![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım sağolun. Ektiğim çelik ve fidelerde çoğunlukla sonuç alıyorum. Ama tohumlar konusunda pek başarıl olamıyorum. Sanırım sabırsızlığım onları olumsuz etkiliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aeonium Arboreum "swartzkopf" Kış boyu içeri aldım, terasa çıkardım, poşetle korudum, ama gerilemenin önüne geçemedim. Yapraklarının çoğu döküldü kalanlar pörsüdü, kıvrıldı, ama şimdilerde kendini toparlamaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım kökten sürgün vermiyor bildiğim kadarı ile. Tepedeki birçok yaprağın arasından yeni yavrular veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Swartzkopf konusunda sizin ve buna sahip olan arkadaşlarımızın çok endişe etmesine gerek yok. Bu bitkinin özelliklerinden biri de, dönemsel olarak "yorulması." Yorgunluk döneminde, kafanın alt yapraklarından başlayarak döküyor. Bu geçici bir durum. Bu dönemde "sağlığına kavuşturmak" adına vitamin takviyesi gibi şeyler, sarsıntıyı daha da artırabiliyor. Okuduğum kadarıyla, pek çok üyemiz bu bitkiyi iç mekana alıyorlar. Oysa, dayanıklı ve hatta (don olmadığı sürece) biraz soğuğu ve rüzgarı seven bir tür. Bol havadar yerlerde yaprakları daha diri, renkleri daha canlı oluyor. Tacını tümüyle dökmüş bitkisi olan üyelerimize de önerim, hafif bir kök budaması sonrasında, gövdesini toprağın 10 cm kadar üstünden keserek ve bol kumlu bir toprakta dinlenmeye almaları. Büyük olasılıkla sürgünler verecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|