View Single Post
Eski 19-01-2010, 11:50   #16
PlentyPlant
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE Mesajı Göster
Hepsi çok güzel ancak kaktüs konusunda en yoğun ve tek ilgi alanım olan Kalonşelere hayran oldum..

Bende Kalonşe katlı Beyaz-pembe ve kırmızı var az suluyorum cam önündeydi çiçekleri kurumaya başlayınca yerini değiştirdim ama hala oluyor kurumalar birde alt yaprakları çok büyük kesmelimiyim dursunmu?
Büyük ihtimalle sözünü ettiğiniz büyük yapraklar, küçük sürgünlerin ve çiçeklerin gücünü alıyordur, Sayın Mirbe. Bence kesmenizde hiçbir sakınca yok. Ancak, çiçekleriniz klima esintisini veya radyatör sıcaklığını alacak bir yerde ise, çiçek kurumasını bunlar da yapıyor olabilir.
Kalanchoe'lar diğer sukkulent ve özellikle kaktüslere oranla, neme daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Yeriniz uygunsa, nemlendirme havuzu üzerine yerleştirebilirsiniz. Çiçeğinizin çapından daha geniş bir saksı altlığının içine ters çevrilmiş daha küçük bir saksı altlığı koyarak, üzerine çiçeğinizi yerleştirebilirsiniz. Hemen üstteki saksıdan akan fazla sulama suyu, alttaki büyük havuz kaba akar, hem de burada bekleyen su çiçeklerinize nem verir.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön