![]() |
|
![]() |
#121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2010
|
peki şimdiden teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca, Huernia degil. doğrusu Duvalia polita olacak.. Güle güle büyütün. Ayrıca Göndereceklerinizi de memnuniyetle bekliyorum. Saygı ve selamlarımla.. Mustafa Remzi Mert Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
ben bunu tesbih çiçegi olarak biliyordum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
skaraca; güle güle büyütün.. Forumdan öğrendim, kırmızı olan kaktüsün meyvesiymiş. Kuruyunca minik tohumlar oluşuyor tabi. Karman çorman, kaynana yumruğu ![]() Graptopetalum paraguayense nin minik çiçekleri var. Benim ki açtı, fotoğrafını yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lale76, Düzeltme yapmadığınıza göre kaynana dili olarak belirttiğim kaktüs ismi sanırım doğru. Karman çorman dikenli olanı, kaynana yumruğu olacak kadar büyük görmemiştim. Yukarıda 100 nolu mesaj ilk fotoğraftakini kaynana yumruğu olarak biliyordum. Graptopetalum paraguayense'nin iki yaprağı kopmuştu. Hemen yanına toprağa koydum. Belki oda köklenir. Tekrar teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
skaraca kaynana dili değil. Adını bulunca yazacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2010
|
Merhaba bu siteye yeni üye oldum. Kaktüsle de yeni tanıştım ve çok hoşuma gitmeye başladılar. Biraz internetten araştırma yaptım ve bu siteye ulaştım. Bende kaktüs yetiştirmek istiyorum renk renk çiçekler açsınlar yetiştireceğim kaktüsler. Ben siz kaktüsseverlerden değişik kaktüs tohumları rica ediyorum ve yetiştiirebilmek için püf noktaları... Bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bilge5130, Aslına bakarsanız kaktüs yetiştirmede bende yeniyim. Çok fazla bilgi vermem mümkün değil. Forumda gezdikçe daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Şu anda elimde sadece 91 ve 100 nolu mesajlarda fotoğrafları bulunan Mammillaria prolifera ve üyelerimizden sayın lale76'nın göndermiş olduğu stapelia (leş kaktüsü) tohumlarından az miktarda var. Ancak tohumdan yetiştiricilik konusunu forumda incelerseniz, biraz zor olduğunu görürsünüz. Ben bir miktar tohumu deneme amaçlı olarak yeni ektim. Henüz çimlenen yok. Düzenleyen skaraca : 22-02-2010 saat 23:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Dudi, Fotoğrafını çekip, eklemem gereken yeni kaktüs ve sukulentlerim var. Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye seralarından çelik ve köklü olarak almıştım. Bugün sabah evde bulunanların fotoğraflarını çektim, iş yerinde bulunanlarında fotoğraflarını çektikten sonra ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Filiz hanım, Büyükşehir Belediyesinin serası Kütahya yolu üzerinde Regülatör olarak bilinen DSİ tesislerine giderken ESKİ Genel Müdürlüğü karşısında. Tepebaşı Belediyesinin serası ise Bursa yolunda DMO binası ilerisinde Zincirlikuyu şantiyesi olarak bilinen yerde. Ancak bu seralar belediye hizmet kullanımı (park, bahçe, refüj çiçeklendirmesi) için bitki üretiyor ve satış yapmıyorlar. Ayrıca halka açık değil. Ben görevim nedeniyle rica ederek seraları gezdim ve görevlilerden çelik ve köklü olarak kaktüs-sukulent aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın mrmusti aracılığı ile Antalya Taner Angay serasından almış olduğum Adremischus Maculatus'um ölüyor. ![]() İlk geldiğinde çok iyi durumda olmasına karşın, saksısının küçük geldiği düşüncesi ile hafta başında saksı değişimi yapmıştım. Sanırım bu değişiklik sırasında kökler zarar gördü veya eklenen yeni toprağı sevmedi. İlk fark ettiğimde iyi durumda olan iki yaprağını kopartarak, yapraktan sürgün vermesi umudu ile toprağa koymuştum ama onlarda ana bitki gibi soluyor. Bu fotoğrafı dün çekmiştim. Yapraklar bugün daha da solgun bir durumda. Sanırım veda etmek zorunda kalacağım A. maculatus'a... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın Taner Angay'dan almış olduğum Senecio Rowleyanus'un son durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. ![]() Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, S.rowleyanusum gelişi sonrasında yerini sevmiş olmalı ki, üç ayrı yerden yeni sürgün vermeye başladı. Bir tanesi kök bölgesine yakın, diğeri onun biraz üzerinde kurumuş yaprak altında ve sonuncusu ise uç bölgesine yakın yerde. Uç bölgedeki sürgün ucu net olmamakla birlikte fotoğrafta görülüyor. Diğerleri ise küçük baloncuklar şeklinde... Kuruyan yaprak, ilk geldiğinde sanırım yol koşulları nedeniyle hafif özürlü idi. Sabah akşam fısfıs ile su vermeme karşın kurudu. Ancak hemen kuruyan yerin altından yeni sürgünde vermeye başladı. Düzenleyen skaraca : 26-02-2010 saat 12:39 Neden: Yanlış kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Leş Kaktüsü
Sayın lale76 bir süre önce Stapelia .... (Leş Kaktüsü) tohumları göndermişti. Onlardan bir kısmını iki ayrı kaba çimlendirilmek üzere ekmiştim. Kablardan birisinde aynı zamanda iki adet adenium tohumu da bulunmaktaydı. Hatta ilk çimlenen tohum bu kabta olduğu için ilk önce adenium tohumu çimlendiğini düşünmüş ve bunu adeniumla ilgili sayfada (http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=adenium 697 ve 699 nolu mesajlar) müjde olarak vermiştim. Ancak tohum keseciği toprak üzerine çıktıktan sonra stapelia olduğunu anlamıştım. Gerçi iki gün sonra gerçekten de adenium çimlenmesi oldu aynı kabta. Belki de ikisi birbirini etkilemiştir. Çünkü bir ara forumda bir arkadaş annesinin almış olduğu çelikleri karışık olarak diktiğini ve köklendirme konusunda hiç sıkıntı yaşamadığını belirtmişti. ![]() Boynu bükük olarak topraktan çıkmakta iken adenium olduğunu düşündüğüm stapelia. Tohum keseciği hemen ön kısımda düşmüş olarak görünüyor. ![]() İkinci kabta çimlenen iki adet stapelia tohumu. Bu kab kapaklı olması nedeniyle sera etkisini kolayca sağlayabiliyorum. Tohumlarda çürüme olmaması için fazla sulamıyorum. Aydınlık ve öğleden sonra güneş alan pencere önünde duruyor. Kapak iç kısmında ısı ve buharlaşma nedeniyle sürekli damlacıklar bulunmakta. Ayrıca kab içerisinde stapelia tohumları dışında 3-4 tane adenium ve sayın lale76 tarafından gönderilmiş minik kırmızı ve siyah kaktüs tohumları var. Bunlarda henüz çimlenen yok. Onları bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Skaraca, Adremuscus için çok üzüldüm gerçekten.104 nolu mesajınızdaki değil mi?. Benimki şimdilik iyi. Ama ben de saksısı küçük diye düşünüyordum. Hiç dokunmıyayım o halde. Senecio gayet keyifli görünüyor. Can eriklere benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria Compressa v longseta (Pincushion Cactus)
20 Şubat tarihinde Büyükşehir Belediyesi serasına gitmiştim. Burada gezerken gördüğüm ve pembe-kırmızı arası bir renkte çiçek açtığını söyledikleri kaktüsten iki adet çelik aldım. Oldukça büyük bir saksıda idi ve bu çelikte mevcut kaktüslerime göre oldukça büyük. Ben mammillaria cinsine benzettim, ancak alt tür olarak bilmiyorum. ![]() Uzun beyazımsı dikenleri var ve etli uzantılar arasında tüysü yapılar bulunmakta. Tüysü yapıların bir kısmının üzerinde açmış ve kurumuş çiçeklere ait olduğunu düşündüğüm uzantılar bulunuyor. Düzenleyen skaraca : 16-03-2010 saat 23:21 Neden: İsim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sedum Palmeri
Yine Büyükşehir Belediye serasında gördüğüm ve çelik aldığım sukulent. Üzerinde kurumuş çiçek uzantıları vardı. Saksıya ekim sırasında bu uzantıları koparttım. Dört ayrı çelik almıştım. Ayrıca çeliklerin fazla olan sap uzantılarını da saksıya köklenip, sürgün verebileceklerini düşünerek ektim. ![]() ![]() Yukarıya saksıladığım iki ayrı çeliğe ait fotoğrafları aldım. İsmini ise forumda bazı başlıklarda gördüğüm fotoğraflara göre belirledim. Düzenleyen skaraca : 01-03-2010 saat 10:13 Neden: İsim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
C. Silvestrii
Sayın Hhatice tarafından gönderilmiş tohumlarla birlikte gelen kaktüs çeliği. Ben C. Silvestrii'ye benzettim. ![]() Köklenmeyi gerçekleştirmek için cocos (hindistancevizi torfu), ithal torf, perlit ve vermikulit karışımı içerisine ekildi. Düzenleyen skaraca : 01-03-2010 saat 10:17 Neden: Ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Hawortia Fascianata
23 Şubatta gittiğim Tepebaşı Belediye serasında ana bitkiden çiçek uzantısı gibi çıkmış bir sap üzerinde gelişmiş ve Hawortia Fascianata olduğunu düşündüğüm sukulent. ![]() Sap uzantılarını saksıya sığacak şekilde kestikten sonra toprağa ektim. Ayrıca birazcık kökü olan bir başka sürgün daha almıştım. Oda işyerinde plastik bardağa ekildi. Gelişmelerini takip ediyorum. Fotoğrafını yayınladığım diğerine göre daha düzgün görünümlü. İşyerinde bulunan biraz yukarıya doğru uzamış şekilde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Hawortia ....
Tepebaşı belediye serasından aldığım, hawortia olduğunu düşündüğüm, ancak alt tür olarak bilemediğim bir sukulent. Sert yapraksı dokusu mevcut. Yaprakları üst üste eklenmek suretiyle yukarıya doğru uzuyor. ![]() Değişik ve ilginç bir sukulent. Yapraklar üzerinde herhangi bir şekil, diken yok. Düz yeşil renk ve sert bir yaprağı var. Hafif köklü iki çelik almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Vildan Sönmez, 104 nolu mesajda fotoğrafı yer alan A.Maculatus. Siz bir süre daha bekleyin, iyice yerine alışıp, kökleri güçlendikten sonra saksı değişimi yapın olmazsa. Ben biraz acele ettim sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Sevgili Skaraca, Kaktüslerinizi keyifle izliyorum ve gittikçe içinizde artan kaktüs aşkınızı gözlüyorum. Artık emekli olunca yaşadığınız mekanlarda bir kaktüs serası işletebilirsiniz gibime geliyor. Niye olmasın... Belki de emeklilik sonrası birde Ziraat Fakültesi bitirirsiniz. (Laf aramızda bunlar benim hayalım).. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kartalpin, Teşekkürler güzel sözler için. Sera (ya da değişik bitkilerin yetiştiği bir bahçe) hayallerim arasında açıkça. Aslında Büyükşehir Belediyesinin serasını gördükten sonra, öyle bir serada çalışmayı düşünmedim değil. Bir aralar su ürünleri üzerine ek eğitim almayı düşünmüştüm. O günlerde (gerçi halen var) doğal ortamına yakın bir ortamda alabalık yetiştirmeyi düşünüyordum. O hayale yaklaşamadım ama bitkiler her an elimizin altında. Daha kolay ulaşabilmek ve yetiştirebilmek olanağına sahibiz. Düzenleyen skaraca : 26-02-2010 saat 23:02 Neden: Yanlış kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Kaybettik
|
Çok güzel ![]() ![]() Kaktüsleriniz çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın sevim.K, 13 yaşıma kadar küçük, müstakil bir evde yaşadım. Bizim küçük olsada, komşularımızın içerisinde oynadığımız, değişik meyve ağaçları bulunan büyük bahçeleri vardı. Yine Niğde'de Kayaardı bağları olarak bilinen yerde 1980'li yıllarda sattığımız içerisinde değişik meyve ağaçları olan elma bahçemiz vardı. Domatesi, biberi taze taze kopartıp, yeme şansımız vardı. Şimdi çocuklarım çoğu meyvenin nasıl bir bitkide yetiştiğini bile neredeyse bilmiyor. Hiç değilse çiçekler yolu ile doğaya yaklaşabilmeleri amacım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
palmeri
Sevgili Süleyman Abi ben sizin sedum palmeri olduğunu düşündüğünüz sukulentin başka bi tür olabiliceğini düşünüyorum.Çünkü yaprak yapısı biraz farklı gibi geldi.Bendekinin fotoğrafını da koyuyorum sanki sizinkinin yaprak uçları daha sivri gibi ama yanlışsada kusuruma bakmayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği |
|
|