Sayın lale76 bir süre önce Stapelia .... (Leş Kaktüsü) tohumları göndermişti. Onlardan bir kısmını iki ayrı kaba çimlendirilmek üzere ekmiştim. Kablardan birisinde aynı zamanda iki adet adenium tohumu da bulunmaktaydı. Hatta ilk çimlenen tohum bu kabta olduğu için ilk önce adenium tohumu çimlendiğini düşünmüş ve bunu adeniumla ilgili sayfada (
http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=adenium 697 ve 699 nolu mesajlar) müjde olarak vermiştim. Ancak tohum keseciği toprak üzerine çıktıktan sonra stapelia olduğunu anlamıştım. Gerçi iki gün sonra gerçekten de adenium çimlenmesi oldu aynı kabta. Belki de ikisi birbirini etkilemiştir. Çünkü bir ara forumda bir arkadaş annesinin almış olduğu çelikleri karışık olarak diktiğini ve köklendirme konusunda hiç sıkıntı yaşamadığını belirtmişti.
Boynu bükük olarak topraktan çıkmakta iken adenium olduğunu düşündüğüm stapelia. Tohum keseciği hemen ön kısımda düşmüş olarak görünüyor.
İkinci kabta çimlenen iki adet stapelia tohumu. Bu kab kapaklı olması nedeniyle sera etkisini kolayca sağlayabiliyorum. Tohumlarda çürüme olmaması için fazla sulamıyorum. Aydınlık ve öğleden sonra güneş alan pencere önünde duruyor. Kapak iç kısmında ısı ve buharlaşma nedeniyle sürekli damlacıklar bulunmakta. Ayrıca kab içerisinde stapelia tohumları dışında 3-4 tane adenium ve sayın lale76 tarafından gönderilmiş minik kırmızı ve siyah kaktüs tohumları var. Bunlarda henüz çimlenen yok. Onları bekliyorum.