![]() |
1 Eklenti(ler)
Bugünlük 3 türünmün lansmanını yapacağım... Devamı sonra artık :
Hoya Javanica ''Variegata'' Hem yaprak hem çiçek güzeli ama kokusu zayıf veya yok gibi(ymiş) :( Bugün kalıcı saksısına alındı .... |
2 Eklenti(ler)
EPC-789 Hoya "Super Eskimo" Best selection from us, Fully splash leaves!
Normal Hoya Eskimonun kokusu çok güzeldi... Bunun ki nasıl acaba kesinlikle güzeldir ama :) Açmasa da olur yaprak güzeli :) Bugün bunu da kalıcı saksısına aldım... |
2 Eklenti(ler)
Ve koleksiyon nadidesi, Türkiyede bu hoyadan en fazla bir elin parmağı kadar vardır !!!
Şimdiden bir çok taliplisi çıktı :cool: Hoya Lockii Kokusu kimin umurun da çiçekleri yeter !!! İlkbahara keşke bir süpriz yapsa... |
Salihcan,yeni türlerin muhteşem...Güle güle büyüsünler ve bol çiçeklerini görelim buradan. Toprak karışımın dikkatimi çekti. Perliti ve lav taşını tanıdım :-))ama başka ne var içinde?
|
Çok teşekkür ederim :) Hoyamı aldığım kişiden almıştım toprağı ,kendisinin özel formülü mutlaka biliyorsundur ...
Hoya Lockii açsında diğerleri açmasada olur :) Sent from my iPhone using Tapatalk |
Alıntı:
Hoyalarınız fevkalade.. :) |
Çok teşekkür ederim :)
Benim için sakıncası yok ama kendisine söylemeden paylaşırsam bunun pek etik olmayacağı kanısındayım ... |
1 Eklenti(ler)
Hoya Cv Sunrise (Gündoğumu) köklendirmeye aldım bu çeliğimi ...
Kendileri Hoya LacunosaXHoya obscura yani her iki türün melezi... Yaprakları Hoya Obscuraya çok benziyor...Allah huylarını benzetmesin :) Hoya Obscura çok heyheyli bir aklı geliyor hızlıca büyüyor bir aklı geliyor uyuyu veriyor... Hoya Lacunosam yok ama bol kokuluymuş onu biliyorum :) |
1 Eklenti(ler)
Hoya Lobbi ''Cream Flowers''
Bu tür ilk kaybettiğim türlerden biriydi bu safer umarım başarırım :( Bence çok özel bir tür değil.... |
1 Eklenti(ler)
Hoya Javanica ''Variegata''
Eker ekmez sürgüne geçmiş bu çılgın :D Koleksiyonumdaki tek alacalı hoya bu ;) Beni sevindirdi .... |
3 Eklenti(ler)
Hoya Obscura ''Yellow''
Yapraklarımız çok hoş oldu 2 tanede yeni oluşumumuz var ama ne bilmiyorum umarım çiçek sapıdır ;) |
2 Eklenti(ler)
Dün yeni hoyalarım geldi...
Kara kızım diye seviyorum :D EPC-943 Hoya Krohniana 'Black Leaves' Eklenti 586250 EPC-667 Hoya sp. (PNG SV-432) Fazla araştırma yapmadım ama kolay gibi duruyor ;) Hoya Nummularioides Bugün kalıcı saksısına alacağım.... Not:Çeliklerimi dün akşam lav taşlarına ektim...Ve koleksiyon listemi güncelledim... Eklenti 586251 |
Güle güle büyüt yeni türlerini Salih Can..Her ikisi de çok güzel..Gelişimlerini buradan zevkle izleyelim..
|
Aklıma geldi:sana bir araştırma görevi veriyorum:PNG SV neyin kısaltması ve 432 ne anlama geliyor..Kolay gelsin...:-)))
|
Teşekür ederim Sevgili Edelvays58 :) PNG SV neyin kısaltması bende merak ettim şimdi:confused: Bir araştırayım belki yanıtını bulurum :cool:
|
Sevgili Edelvays58 sorunuzun cevabını buldum ;)
PNG=Papua Yeni Gine 'nin baş harfleri ama ingilizce isminin baş harfleri Papua New Guinea :cool: SV=Bir koleksiyocunun İsminin ve soy ismi'nin baş harfler Stenasa Varberg :cool: Ödül vermek isteyen varsa ödüllere açığım :cool::D |
Tebrik ederim salihcan. Ödül sendeki bilgidir:-))) peki 432 ne demek?
|
432 ise Stenasa Varberg'in özel koleksiyonundaki sıra numarası ;)
|
3 Eklenti(ler)
Hoya Nummularioides
Çiçek saplarımız var açar mıyız ? Bilmiyorum:confused: |
3 Eklenti(ler)
Hoya Carnosa ''Red''
Eklenti 587027 Kalıcı saksısına alındı... Hoya Carnosa ''White'' Kalıcı saksısına alındı ama bayağı geç kalımışız uzun bir çelik olarak geldi ucunda çiçek sapı bile vardı kurudu :( Kalıcı saksıya aldıktan sonra yaprak verdi :)[ATTACH]Eklenti 587029[/ATTACH] |
1 Eklenti(ler)
Hoya Javanica ''Variegata''
Yüzümü güldüren hoyalardan bir tanesi :p Sıcak ve su istiyoruz başka bir şey istemiyoruz :D Çiçek sapı mı ? Uç sürgünü mü ? :cool: |
güzel bir koleksiyon :cool: ilerde bende yapabilirim ;) ama öncesinde bakımları hakkında sayenizde bilgi ediniyorum :)
|
Teşekür ederim :) Bence de çok güzel :D Hoyalarla ilgilenmek bakmak çok keyifli ;) Fakat başlamadıysanız tavsiye etmem :( Tatil,iş,okul hayatını çok etkiliyorlar ...
Benim sayem de bir şeyler öğrendiyseniz ne Mutlu bana :D |
Salihcan inşallah onlar çiçek sapıdır ve de hepsi açarlar ;)
|
İnşallah :) Ama bence Çiçek sapı ;)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Hoya Bella :cool:
Çiçekleriyle bütün kış beni sevindirecek sanırım :D:p Şuan üstünde 2 tane çiçek açık fakat üzerinde bir çok çiçek sapı var :) |
Çok güzel açmış maşallah Salihcan, sen bu hoyalara iyiden iyiye merak sardın bakıyorum da:) ne güzel bir duygu olsa gerek, gencecik yaşta maşallahın var, uzaktan uzaktan seni hep takip ediyorum ama bu defa yazmadan edemedim. Güle güle büyüt hepsini.
|
Alıntı:
Evet bayağı hoyacı oldum artık türleri araştırıyorum ,bu güzel kokulu bunun yaprakları güzel diye diye koleksiyon yaptım :D Takip ettiğini biliyorum ve çoook seviniyorum ;) |
2 Eklenti(ler)
Hoya Linearis
Anaç hoyamı anneannemler de bakacağım :)Yer sorunu yaşıyorum :( Umarım bir şey olmaz... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025