![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
sevgili plantyplant Kaktüs fotolarınızı bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler Kaktüs türlerinizin hepsi bendede mevcut İlk iki kaktüsünüze halk arasında Leş kaktüsü deniyor Bu kaktüs merakı zamanla insanda bir tutkuya dönüşüyor Eşimle birlikte sürekli yeni türler arıyoruz Oğlumada Amerikadan çok değişik türler ısmarladık Yazın gelirken getirecek Sizin fotosunu koyduğunuz son sukulente bayıldım Ne yazıkki bende ondan yok Belki kaktüslerimizin yavrularını birbirimizle paylaşıp daha değişik türlere sahip olabiliriz ****** siz<de bunu arzu ederseniz Sevgili sevim g baharda size leş kaktüsü yavrusu yollayabilirim Herkese sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Sevgili Barçman; kaktüs ve sukulentlerim balkonda benimle birlikte baharı bekliyorlar. Baharda canlandıkları zaman yeniden düzenleyeceğim. Fotoğraflarını da çekerim. İlginç bulduğunuz başka çeşit te olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler Acelesi yok diğer türlerinizide bizimle paylaşırsanız sevinirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu da crassula cv. gollum... ![]() Öncekini geçen kış kuzeye bakan balkonun korunaklı bölgesine almadığım için kaybettim. Bu yeni üretim. Çok ilginç bir gelişimi var. Şu haliyle tüp yapraklar birbirine bağlı gibi dururken, daha sonra kalın bir gövdeye dönüşüp dallanıyor. Gövdesi "kalanchoe" tipi bir gövde. Bonzai çalışmak isteyenler için çok uygun. Ancak, kendisinin büyümesi yeterince zaman alıyor, bir de "bonzai sabrı" eklemeniz gerekecek üzerine. ![]() Soğuk almamasına (hele toprağı nemliyken) dikkat etmeniz gerekecek. Tıpkı çok soğuk bir buzdolabına konmuş ıslak bir salatalık gibi, donma geçiriyor ve bir daha geri kazanabilmek mucizelere kalıyor. Kışın su vermemeye özen gösterin. Ben şırınga ile birkaç damla veriyorum belirli aralıklarla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
Sedum palmeriniz coşmuş, harika gözüküyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
kalanchoe
![]() Bu da kalanchoe'larım. Maalesef sadece 3 çeşide sahibim. Bu çiçeklenme kasım-aralık aylarında yaşandı. Güney illerinden birinde yaşayınca, böyle bir avantajı oluyor insanın. ![]() Bazı sitelerde iç mekan bitkileri arasında sayılıyor ama ben aynı fikirde değilim. Havadar ve açık alanlarda daha çok çiçek veriyor ve gürleşiyor. Yaprakları etli olduğu için tırtıl ve benzeri zararlılar için bulunmaz nimet; dikkat ediniz. Kalanchoelarım ve birkaç bitkime dadanan özel bir "geometrid" tip tırtılla 2 yıldır mücadele ediyorum. (Bunu daha sonra tanıtacağım) Kışın soğuk ve nemli bir bölgedeyseniz su vermeseniz de olur. Yazın 4-5 saat doğrudan sıcak güneş alıyorsa, gayet rahat sulayabilirsiniz. Kalın bir gövdelenme istiyorsanız, 1,5-2 yaşından sonra nispeten zayıf olan dalları, gövdeye birleştiği yerden bir maket bıçağı veya jilet gibi keskin bir aletle ayırabilirsiniz. Bitkiniz genç iken içinde alginik asit, demir ve çinko barındıran, organik madde açısından zengin bir köklendirici sıvı besin kullanabilirsiniz. Ne kadar kılcal kök verirse, o kadar sağlam bir gövdesi olacaktır. Not: Sadece kaktüsler için değil, tüm çiçekler için saksı çok önemli. Gelecek sefer bir kaktüsümün yanısıra, saksılar ile yaşadığım deneyimleri paylaşmayı deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Kalanşonuz çok güzel büyümüş. Benim çiçeklerini gördüğüm dört kalançhoe'm var. Kırmızı, beyaz, pembe ve truncu çiçekleri var. Bu yıl henüz çiçeklerini göremedim ![]() ![]() Kısacası baharda işte benim kalançhoelarım diyebileceğim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Memnuniyetle Sayın Sevim K. Şubat sonuna doğru zaten bazı budamalar yapacağım. Üretebileceğiniz şeyleri seve seve gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Sessiz durduğuma bakma PlentyPlant. Resimlerini ve yazılarını takip ediyorum, herşey çok güzel ve samimi. Devamını bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Ama şubat sonrası leş kaktüsü için - kırmızı çiçekli- kapınızı çalacağım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|