![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kırlangıç48 ve mrmusti, Yaprak köklendirme konusunda toprağın üzerine öylesine bırakma konusunu da duymuştum. Ancak sanki o durumda yaprak köklenme için gerekli besini ve nemi alamayacak gibi geldiği için azıcıkta olsa yaprağın ucunu toprak içerisine alıyorum. Sonrakiler için toprak üzerine bırakma yöntemini uygulayabilirim. Öneri için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca, Yaprak köklenmek için besin almıyacak, besini almak için köklenecek ve uzantılarını toprağa gönderecek. Sonra filizlenecek. Sizin yaptığınız gibi de olur. Ama köklenmeden çürüme olasılığı daha fazla. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs Aşı Denemem
Bir süredir elimde bulunan kaktüslerden bir aşı denemesi yapmayı düşünüyordum. Aşı için seçtiklerim mammillaria gracilis ve stok olarak kaynana yumruğu olarak bilinen kaktüs türü idi ![]() Önce mammillaria gracilis'in üstünden kestim. ![]() Sonra kaynana yumruğunun üst bölümünü aldım. ![]() Her ikisini iç kısımlardaki çizgiye (ismi aklıma gelmedi) dikkat etmek suretiyle birleştirerek hava boşluğunu aldım ve kaynaşmanın iyi olması için paket lastiği ile tutturdum. Fotoğrafları aşıyı yaptığım gün değil ertesi gün çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım Aşı Tutmadı, Yeniledim...
Yaklaşık bir hafta önce kaynana yumruğunu stok olarak kullandığım, mammillaria gracilis ile yapmış olduğum bir aşı denemesine ilişkin fotoğrafları eklemiştim. Aradan geçen süre içerisinde aşı tutmadı. ![]() Aşının son haline ilişkin fotoğrafta görüldüğü gibi m. gracilis kurudu. Sanırım yeterince su alamadı veya aslında çok fazla olmamasına karşın küçük olması nedeniyle paket lastiğinin baskısına dayanamadı. Üst orta kısımda m. gracilisin kurumuş ve düzleşmiş hali görülüyor. Bir deneme idi, başarılı olmadı ama yapı market ziyaretinde koparak düşmüş olarak bulduğum ve aldığım aşı kaktüs parçası ile aşı denememi yeniledim. ![]() Sarımsı-turuncu renkte, forum üyesi uyar11'in yüklediği fotoğraflardan çok güzel aşı oluşturduğunu bildiğim kendi kendine fotosentez yapamayan ve köklenmeyen, aşı olarak gelişen bir kaktüs parçası. ![]() Stok olarak yine aynı kaynana yumruğunu kullandım. Eski aşı yerinin birkaç mm altından düzgünce kestim ve kenarlarını verev olarak aldım. Diğer parçayı hazırlayayıncaya kadar suyunu çekmemesi içinde kesilen parçayı kapak olarak kullandım. ![]() Aşı olarak kullanacağım parçanın alt kısmını düz bir şekilde kestim, fotoğrafladıktan sonra kenarlarını verev olarak aldım. Ortasında birkaç mm çapında hafif beyazımsı damar görünüyor. Aşı sırasında bu damarların stokta bulunan damar ile karşılıklı gelmesi veya birkaç yerden birbirine değmesi gerekiyordu. Stok kaktüsteki damarlarda aşıdaki gibi çok küçük olduğu için mümkün olduğunca damarların temasını gerçekleştirmeye çalıştım ama yeterli oldu mu bilemiyorum. ![]() Son fotoğraf, aşının tamamlanmış haline ilişkin. Yine paket lastiği ile tutturdum. Bir hafta kadar sonra gelişimini yine bu sayfadan yayınlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Sevgili Skaraca, Bu kaktüs aşkı ile yakında kaktüslerin genetik yapılarına da girercek gibi gözüküyorsunuz ![]() Bir dostum, aşılamayı kalın şeffaf Seloteyp bantlarla (şeffaf koli bant ile) yapıyor. Bantları saksının altından geçirerek sıkılaştırıyor. Başarılı sonuçlarını gördüm. Bilginize.. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kartalpin, Şeffaf bant ile yapılan aşı uygulamasını görmüştüm. Ancak yaptığım aşı küçük olduğu için bant uygulaması sırasında kayma olursa düzeltemem diye paket lastiği kullandım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium mihanowichii
Halen çiçeklenmeye devam ediyor. Şu anda üzerinde açmış iki çiçek ve gelişmekte olan 5 tomurcuk var. Güney cephede neredeyse sabahtan akşama kadar güneş gören pencere kenarında duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklu kaktüs çiçeğim
Yaklaşık 15 gün önce bir çiçek satış yerini gezmeye gitmiştim. Satış yeri önünde öylesine konulmuş 3-4 tür kaktüs vardı. İçlerinden birisinin üzerinde bulunan sahte çiçeklere karşın, onlara nispet iki tane de olsa tomurcuklandığını fark ettim. Şu anda kendi kaktüslerimden çiçek olmadığı için hazıra konmak amacıyla hemen satın aldım. Kısa bir süre sonra ise ilk tomurcuğu açtı, 3-4 gün üzerinde kaldıktan sonra soldu ve sonrasında ikinci tomurcukta dün açtı. Aşağıdaki fotoğraflar ilk tomurcuğa ilişkin. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci tomurcuk ve sahte çiçeklere ilişkin yara izleri ikinci fotoğrafta görülebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2010
|
kaktüslerin bukadar çeşitli oldugunu bilmiyordum.özellikle bu son fotograftaki beyaz çiçekler... çok saolun paylaştıgınız için aman Allahım ne de güzel yaratmış hertürlüsünü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Skaraca Uzun zaman oldu tekrar kaktüslerinizle karşılaşmak çok güzel. Ah bu sahte çiçekler ile pazarlama düşüncesi... Muhteşem çiçekler, adeta bir evren var içinde ve sahtesine ne gerek var. Sadece sabır ile en güzel çiçekleri görebiliyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Sayın medinilla, gerçektende oldukça fazla kaktüs çeşiti var... Ben de ilk başladığımda bu kadar çeşit olduğunu tahmin etmemiştim. Ancak sonraları araştırdıkça ana gruplar altında alt grupların olduğu, onlarında çiçeklerine veya görünümlerine göre çeşitlendiğini öğrenmek beni şaşırtmıştı. Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kartalpin, Sayın mrmusti, Aradan biraz zaman geçti doğru. Ancak izin kullanmam, bu arada kayınbiraderimin rahatsızlığının artması ve sonrasında vefatı, izin dönüşü biriken işlerin telaşı, Ramazan ayı oruç durgunluğu, aşırı sıcaklar derken sayfamı ve dostların sayfalarını ihmal ettim. Bir süre daha bu şekilde olur, sonrasında Eylül ortalarında yavaş yavaş ziyaretler düzene girer sanırım. Selam ve saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Skaraca, ben de aynen böyle yapıyorum. Artık çok farklı birşey olmadıkça yeni kaktüs almıyorum. Ama üzerinde gerçek tomurcuk varsa fiyatı da uygunsa alıyorum. Çiçeğiniz çok güzel açmış. Aşılama çalışmanız nasıl gidiyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Sayın skaraca başınız sağolsun. Eylülde görürüz inşallah güzel çiçeklerinizi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Skaraca, Başınız sağolsun, Allah geride kalanlara sağlıklı mutlu ömürler versin. Eşinize de başsağlığı dileğimi iletin lütfen. Kayınbiladeriniz kaç yaşındaydı bilmiyorum ama kayıplar her zaman "vakitsiz" dir. Vakitsizliği de "Doğallığını" perdeler. Ama yaşam da ölüm de bizler için, devran böyle dönmekte bize de teslimiyet düşmekte. Tekrar başınız sağolsun... Düzenleyen kartalpin : 16-08-2010 saat 23:14 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Vildan Sönmez, Aysahay, Sevim.K, Kartalpin ve PlentyPlant Başsağlığı dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben her ölüm "gençtir" derim. Kayınbiraderim 50 yaşında idi. Yaklaşık iki yıldır Akciğer Kanserinden dolayı tedavi görüyordu. Ancak vade geldikten sonra yapacak birşey kalmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Başınız sağolsun Süleyman Bey.Yeni gördüm bende o yüzde ancak yazabiliyorum..Sizi ve kaktüslerinizi özledik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın Skarca başınız sağolsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |