![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis Çiçeklenme Öncesi
![]() ![]() Tomurcuğu bu şekilde açmadan uzamaya başladı ve ben il dışına gittim. Döndüğümde çiçek açmış ve solmuştu. Şimdi üzerinde bulunan tek tomurcuğu ve muhtemel tomurcukları bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Benden çiçek ve fotoğraflara devam. Haworthia ..., sempervivum ve sedum. Sempervivum ve sedum Eskişehir kışını balkonda geçirdiler. Üzerlerine kar yağdı, görüntü olarak donmuş gibi oldular ama havalar ısınınca normal görüntülerine yine kavuştular. Tam olarak ölçmüş değilim ama yaklaşık -20 dereceleri gördüler bu kış. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sedum ve sempervivum genel görünümü. ![]() ![]() Sedum ve sempervivum tomurcukları. ![]() Ceropegia Woodii Tomurcuk. ![]() Echeveria Runyonii 'Topsy Turvy'. Büyük olasılıkla çiçeklenme öncesi sürgün gelişimi. Çünkü normal sürgünlerini yaprak alt kısımlarında toprağa yakın bölümlerden verdi. Tahminim bu sürgün büyüyecek ve uç kısmından çiçekler açacak. Burada, burada ve burada bulunan çiçeklenme görüntüleri incelendiğinde benzer bir sürgünle çiçeklenmenin başladığı anlaşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Sıra Geldi Yenilere...
Taner beyin seradan aldıklarımda sıra. Bu başlık altında ilk yayınladığım ve sonra çürüttüğüm sarı dikenli kaktüsüm. Golden Barrel Cactus diğer adıyla Echinocactus grusonii. ![]() Senecio Citriformis. ![]() ![]() Opuntia Diademanta. [Opuntia White Paper Spine (Opuntia Tephrocactus Articulatus)?] ![]() Opuntia ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yeni sürgün. ![]() ![]() Balık kılçığı Epiphyllium. Ric Rac Cactus veya Fishbone Cactus ya da Epiphyllium Selenicereus Anthonyanus. ![]() ![]() Monadenium Ellenbeckii Düzenleyen skaraca : 07-07-2011 saat 23:38 Neden: İsim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Ceropegia Sandersonii... ![]() Büyük bir çelik olarak aldım. Yaklaşık 20-25 cm boyunda. Alırken dikim öncesi çeliği iyiye bölebileceğimi söylediğimde Taner bey, olduğu gibi dikmemi, ikiye bölmememi önerdi. Bu öneriye uyarak bende tek parça olarak dikimi gerçekleştirdim. Köklenmeyi bekliyor gölgeli, kuzeye bakan balkona açılan pencere iç kısmında. ![]() ![]() Ayrılsa idi olası çeliklerin görünümü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Bu uzantılar nedir?
Bir yıl önce sayın Taner Angay'dan sipariş yolu ile aldığım euphorbia submammillaris çok iyi gelişti. Bu bahar gelişimini devam ettirir iken şimdilik bir kaç sürgünde aşağıdaki fotoğraftakiler gibi minik ve ince antenimsi uzantılar çıkmaya başladı. Fotoğraftakilerin boyunun yaklaşık bir cm ve kalınlığının 0,2 cm olduğunu belirteyim. İnternette yaptığım araştırmalarda çiçek değil ama çiçeklenme öncesi meydana gelen bir uzantı olduğuna ilişkin görsellere rastladım. Acaba Euphorbia submammillaris im çiçeklenecek mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zenfree teşekkürler. 485 nolu mesaj ekinde sedum palmeriye benzeyen bitki derken eğer kastettiğiniz üç ve dördüncü fotoğraflarda tomurcuğu görünen bitki ise o sedum değil, Sempervivum. Hemen bir altta 486 nolu mesajda tomurcuksuz normal görünüme sahip olanı var. 486 nolu mesaj ilk fotoğraf orta hat ve sağ alt köşede yaprak uç kısımları koyu olan bitki. Bu fotoğrafın altında tekrar tomurcuk fotoğrafı var. Ancak sempervivumun hangi alt türü olduğunu bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Çok hoş türlere sahipsiniz Sayın Skaraca. Hepsi de gayet sağlıklı görünüyorlar. Sedum ve Sempervivum çiçeklerinize bayıldım. Enfes kareler sunmuşsunuz. Dönüp dönüp bakıyorum. Emeklerinize sağlık. Bu taraflara uğrayacağınızı bilseydim, Mersin Forum önündeki çiçekleri sizle birlikte görmeyi ve görüntülemeyi isterdim. ![]() Düzenleyen PlentyPlant : 11-07-2011 saat 07:55 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Alıntı:
Fotograflarını payşatığınız kaktüsler için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben yanlış anlamışım. Sormuş olduğunuz bitkiler sedum palmeri. Daha önceki sayfalarda çiçek fotoğrafları da var. Çiçeklenme sonrası alt yapraklarını döktü ve öyle bir görünüme büründü ikisi de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sayfada 485 nolu mesajda bir ve ikinci fotoğraflarda "buz gibi" ismi ile yayınladığım çiçek fotoğrafının sahibi olan sukulent Haworthia ve çiçek dalının genel bir görünümü yer aldığı için isim ve bitki fotoğrafına yer vermemişimdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dalgınlığıma gelmiş, mesajınızı fark etmemişim. Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Arada bir Mersin'e geliyorum ama zaman belli olmuyor ya da geldiğimde kısa süreli gelip, belli işleri hallettiğim için çektiğim fotoğraflar kısa aralara sığmış kareler oluyor. Düzenleyen skaraca : 04-08-2011 saat 21:03 Neden: * |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|