![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Gördüğüm kadarıyla, sonunda tomurcukları olan kaktüsleriniz olmuş ve sukulentleriniz tomurcuk vermeye başlamış. O kadar çok kızıyordunuz ki, sonunda onlar da sinirlenip açmaya karar vermişler. )Çok nefisler. Hele Vanlı Sempervivum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, sedumu saksısından tutup yan yatırın elinizde iken fıs fıs dediğimiz su püskürtücü ile üzerlerine hepsini temizleyinceye kadar su püskürtün. Gördüğüm kadarıyla yumurtalarıda var. Hepsini temizleyinceye kadar devam edin. Veya eczaneden kükürt alın bol olarak sulandırın ve üstlerine temizleninceya kadar sıkın. Asuman Hanım sizin içinde geçerli bu. Benim hep yaptığım uygulamadır. Umarım sizde de başarılı olur. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Terasta çiçek sularken çoğu zaman hortum kullanıyorum. Bunlara da tazyikle su püskürttüm ama fayda etmedi. Kükürt deneyeyim. Diğerlerine geçmesin diye ayrı yerde tutuyorum. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Mr musti, arapsabunlu karışımı denedim, su püskürttüm, kurtulamadım. Şimdi de kükürt deniyeceğim. Bu kükürtlü su toprağa da geçerse zarar vermez mi ? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
301 nolu mesajdaki kaktüs Cuma akşamı geldi arkadaşlar. Bu dikenli ihtiyarı getirmek kolay değil, sağolsun sevgili görümcem ve eşi. Üzerinde beş tane açmaya hazır tomurcuk vardı. Benim sayabildiğim 25 yumruluydu. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi sen bu kaktüse emek vermedin diyebilirsiniz, ama bahçede garip garip bırakılmıştı. Mesela geçen haftaki kötü yağmurun altında kalmış, üzerinde salyangozlar ve beyaz pamuklu bitler vardı. Kaktüs çiçekleri genellikle çok uzun ömürlü olmuyor ya, hafta sonu biz evde yokken açmasından korkmuştum. Pazar akşamı saat bire doğru eve geldiğimizde kocaman çiçekleriyle bizi karşıladı. Dün gece aceleyle çektiğim fotoğraflar... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
En az 15-20 yıllık bu echinopsisin çiçekleri de kendi kadar güzel görünüyor. Sağlıkla büyütün inşallah. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, Saksı o kadar küçük geliyor ki, saksı çeperi sıkıştırmış, üç yumru yapışık kardeşler gibi kaynaşmış. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah ah.. ) Maşallah Allah nazarlardan saklasın inşallah. Benim tomurcuk beni beklemedi ne yazık. İlk kez açacak diye gözünün içine bakıyordum lakin hafta sonu döndüğümüzde açmış ve solmuş olarak gördük. Kısmet işte. Sizinkini görünce kendiminkini görmüş kadar oldum sevgili Vildan. Hep böyle çiçeklerle dolsun inşallah.. Sağlıcakla. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Asuman Hanım ben de korkuyordum çiçekleri kısa sürüyor, evde yokken açarsa diye.Cumartesi mi açtı Pazar mı bilmiyorum ama dün gece vakti eve gelince, terasa çıktım vallahi ay parçası gibi karşıladı bizi. Hepimize bol çiçekli günler Arkadaşlar......... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Devamını görmeden yazmışım açmış hali müthiş. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güngör, geldi sonunda. Fotoğraflardan daha güzeller. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel vildan hanım, |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle tomurcuk onlar. Hadi hayırlısı benimkinin de iki tanesi iyice irileşti. Sanırım ha bugün ha yarın açacak gibi görünüyor. Bu arada sedum için arapsabunlu karışım iyi gelir mi acaba? Umarım atlatır en kısa zamanda. Bu sinecikler ne ister bilmem çiçeklerimizden. Kaç gündür uğraşıyorum kalanşolardaki bitlerle. Önüne geçemedim bir türlü. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
merhaba hepsi canlı ve bakımlı oldukları hallerinden benli elinize saglık |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mrmusti onlar da seviyorlar biliyorum. Bir çatı katı, balkonun üstüne asma sardırmışlar. Ve bir çok saksıda çiçekleri var. Hatta bana köklü nane fidesi vermişlerdi. Düzenleyen Vildan Sönmez : 30-05-2010 saat 23:05 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2008
|
Sevgili Vildan hanım. Fotoğraf makinanızı başka yerlere yöneltmeyiniz, belki yanlış anlaşılır aman dikkat )) Bu arada Ahtapotunuz çiçek açınca paylaşın lütfen bende merak ediyorum |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun Sayın Kartalpin, bunlar tanıdığım selamlaştığım insanlar, hatta bu gün de baktım birileri çıksa da kaktüsü ile birlikte çeksem diye, ama güneşten balkona çıkamadılar.... Bu arada bu balkonda duvara asılı bir çiçekli daha varmış onu farkettim. Artık bir kahveye gitmeli mi ne ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın PlentyPlant rahmetli Mucip Bey'in eşi Mehtap Gürbüz'den almıştım. İki arkadaşımıza da yolladım ama tutmadı sanırım. Kendim bir dal ekmeyi deneyeceğim. Ama göbek nasıl yapacak anlayamadım. |
|
|
|
![]() |
|
|