![]() |
Sevilay Hanım merhaba; hoyalarınız çok güzel ve alkışlanası çabalarınız var:). Ta çocukluğumuzdan beri mum çiçeği olarak bildiğimiz ve evlerimizde büyüttüğümüz hoyaları böyle rengarenk görmek şaşırtıcı. Hoyalar sadece ev içerisinde veya kapalı alanda mı yetiştirilir. Örneğin balkonda bakılablir mi:confused:
|
Bence yaşadığınız yer ılıman iklimse, nem oranı müsaitse ve balkonunuz rüzgar almıyorsa yaşayabilir. Sonuçta hoyaların anavatanı tropikal yerler. Mum çiçeği ile ilgili özel e-dergiyi okuduysanız insanlar değişik türler bulmak için seyahatlar yapıyor bu ülkelere.
|
Bizim tanıdığımızın çiçeği balkonunda duruyor.Geçen yıl mersinden taşındılar buraya ve balkondan içeriye almadı.Gece karanlığında bu yıl üzerinde 30 adet çiçek topluluğu sayabildim.Yaprakların altlarında kalanlar da cabası;)
|
İstanbulda sadece kapalı ya da rüzgar ve soğuk almayan balkonlarda dışarda kalabilir sanırım.
Hele bizimkiler, daha dışarı koşullarına dayanacak kadar büyümediler bence. Ya da, ben henüz balkona çıkarmaya kıyamam diyeyim. (Sanki balkonda koyacak yer var da) |
4 Eklenti(ler)
Bütün yaz sürgün uzatıp durdular, kışın da yapraklarını çıkarırlar umarım.
Kerrii ve Rigida bu konuda çok temkinliler. Yaprak, sürgün uzayıp gidiyorlar, ama diğerleri önce bir yığın sürgün atıp sonra yavaş yavaş yapraklanıyorlar. Şaka gibi ama, geçenlerde rafta duran hoyalara sprey yapıyordum, sırtımda bir şey hissedip böcek kondu sandığımdan, çığlığı bastım. Arkama döndüğümde, bir diversifolia sürgünün gezintiye çıkarken bana da uğradığını fark ettim.:) Eklenti 102487 Eklenti 102488 Eklenti 102489 Eklenti 102486 |
1 Eklenti(ler)
Bu ufaklık da, iki obscura tomurcuğundan biri.
Bir şekilde, cinnamomifolia gibi dökülmezse, burada çiçekleri de görebileceğiz. Eklenti 102492 |
Sevilay Hanım,
Hoyalarınızın maşallahı var, çok sağlıklı görünüyorlar tebrik ederim. Sizin Hoya pubicalyx'iniz hiç açmadı mı? Ne kadar da büyümüşler. |
Bu yaz sadece rigida açtı ve sizlerle paylaştım.:)
Cinna açmaya kalktı ama, henüz yaprak bile olmayan sürgünde iki tomurcuk çıkarmaya kalkışınca sanırım besleyemedi ve döktü. Çiçek sapları kaldı yadigâr.:) Şimdi de obscura deniyor açmayı iki tomurcukla. Bakalım ne olacak? Pubicalyxler de sürgün verip açmayanlardan. Azıcık tembeller galiba? |
Sayın Sevilay, tebrik ederim, başarılı çok güzel çalışmalar..
Biz Paul' e değil de, Hoya siparişlerimizi size geçsek daha iyi olacak sanki.. :D Elinizdeki türleri listelemişmiydiniz ? |
Elimdeki türleri ilk sayfaya listeledim ama yeni eklemeler olacak.:)
Geçtiğimiz günlerde, verdiğim bir kaç tür siparişim geldi, bayramdan önce ya da bayramdan sonra ikinci siparişimin de elime ulaşmasını umuyorum Dilaver bey. Gelenlerden ölenler olabilir diye beklemedeyim. Pek bir uzun yol yorgunuydular çünkü. Umarım olmaz ama, olursa sağ kalanları listeye ekleyeyim diye düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sanırım bizim evlere böyle raflar gerekecek.:)
Aslında bulabilsem, çok işime yarayacak diye düşünüyorum. Eklenti 102628 |
Listenizi güncel tutmuşunuz, farketmedim. Sizde çok farklı türler olduğunu düşünüyordum, benzerliklerimiz çokmuş.
Saksılarınız kullandıklarıma göre daha büyük, doğrudan bunlara mı diktiniz, yoksa şaşırtma yaptınız mı ? Büyük saksıda bulunun türlerde bozulma yaşamadım. Şaşırtma yaptıklarımda kayıplarım fazla oldu.. Yukarıdaki fotoğraftaki sitili sanıyorum bir Alman koleksiyonerde görmüştüm, haraketli bir Hoya'nın gelişiminin çok yavaş olduğuna inanıyorum.. |
Raflar harika böyle bir düzenek kapalı bir balkonda harika olurdu, tam bir sera yani. Sevilay Hanım iştahımı kabartıyorsunuz ama evde koyacak yer yok :)
|
Cevaplar aşağıda;
Alıntı:
|
Sevgili Sevilay Hanım, Hoyalarınızın hepsi de çok güzel, maşallah hepsine... ;)
En kısa zamanda çiçek bahçesine döner inşallah. |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Yaşasın obscuranız açmış! Herhalde çok güzel kokuyordur. Bu sene gördüğünüz ilk çiçek mi Sevilay Hanım?
|
Daha önce Rigida çiçeklendi.
Cinnamomifolia açmaya niyetlendi, ama çiçeklerini döktü. Obscura açarken, Lacunosada da tomurcuk oluşmuştu, ama sevgili yardımcım tomurcuğu bir şekilde imha etti.:( |
Sevilay Hanımcığım gözünüz aydın. Pek cici görünüyorlar, güle güle seyredin onları. ;)
Yardımcınıza da hastayım; nasıl beceriyorsa tomurcukları yok etmeyi artık! :mad: |
3 Eklenti(ler)
Ev ahalisi olarak, bütün yok etme çabalarımıza rağmen, elimizden kurtulan bir hoya yine açmaya niyetlendi.:)
Geçen sene de böyle bir niyeti vardı ama sonradan dökülüp vaz geçmişti.:) Şimdilik durumu aşağıdaki gibi Cinna'nın; ( Bir de düzgün çekebilsem ne iyi olacak) Eklenti 143897 Eklenti 143895 Eklenti 143896 |
Bu garanti veriyor sanki açmak için.Yapraklarının benekleri çok hoşmuş;)
|
O benekler, geçen seneden kalma captan izleri.:)))
Pudra olup yapraklara işlemişler, silsem de, yıkasam da çıkaramıyorum.:( |
Gözümüz aydın Sevilay Hanım,
Yeni bir tür daha çiçekleniyor. Fotoğrafları macro ayarında mı çekiyorsunuz, arka planı algılıyorsa makina fona elinizi veye kağıt parçası koymayı deneyin derim. Sevgiler, |
Sevilay hanım, çok güzeller açsınlarda bu yıl gözümüz doysun çiçeklere:p
|
Bu muhteşem güzelliğin çiçeklerini Türkiye'de ilk kez sende göreceğiz.
Ellerine sağlık Sevilay Abla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025