![]() |
1 Eklenti(ler)
Başka bir Carnosa:compacta regalis. Kıvır kıvır yaprakları ve yaprak çevresindeki alaca çok hoşuma giden türlerden birisi. Sağdaki çelikten yetişen,soldaki de köklü idi geldiklerinde. Son bahardan beri bu kadar büyüyebildiler. Bu yaz sarkmasını umuyorum.:D
Eklenti 558896 |
2 Eklenti(ler)
Çiçeklerinin kokusu çok yoğun olan ve kolay çiçeklenen türlerden birisi daha:Pachyclada Vriegata. Biraz zorladı beni. Kestiğim çeliklerden bir tek bu hayata tutunabildi. Şu anda sürgün büyütmekle uğraşıyor. Çiçek sapı da var,ama ondan henüz bir şey beklemiyorum. Sukulent yapraklı olduğu için aşırı sulamadan hoşlanmıyor.
Eklenti 558901 Eklenti 558902 |
2 Eklenti(ler)
Pubicalyx complexinden edindiğim iki yeni tür:Hoya celata (White Dragon) ve Black Dragon. Çok kolay büyüdüler. Seçici değiller yer konusunda. Yaprakları beneksiz,sade. Celata'nın yaprakları daha uzun ve çukurlu,Black Dragonun yapraklarındaki çukur daha sığ ve yapraklar daha kısa
. Eklenti 559075 Eklenti 559076 |
1 Eklenti(ler)
Hayata tutunan bir kaç tür daha:İmperialis Alba. İri beyaz çiçekli bir tür. Son baharda edindim. Hayata tutunması biraz zaman aldı. Yapraklarının fazla büyük olmaması hoşuma gitti. İmperialis red kadar yer kaplamayacak en azından. Yaprak renginden de belli:bol ışık ve güneş alabileceği bir yerde. İmperialisler 2-3 yaşlarını doldurmadan çiçek açmıyorlar bildiğim kadarıyla. Onun için sadece büyümesi ile keyifleneceğiz.:D
Eklenti 560128 |
1 Eklenti(ler)
Pubicalyx Silver spred leaves. Pubicalyxler en sevdiğim tür. Farklı varyetelerini seviyorum. Buna da hayır diyemedim. Çelikten yetişti ve yeni çıkan yaprakları da originalliğini henüz bozmadı.
Eklenti 560129 |
1 Eklenti(ler)
İnflata: nadir olan türlerden biri. İri,sarı çan şeklindeki çiçekleri ile göz kamaştıran bir tür. Bol nem seviyor. Hayat belirtilerini göstermesi biraz uzun sürdü ama beklemeye değidi. Son baharda edindiğim bir tür. İlginç olan:hayata tutunması uzun sürdü ama hiç pes etmedi. Öylece durdu saksının içinde. Ypraklar iyi olunca ben de sabırla bekledim.
Eklenti 560130 |
1 Eklenti(ler)
İmperialis Red aldı başını gidiyor. Gövdesi iyice kalınlaştı. Artık bu saksıda zor duruyor. İki çiçek tomurcuğu büyütüyor. Florida'da yaşayan bir bayan, ,tomurcuğunu farkettikten 7 hafta sonra çiçeğini görebildi. Ekim ayı idi orada,yani havalar serinlemeye başlamıştı. Biz ne zaman görürüz,ya da görür müyüz bilemem:D .
Eklenti 560532 |
Bu dev bir harika muhteşem. :D
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Hoya Campanulata(Cystiantha olarak almıştım,ama araştırmalarım sonucu bu isimde hoya yokmuş). Bilimsel ismi Campanulata.
Sık çiçeklenen bir tür,ama yaz aylarında açan çiçekler öbekleri daha gür ve daha yoğun kokulu. Sürekli nemli tutulması gereken bir tür. Eklenti 560567 Eklenti 560568 |
Sevgili edelvays58, bu H. Campanulata ile 78. mesajındaki aynı türmü, peki ya Cystiantha hangisi?
|
Sevgili edelvays58;hepside birbirinden güzeller ellerinize sağlık.Mum çiçeği ve selluka dedilermi heyecandan kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sellukaya gelince:evet çok ayrıcalıklı bir çiçek. Kokusu da muhteşem. Açsa da tekrar koklasak.:) |
Muhteşem bunlar.emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Campanulata çiçeğini açtı yine. Renk olarak ,soğuk aylarda açtıklarına göre daha açık. Yoğun limon kokulu. Susuz bırakılmaması gereken bir tür. İki yıldır hiç bırakmadım. :D Bol ışık ve nem sever.
Eklenti 561514 Eklenti 561515 |
Sevgili edelvays 58 harika bir goruntu,kimbilir kokusu ne kadar güzeldir,
|
Teşekkür ederim sevgili sonkez. Evet ,çok hoş yoğun limon kokusu.
|
2 Eklenti(ler)
Hoya sp. Umpang ya da yeni adı ile Litophytica. Son baharda edindiğim bir tür. Narin bir tür olarak bildiğimden toprak ortamında cesaret edemedim ve yolda gelirken kırılan tek çeliği lav taşına diktim. Köklü kısmını da yapraksız olarak lav taşına diktim. Kısa zamanda sürgün verdi o da.
Lav taşındaki çelik baharda ciddi bir kazaya maruz kaldı. Saksı tepetaklak devrildi ve kökler yerlerde parçalandı. Nasıl olsa bu yaşamayacak diyerek toprak karışımına aldım geri kalan parçaları. Ama sevdi toprağı. Anaç yapraksız çelikten daha iyi büyüyor diyebilirim. Yaprakları çok hoş:koyu yeşil,boyuna bir damar ve enine de bir çok damar var. Çiçekleri fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla çok hoş: ortası(corona) pembe,corolla da beyaz ve üstelik kokulu. Eklenti 561992 Eklenti 561993 |
Sevgili edelvays58 Siariae red ve erythrostemma pink çiçeklerini açtılar mı? Açtılarsa senin görsellerini çok merak ediyorum mesela çiçek ölçüleri yaprak çaplarıyla orantılı mı yoksa daha mı küçükler. Şahsen google yerine senin görsellerini görmeyi tercih ediyorum. ;)
|
Sevgili lusoari,Erythrostema pink malesef açmadı. Siariae red geçen yıl açtı,ama inan çiçekleri hiç ilgimi çekedi. Koku yok,resimlerdeki kadar albenili de değil. Beni hiç mi hiç heyecanlandırmadı:-))).
|
İlgini çekmediğini tahmin etmiştim :D ama hani arşiv için görsellemişsindir diye düşünmüştüm. :)))
Bu arada yeni türlerine bayıldım, iyi günlerde büyütmeni temenni eder ve en kısa sürede serpilip çiçeklerini görmeni çok isterim. ;) |
Teşekkür ederim lusoari. İnan ilgimi çekmeyen türleri gözden çıkartttıyorum. Ama tekrar açarsa mutlaka fotoğraflarım.
|
2 Eklenti(ler)
2013 son bahar siparişi ile edindiğim bir tür. Caudata 'Gold'. Altın sarısı çiçekli diye aldım,bakalım aynı rengi açacak mı. Daha doğrusu hiç açacak mı. Yola çıktık artık. Zor olduğu söylenen bir tür. Evet ağır büyüyen,nemi ve hava akımını seven bir tür. Sürekli aralık olan doğu pencere önünde. Bu yıl hiç yaprak vermedi,hep sürgünlerini uzattı durdu. O sürgünlerden minik bir çiçek sapı çıkarttı ve hiç beklemeden büyütmeye başladı. İnşallah açar ve o çok ilginç çiçeklerini görürüz hep birlikte.
Yaprakları çok ilginç renk ve desende. Taş gibi sert. Kurbağa derisine benzetiyorum desenini... Eklenti 562844 Eklenti 562845 |
Çiçekleri harika olan bir Tür bu ,İnşallah açar :)
Tek Merak ettiğim kokulu mu o ? Açınca öğreniriz :) Tebrikleeer :D |
Teşekkür ederim Salihcan. Az önce SRQ Hoyas diye bir sitede okudum. Kokulu diyor bu tür için ama ben kokusuz olduğunu sanıyordum. Bakalı açsın kesin olarak öğreniriz.
|
Ağustos başı gibi öğrencez demek :)
|
2 Eklenti(ler)
Carnosa 'Grey Ghost' ,söylenildiği kadar ağır büyüyen bir tür değil. Sürgün ucunu epey uzattı ve hatta minik bir tomurcuk dahi verdi. O bile gri. Çiçek inanılmaz bir merak konusu benim için. Bu yıl açması mümkün değil. Belki seneye.
Eklenti 563897 Eklenti 563898 |
2 Eklenti(ler)
Merak edilen ve sevgili lusoari'nin uzaylıya benzettiği bir tür. Spartioides. Habire tomurcuk büyütüp döküyor. Bitki yeterince olgun değil bence ondandır. Ama bir umut yine, bu sefer açabilir. Sürgünleri diğer hoyalardan çok farklı. İğne şeklinde yaprak veriyorr.
Eklenti 563899 Eklenti 563900 |
2 Eklenti(ler)
ParasiticaxPachyclada melezi. Kolay büyüyor. Yapraklarının kenarları güneştten kızarıyor. Ama yeni çıkan yapraklar çok narin ve ipeksi olduğundan güneş ışınlarından zarar görebiliyor. Biraz korumaya almam gerekir sanırım.
Eklenti 563901 Eklenti 563902 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025