![]() |
|
![]() |
#1143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Vildan hanım ellerine sağlık muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi bu iki türü hep karıştırıyorum. Sen nasıl ayırıyorsun? Ayrıca söyliyeyim, Datça'dan Aeonium arboreum "SCHWARZKOPF" 3 dal aldım ve ektim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaç Dostu
|
Ayırma şeklim, içime doğuyor desem. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
|
Rhipsalis horrida 627 nolu mesajda Derya Hanım'dan aldığım hali bulunan rhipsalisi Bu hafta içinde kapalı balkona almıştım. Daha ılık oluşu iyi geldi herhalde. Uçlarında yeni oluşumları ilk kez görüyorum. Yeni dallar mı geliyor, yoksa çiçek mi Açacak ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaç Dostu
|
Autum joy un dalında oluşan tomurcukları aldım diktim Vildan. Sendekiler yerde de bıcır bıcırlar. Harika bişey, birsürü autum olacak desene bu sene. ![]() Sabah gidip diplerine bakayım, belki bıcırdamıştır benimki de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin Cemo.( Askerimiz iyiydi maşallah. Bu tertipte bizden bir kuzucuk, önce Kastamonu, oradan Bingöl'e gidiyor. Hepsine hayırlı teskereler kardeşim.) O bıcırıklar topraktan çıkmıyor. Yaşlandıkça, toprağın üzeri adeta tahta gibi bir katman oluşturdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Rhipsalis horrida harika görünüyor Vildan hanım'cığım çiçekte açacak olması harika. Güle güle büyüt arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İçinizi rahat tutun, sağlıkla gidip gelsin kuzunuz canım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ, çiçeğim gelişiyor diye avunacağım artık. Ogüzel pembe oluşumlar çiçek değilmiş, her biri ikişer, üçer yeni dallar veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl kocaman bir çiçek açan Tavaresia Barklyi (Grandiflora)'nın kolları aşağıya doğru sarktı önce. Derken kararıp çürüdü. Belki bir parçası olsun kurtulur diye parlaladım, temizleyip kurumaya bıraktım ama sadece iki parçası ekilebilecek haldeydi. Onları ektim, dilerim kurtulur. geçtiğimiz günlerde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ölmelerini görmek üzücü ![]() Milli utanırda, büyüyüp çiçeklenir bakarsın. Aşkın gözyaşıda bol ciceklenmiş, sefanız olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Satı, Bu çiçeğim 2007 de minicik bir daldan büyüdü. Olgunlaştıktan sonra her yıl bu zamanlarda açıyor. Bunun daha kırmızı açanından da edindim ama henüz çok küçük... Darısı Anne çiçeğimize, dilerim bu sefer yetiştirmeyi beceririm. Sana tekrar tekrar teşekkür ederim cancağızım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Vildan hanım'cığım çürüyen kaktüse üzüldüm ama eminim ektiğin dallar kurtulacaktır. aşkın gözyaşlarının çiçekleri solukta olsa görüntüsü çok güzel hepsinin birlikte açmasına bayıldım.Selamlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Çiçeğimin Aralık2009 ve 2010 daki halleri, o uzun çiçekli dalı kırdım. Bu yıl açan fotoğraftaki kısa dallar. Çiçekleri geçince gördüğünüz gibi kuru bir hal alıyor, onu kırıp alttan yeni gelenleri güçlendiriyorum. Çok kök var gibi görünmesi o yüzden. Bu süre içinde küçük gelen saksısını da değiştirdim. Düzensiz olarak zaman zaman kaktüs besini de veriyorum. Düzenleyen Vildan Sönmez : 22-12-2011 saat 16:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Vildan Hanım , farklı bir sukulent görüp aramak zorunda kalacağım diye sayfalarınıza korkarak (!) bakıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Ağaç Dostu
|
Dediğiniz gibi arkadaşımızda açan çiçeğe de seviniyoruz. Ben kendi adıma böyle olunca demek ki benimki de çiçek verebilir diye ümitleniyorum. Tabii bazı türler daha zorlu ama olsun. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Vildan Hanım ben daha açtırma aşamasına geçemedim. Henüz yaşatma aşamasındayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Ağaç Dostu
|
"Gözyaşları" tam bir orman gibi görünüyorlar, ne hoş bir görüntü Sayın Vildan Sönmez. Bu arada, Tavaresia'nız için çok üzüldüm. Ama gördüğüm kadarıyla, yeniden üretilebilecek parçalar var. Belki bir antimantar tozu ile köklenme sırasındaki risklerden birini bertaraf edebilirsiniz. Kaybetmemelisiniz onu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta Kıbrıs'ta gördüğüm bu çok hoş sukulentin adını bulabilecekmiyiz bakalım. İlk bakışta tepedeki renkli yaprak çiçek gibi dursa da, çiçekleri sap boyunca minik minik açıyor. Kalanşo ya da crassulalardan bir tür olabilir. Crassula erosula 'Campfire' (bettyycim, zenfree) Düzenleyen Vildan Sönmez : 28-12-2011 saat 19:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
|
Bir bahçeye sayısız saksıya, yerlere ekmişlerdi, bir iki dal istedim, küçük bir saksıyı verdi Kıbrıs'lı kardeş...Minyatür telgraf çiçeğine benzese de harika yer örtücü bir sukulent olmalı, yaprakları etli ve dolgun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|