agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2013, 02:10   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Merhaba Skaraca sukulent merakımdan sonra Tillandsia lar beni adeta büyüledi ve tesadüf bir çiçekçide buldum ve hemen aldım. Ama bakımı konusunda çok bilgi sahibi değilim. Satıcı arada fısfıslayın dedi ama ben o kadarla olacağını pek sanmıyorum. Çiçek kafesten bir telin üzerinde ve 9 adet bulunuyor ve uzun bir vazoya konulmuş vaziyette satın aldım. Bir yabancı sitede su dolu kaseye koyulan çiçekler sonra bezin üzerine kondu, havalandırıldı ve yerlerine yerleştirildi. Bu konuda bana yardım edermisiniz?

gizli bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 09:05   #2
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Sayın gizli bahçe, tillandsi'ların bakımı konusunda satıcının verdiği bilgi yeterli sayılabilir. Bende öyle yapıyorum çünkü. Kışın haftada bir fısfıs yeterli olsa da yazın sıcaklarda haftada iki-üç fısfıs gerekebilir. Tüm yaprakların fısfısla ıslanması gerekiyor.

Ancak farklı bir bakım türü olarak yabancı sitede gördüğünüz şekilde su dolu bir kase içine çiçekleri koyduktan sonra bir-iki saat kadar bekletip, daha sonra suyunu süzmesini sağlayarak yerlerine de koyabilirsiniz.

Her iki bakım türüde hatalı değil yani. Doğal ortamlarında bunlar havadaki nemle yetinmeyi öğrenmiş bitkiler. Önemli olan nem ihtiyacını karşılayabilmek.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 01:26   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-07-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İstanbul için olsa bile nem ihtiyacı fısfısla karşılanmayabilir. Ben suda beklettim ve bitki resmen canlandı demek yeteri kadar su ihtiyacını karşılayamamış. Önerilerinizi dikkate alıcam.

gizli bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025