff. Rhipsalis grandiflora Haw. Rhipsalis hoelleri Barthlott & N.P.Taylor Rhipsalis juengeri Barthlott & N.P.Taylor Rhipsalis lindbergiana K.Schum. Rhipsalis mesembryanthemoides Haw. Rhipsalis micrantha Kunth Rhipsalis neves-armondii K.Schum. Rhipsalis oblonga Loefgr. Rhipsalis occidentalis Barthlott & Rauh Rhipsalis olivifera N.P.Taylor & Zappi Rhipsalis ormindoi N.P.Taylor & Zappi Rhipsalis pacheco-leonis Loefgr. Rhipsalis pachyptera Pfeiff. Rhipsalis paradoxa Salm-Dyck Rhipsalis pentaptera Pfeiff. Rhipsalis pilocarpa Loefgr. Rhipsalis pulchra Loefgr. Rhipsalis puniceodiscus G.Lindb. Rhipsalis russellii Britton & Rose Rhipsalis sulcata F.A.C. Weber Rhipsalis teres Steud. Rhipsalis trigona Pfeiff. ![]() Burdanda viddeosuna bakabilirsin. https://youtu.be/MGbKk-loSSU |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bauhause de denk geldim sevgili Sümeyra 1 saksı vardı hemen kaptım ![]() Bilgi için çok teşekkürler Sayın İbocandan ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Ellerinize sağlık Sayın Günebakan- sayfanız şıkır şıkır. Gidip gelip bakarım artık ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Flaneuse beğenmenize sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni bebekler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenenler ve gelişenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah sevgili günebakancım çok güzeller, emeklerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Yenigineciğim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sezen-Adana teşekkür ederim ama hangi mesajdakileri sordunuz anlamadım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahar gelince işler başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Düzenlemeler devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, Kaktüs ve sukulentlerinize bayıldım, çok hoşlar. Sizin kadar olmasada bizimde 3-5 saksımız var. ![]() #251 nolu gönderideki 2. fotoğraf (pembe saksıdaki sukulent) komşumda görmüştüm. İsmini o da bilmiyor. Ağaç formu almış ve çok gösterişliydi. Çelik istedim istediğin kadar al dedi. Ama kıyamadım, çelik altığımda direkt toprağa eksem olur mu ? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Günaydın sevgili zelish teşekkür ederim evet hemen ekebilirsiniz |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentlerim den birkaç kare paylaşmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() Bu atlas ağaçlar net toplantısında alıp annele paylaştığım aceleci atlas bakalım bu tomurcukarı acabilecek mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili günebakan'ım kaktüslerine, özellikle atlasına maşallah!.. Emeklerine sağlık... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim hepinize ![]() |
|