agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-02-2010, 11:39   #11
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Yenilerden...

Dün oğlumu yüzme kursuna bıraktıktan sonra, yakında olan yapı markete yeni kaktüs gelip, gelmediğine bakmak için gittim.

Yeni kaktüsler gelmişti ancak nedense kararsızlığım üzerimdeydi yine. İçlerinde beğendiğim dört-beş ayrı tür kaktüs oldu. Bunlardan bir tanesi tek saksı idi. Diğerlerinde ise 3-4'er adet/saksı vardı. Adet/saksı sayısı fazla olanların, gelişmeleri itibariyle hangisini alacağıma karar veremediğim için tek saksı olan kaktüsü aldım en sonunda.

Eve geldikten sonra www.cactus-art.biz sitesinde yaptığım araştırmada ismini buldum. Ancak eş anlamlı olarak echinocactus-mammilaria türü olarakta kabul edildiğini sitede açıklamışlardı. Bu linkte türe ait fotoğraflar ve eş anlamlı isimleri görülebilir.

Coryphantha poselgeriana var. valida (Coryphantha poselgeriana var. saltillensis)

Name:  IMG_4596 1.jpg
Views: 4498
Size:  37.4 KB

Yara, üzerinde bulunan yapay çiçeği çıkartırken; o bölgedeki diken dokunun kopması nedeniyle oluştu. Yukarıdaki linkte güzel çiçekleri olduğu yazıyordu. Umarım çiçek açtığını da görürüm.

Düzenleyen skaraca : 07-02-2010 saat 11:40 Neden: Düzenleme,
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025