![]() |
2 Eklenti(ler)
Şu kadar yılda çiçek açar **** meyve verir. Tezi Tohumdan üretimler için geçerli olmalı.
Meyveli bir kalemi aşıladığınız yıl meyve alabilirsiniz. **** meyve gözlü çelikden yetiştirdiğiniz yıl meyve alabilirsiniz. Altda örnek resimler. 45 günlük çelikler Tutup tutmadığı kesin değil. |
Sevilay Hanım'ın çeliği o halde bir zamanlar tomurcuklamış bir parçanın çeliği olmalı...
Başka hoyalarda da bir kıpırdanma var mı? |
Sevilay Hanımmm harika olmuş çiçekleri, bayıldım. 41 kere maşallah diyeyim... Güle güle seyredin onu, darısı diğerlerinin başına... ;) Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Balının da tadına bakmak nasip oldu, kokusunun da:p
Öyle aman aman bir koku yok Sevilay, koklayamıyorum diye üzülme;) Benim objektife de böyle yansıdılar. Eklenti 71378 Eklenti 71379 |
Aaa.... Sn iklimsiz...
Sizde de mi aynısından var yoksa.. Hem de çiçek açmış halde... Maşallah |
Değil sevgili kaktüs, değil:)
Haftasonu Sevilay hanımın bir gecelik misafiri oldum da. Fotolar Sevilay'ın çiçeğine ait :) |
Anladıım.. Sabaha kadar başında nöbet tuttunuz sanırım. :D
|
:D:D
Siz olsaydınız tutmaz mıydınız:cool: |
:rolleyes: Sanırım tepkim farklı olmazdı :p
|
O kadar ilgiye o kadar sevgiye çiçek vermezse ayıp eder bu Hoyalar zaten.
Sevilay Hanım'ın çiçeklerinin yapraklarında tek bir toz bile yok, valla bravo ve de maşallah... ;) |
Yeni gelecek Hoya çeliklerini "Yeşil parmaklı Sevilay Hanım"a mı versem acaba... Misafir eder mi ki :)
|
:))
Toz yok ama sevgili İlkinciğim, valla ben sevgili some_at gibi yapraklarının tozunu almıyorum.:) İklimsiz, sen gündüz mü kokladın nedir, akşamları koklayanlar ya hanımeline ya da nergise benzetiyorlar kokusunu. Aslında balı da hafif bir şeydi. Sevgili kaktüs, diğer hoyalarda da hareketlenmeler var, ama sürgün olarak. Belli olmaz, bir bakmışım ki, onlar da sürpriz yapmış.:)) |
Kıskanır Kıskanır açarlar onlar şimdi... Hmmm görmeli görmeli onları... Ev nerede demiştiniz... Nöbetçileri çoğaltalım :D
|
Sevilaycığım, gece de kokladım sabah da.
Keskin bir kokusu yok, hanımeli benzetmesi daha uygun. Aman nazar değmesin:p |
Sevilay Hanımı yürekten kutluyorum, umarım diğerlerindeki hareketlenmeler de olumludur ve dilerim çıplak göz ile bu güzellikleri bizler de görebiliriz.:p
|
1 Eklenti(ler)
Tamam, gülmek yok..
Acemilikte herşey olabilir.Bizimki başta beklediğim hale döndü. Ve ezberim tümden şaştı. Son hali böyle; Eklenti 71790 |
Kih kih kih !!!
|
Ne güzel bir çiçektir bu böyle, her baktığınızda ayrı bir hava ile göz kırpıyor. ;) Yok başka bir çiçekte bu.
|
Sevilay Hanım,
Maşallah.Tebrikler.Çok güzel görünüyor. |
Alıntı:
Ezberi tersten yapmış olmayasınız :)))) Ama böylesi daha mantıklı. Daha derli toplu bir tomurcuk halinden, yaprakları açılmış bir çiçeğe geçiş durumu... Carnosa'da da böyle olmuyor mu zaten :confused: |
4 Eklenti(ler)
Sevilay Hanım'ın izni ile,
|
Çiçekler hala capcanlı, süper ve de maşallah... ;)
|
Sevilay Hanım, rigidanız bir harika! Hayran oldum.. Diğer hoyalarınızın da bir an önce açmaları dileğiyle,
|
Gerçekten zarif, nefis bir bitki, maşaallah.
|
Sevilaycım darısı başımıza. Nasıl mutlu oldun kimbilir.
Gelin tacı gibi şu çiçek dizimine bak. Yaradana kurban. Ellerin dert görmesin. |
Bayıldım sevilay hanım ne güzel bir şey bu. Keşke bende sipariş verseydim.
|
1 Eklenti(ler)
Haydi bakalım, azıcık da bilgi tazeleyip eğlenelim.:)
Yeni mum çiçeği kardeşleri, bu bilmece sizlere.:) Geçen sene, bir başlığa bir mesaj yazmıştım. Bu mesajda, bir hoya türüne sahip olduğumu, bu türe sahip olmanın bana göre, bir mücevhere sahip olmaktan daha anlamlı olduğundan bashetmiştim. İşte bu hoya, çiçek tomurcuğu veriyor, şimdilik iki tomurcuk. Hani mum çiçeği ile ilgili tüm başlıkları okuyoruz ya, bakalım bulabilecek misiniz hangi hoya çiçekleniyor? Kopya çekmek serbest.:)) Eklenti 75406 Bir de ödül mü koysak ne? (Mesela köklenmiş bir Silver pink yaprağı gibi. Mesela..) |
Hehe ben biliyorum ama söylemem. :p
|
Benim cevap vermem kopya çekmekten daha kötü olur:p
|
Hoya cinnamomifolia
:D |
İşte budur:))
Bravo size sevgili kaktüs. Harikasınız.:) İlkin ve İklimsiz, siz de uslu durduğunuz için aferini hak ettiniz. |
Sarılı kırmızılı mı açacak şimdi.. Ay ne heyecanlı ... Geçen sene tutar mı tutmaz mı diye endişe edilen çeliklerin çiçeğe durduğunu görebilmek :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Size ait olanlarını da görürüz İnşallah... :)
Hakikaten mücevher. |
Bu cevabı sayın kaktüs'ün vereceğini biliyordum, ne de olsa hatmettiniz bütün sayfaları de mi... ;) Tebrik ederim.
Hadi bakalim Sevilay Hanımcığım en kısa zamanda görelim çiçeklerini. Ara ara resimlerini eklemeyi unutmayın olur mu, büyüme hızını bir ölçelim metre ile... :)) Sevgiler. |
Hatmettim etmesine de kafam allak bullak oldu. Korkuyla bekliyorum çelikleri ya hevesim kursağımda kalırsa diye :)
|
İyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun... ;)
|
Mücevherinizde durumlar nasıl :)
|
Kendi başlığıma bakınca sorunuzu gördüm sevgili kaktüs.:)
Sanırım bizim mücevher, daha sürgününde yaprak yokken dört çiçek tomurcuğuyla atağa kalkınca başaramadı ve çiçek saplarını döktü. Şimdilerde, akıllı uslu yaprak ve sürgün veriyor yine. Bu yaz tüm hoyalarım, geçen yaz da olduğu gibi, sürgün verme atağına geçtiler. Önce bol miktarda sürgün verip, daha sonra da yaprak çıkarıyorlar ufaktan.:) Arada yandaki hoyanın teline sarıldıkları oluyor. Yaramaz çocuk gibiler, kendi başlarına bırakınca, nereye sardıracaklarını şaşırıyorlar.:) Sevgili kaktüs; Ben, bu başlıktaki ilk mesajıma elimde olan tüm hoyaları ekledim. Ölenleri yanlarına not düştüm. Kendi başlığı olan tüm arkadaşlar da, ilk mesajlarına ellerinde olan türleri eklerlerse, o başlığa bakan diğer arkadaşlarımız, kimin elinde hangi tür var görmüş olurlar. Siz de, çeviri yaptığınızda, sadece hoya türünün başlığına bilgiyi eklersiniz.Belki de, moderatörlerimizden rica ederiz, sizin çevirilerizi o türün ilk mesajına taşırlar ve, örneğin silverpink e bakan bir üyemiz, o türün özelliklerini ilk mesajda öğrenir. Biz de zaten kendi başlıklarımızda, kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bu arada, emek verip çeviri yaptığınız ve bizimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim.:) Elinize sağlık. |
Sevgili Sevilay
Sizin de listenizin maşallahı varmış. Geçtiğimiz yıllara kadar mum çiçeği (carnosa) bile yok olmaya yüz tutmuş türler arasındayken, şimdi bu bol çeşitlilik insanı mutlu ediyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025