Sayın lale76 hanımın bana kaktüs tohumu ve kaktüs çelikleri gönderme sözü vardı.
Dün bunlar elime ulaştı. Stapelia ve değişik çiçek tohumları yanında kaktüs ve sukulent çelikleri.
Sukulentlerin fotoğraflarını çekmedim. Kaktüslerden iki adeti köklü, diğerleri köksüz çelik idi.
Chamaecereus silvestri. Hafif V şeklinde bir formu vardı. Alt kısmında minik bir kök oluşumu görünüyordu. Bu nedenle kök oluşan kısım toprak içerisine gelecek şekilde ektim.
Köksüz olarak gelen çeliklerden. Kaynana diline benziyor ancak ona göre daha uzun dikenleri var.
www.cactusinfo.net sitesini incelerken
bu linkteki fotoğrafa benzettim. Öyle ile
Tephrocactus papyracantha olmalı
İsmini bilmediğim, köklü gelen, karman-çorman dikenleri ile güzel bir kaktüs.
(Kaynana yumruğu olduğu sayın lale76 tarafından belirtildi.)
Graptopetalum paraguayense. İsmini sayın lale76'nın sayfasından öğrendim. Değişik bir sukulent. İsim yapısına göre de Paraguay kökenli olmalı.
Mammillaria prolifera. Sanırım tohum keseciği içerisindeki tohumlar kırmızı renkli. Çünkü Lale hanımın gönderdiği kırmızı renkli tohumlar vardı ayrıca. Onları da hemen ektim.
Bu arada birde fotoğrafını çekmediğim, köksüz olarak gelen
Mammillaria elongata var olduğunu düşündüğüm bir kaktüs daha var. Gerçi kahverengi dikenli Mammillaria prolifera'ya da benziyor. Emin olamadım. Bu kaktüsüde köklenmesi için karman-çorman dikenli kaktüsün saksısına koydum.