![]() |
Inşalah Fatih :)Hoya Cornosalar büyümeye başladı söz verdiğim gibi artık fazla kurcalamıyorum Sürgün vermeye başladılar :)Umarım memoria çabuk çiçeklenir buğün bir Sürgün sararır gibi geldi :( Belki ellediğimden belki de sera ortamından çıktığı için de olabilir çok yaprak var ama uzayan tek Sürgün vardı ode sararmaz inşallah.
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün hoyalarıma bir bakayım dedim ne göreyim 2 iyi 1 kötü haber.
Kötü haber çiçek saplı olarak aldığım hoyamın 1 çiçek sapı düşmüş :( :mad: Eklenti 538009 İyi haberler ise cornosamın uzamaya başlayan sürgünü 2 yeni yaprak vermişti 2 tane daha geliyor galiba :D Eklenti 538005 öbür iyi haber ise diğer çiçek sapım da bir bozulma veya düşme var mı diye bakarken buldum yeni sürgün vermiş ilk defa gördüm ve çok sevindim:D Eklenti 538007 Diğer hoyalarım da ne uzama ne de kısalma var hala yerlerine alışamadılar galiba 1 aydır oradalar ama neyse ;) |
3 Eklenti(ler)
Bayağıdır hoyalarımın gelişimini koymuyordum şimdi bir kaç fotograf çektim:D
Hoya Carnosa Eklenti 544900 Hoya Memoria gelişmeye başladı umarım dahada gelişir :) Eklenti 544901 İlk başta bunu kopartayım çirkin görünüyor diyordum iyi ki kopartmamışım ordan sürmeye başladı. Eklenti 544902:cool: |
3 Eklenti(ler)
Cuma günü siparişini verdiğim ;
10 Litre Hoya Toprak Karışımı 5 Litre Lav Taşı 500gr Npk 10/20/10 500gr 10/52/10 geldi. Hediye Hoyalar Hoya pubicalyx royal hawaiin purple Hoya carnosa krinkle 8 Hoya cv. Joy Hoya sp. Black lavels İlk geldikleri halleri :) Eklenti 546720 Sonra hemen oda sıcaklığındaki 2 litre suya 1,5 kapak oksijenli su ekleyip onları suya yatırdım (3-4 saat ) Eklenti 546721 Akşama lav taşlarını kaynar suda yıkadım.Ve hemen hoyaları ektim. Hoyalara yarı seralama yöntemi uyguluyorum. Eklenti 546722 |
1 Eklenti(ler)
Hoya Obscura aldığımdan beri hiç bir gelişme göstermedi. Tek yaptığı bu aralar yaprakları kızartıyor kızarınca çok güzel olacak
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak cornosam çok gelişti bağlayacak çubuk kalmadı bende ona böyle bir aparat yaptım.Biraz büyük oldu :) Hoyalara 20//10/20 gübre vermeye başladım ölçüsü 1 Litre suya 1 çay kaşığı npk.
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Obscurayı hep kötüledim beni utandırdı :p
|
4 Eklenti(ler)
Hoya memoria resmen atakta 10 tane hareketlenme (göz sürgün) var:cool:
|
2 Eklenti(ler)
Memoria devamı
|
1 Eklenti(ler)
Hoya sp. (EPC-301)Black leaves Prachinburi, East of Thailand lav aşında kökleniyor bu oluşum çiçek mi :confused:
|
Çiçek tomurcuğu olma ihtimali var bence..Bitkinin tam fotosunu görmek isterim ümkünse.
|
Ağzınızdan bal damlıyor Sn edalvays58 :) Yarın ilk iş fotoğraf eklicem :)
|
3 Eklenti(ler)
Genel görüntümüz :cool:
Eklenti 551340 Üst göz Eklenti 551341 Buda çiçek sapına benzettiğimiz oluşum :o |
Sayfanı daha şimdi gördüm salihcan hayırlı olsun :) Bol çiçekli günler :)
|
Çok teşekürler :D
|
Salihcan,bu kesinlikle çiçek sapı,ama merak ettim kökleri var mı bu bitkinin. Yoksa hazır depdan mı çiçek büyütmeye çalışıyor:-))
|
Geldiğinde köksüz çelikti kök Oluşumu Bayağı hızlandı havalar ısınınca :)Geldiği zaman çiçek sapı belli bile değildi :)
|
2 Eklenti(ler)
Cuma günü Ptt ile geldi gelenler 2 tane Hoya Eskimo oldu :)
iki sininde üstünde çiçek var :) Cuma günü onları evde bırakıp çandarlı'ya gittim :mad: Büğün geldim ve hemen bunları çektim . Sanki bir tanesinin çiçekleri sararmış gibi bu normal mi?:( |
2 Eklenti(ler)
Diğeri bunun bir sorunu yok sadece bir kaçtane çiçeği gelişimi durmuş kalan sağlar bizimdir artık :)
|
Lav taşında olan susuz kalmış olabilir yeterli kök olusmadiysa ya da bitki yeterli beslenemediyse çiçeklenme gerçekleşmiyor. Lacunosalar bu konuda hasan bir tür özellikle de. Nem istekleri gerçekleşmediği sürece çiçek obekleri bazı süreden sonra dökülüyor. Yerinden kıpırdatmamaya özen göster.
|
Teşekür ederim :) Cuma günü çok su verdim tabagınada koydum bitirmiş bugün suladım açabilir mi ?
|
Lav taşında olan çiçek obekleri nden vazgeçmiş çoktan. Yanlış anlamadıysam bu çelikler yeni geldiler. Bu yüzden de üzerlerinde obekleri dökmemeli çok normal. Dökerlerse de üzülme. Koklenir koklenme hızlı bir şekilde çiçek büyütmeye devam ediyorlar.
|
Alıntı:
|
Bence ortam değişikliğinden dolayı tomurcuklarını büyütememiş olabilir. Büyük bir sorun değil bu. Yeni ortama alıştıktan sonra yine çiçek açabilirler.
|
Galiba ben hoya koklayamıyagım ne yapsam Boşa gidiyor çiçek saplı aldım olmadı çiçegi aktif aldım oda olmuyor :(((
|
Salihcan,en iyisi mi kendin açtır...acele etme. Hoyalar sabır işidir. Mutlaka açacaktır. Eskimo yılını doldurmadan çiçek açıyor. Bakımına odaklan...Nemini,ışığını eksik etme..Açacaktır mutlaka.
|
Fısfıs sever mi?
|
Nem sever, sıcaklarda fısfıs yapabilirsin,ama üzerinde güneş olduğunda değil. Lekeler bırakabilir o zaman.
|
Çok teşekür ederim ben yinede ümidimi kesmeyeyim belki açar.Bu açmassa öbürü hala aktif :D
|
2 Eklenti(ler)
Hoya Eskimo
Hani derler ya ''Allah bir yerden alır ,bir yerden verir'' şu an aynı durumdayım sararan çiçeklerim döküldü :( Ama diğeri tam gaz ilerliyor :cool: Çiçekleri 3-4 gün içinde bile gelişmiş bunu kuruyan tek çiçeğinden anladım... Açıcağız galiba :confused: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025