agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   dkp / hoyalar (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/15741.htm)

İlkin 16-04-2010 11:42

Sevgili dkp gelecek olan 20*10*20'lik gübreyi çok merak ettim. Çiçeklenmeye teşvik için mi alıyordunuz bunu? Yoksa kök gelişimi için mi sadece işe yarıyor. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız...

dkp 17-04-2010 14:55

Sayın ilkin, Paul, dergide bu gübreyi kullandığını söylüyor. Ayrıca Hümik asit kullanarak çok iyi sonuç aldığımı ve kök gelişimlerinin çok kötü olduğunu yazmıştım.(zirai ilaç satan bir firmanın bölge müd.ile konuştum, durumu anlattım, diyor ki ; sizin hümik asit diye aldığınız asılında azot bakımından zengin bir karışımmış, hümik asit bu sonuşları doğurmaz.) Dergimizi biraz önce tekrar okudum, saksı değişimi yapın diyor ama gübrenin de ne istendiğine göre kullanılması gerektiğini söylüyor. Benim dileğim, çok kuvvetli köklere sahip, güçlü bir gövde üzerinde bol yaprak.
Bunu sağlayabilirsem, bitkimi kaybetme kaygım, riskim, stresim, her ne ise, ortadan kalkacak.

İlkin 20-04-2010 09:56

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım dilediğiniz gibi olur ve hiç kayıp vermezsiniz...

dkp 21-04-2010 22:12

1 Eklenti(ler)
Özellikleri şöyleymiş..

maki01 24-04-2010 18:48

3 Eklenti(ler)
Sevgili dkp,

Kızlarınız fotoğraflarını göndermemi istedi size:)

Diversifolia çok hızlı gelişmese de oldukça sağlıklı. Biraz daha ışık alacak bir yere çektim. Ne kadar doğru yaptım, bilmiyorum.

282 ise süpriz yaptı bugünlerde. Ya çiçek ya da sürgün geliyor...

maki01 24-04-2010 18:51

Bir de sorum olacak size.

Hoyalar hep yukarı doğru uzamalı mı? Alıştırma yaparak tekrar aşağıya doğru sardırabilir miyiz?

Herşey için çok teşekkürler...

dkp 25-04-2010 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 623952)
Sevgili dkp,
Kızlarınız fotoğraflarını göndermemi istedi size:)
Diversifolia çok hızlı gelişmese de oldukça sağlıklı. Biraz daha ışık alacak bir yere çektim. Ne kadar doğru yaptım, bilmiyorum.

Prensesleri böyle görünce çok sevindim. Teşekkür ederim, gösterdiğiniz hertürlü çaba ve yaklaşımlarınız için.

Eğer daha çok uzamalarını istiyorsanız, loş bir yerde kalsınlar. Neye karar verirseniz verin ama yer değişikliği yapmayın, bitkinin yönü değiştikçe, kendisini yeniden yapılandırıyor, zaman kaybı oluyor.(bu benim varsayımım) Sizin amacınız da önemli, ne bekliyorsunuz ? Yarın da sizinle birlikte olacak sağlıklı bitkiler mi ? çiçek açmaya (açtırmaya) çalışırken kaybedeceğiniz bir bitki mi ?

Geçen yıl çiçek görmek adına yanlış ve aceleci uygulamalar yaptım, şimdi yeni bir uygulama yapacaksam birkaç yıl sonrayı düşünüyorum.

maki01 25-04-2010 13:42

Sağlıklı olmaları yeterli benim için, çiçekleri de bonusu olacak tabii :) Çiçeklenmeleri için özel hiçbir uygulama yapmıyorum. Sadece diversifolia aynı masada diğer saksılara göre ışığı daha az olan bir noktada duruyordu.

Aslında en küçük çocuğunuzu daha çok kollarsınız, dikkat edersiniz ve göz önünde tutmaya çalışırsınız ya, diversifolia'ya da öyle davrandığımı düşünerek yer değiştirip, bırak biraz güneş görsün demiştim.

dkp 25-04-2010 14:46

4 Eklenti(ler)
22.Mart.2010 da Hoya Kerrii iki yeni yaprak sürmüştü, mart ayında, ekim ayının hayallerini kurmaya başlamıştım.(budamak için) :)

Eklenti 138830

23.04.2010 da gelişimini beğenmedim, saksı değişimi yapmak istedim.

Eklenti 138831

Kökü çürümüş, fazla su galiba ?

Eklenti 138832

Mart ayında eksilen toprağın yerine yeni toprak ilave etmiştim, o bitkiyi kurtarmış. Toprak değişimi ....(eğitim şart .:D)

Eklenti 138833

Şu günlerde konuştuğumuz 20*10*20 sanki kurtarıcımızmış gibi algılansın istemedim için bu örnekleri oluşturdum.

missmenas 26-04-2010 21:08

Sayın Dilaver Bey,acaba ne zaman aldınız hoya kerrii' nizi merak ettim, kökü çok az çürüdüğü içinmi öyle az acaba?
Bizlere böyle görsel olarak birikim tecrübelerinizi aktarmanız gerçekten, eşi bulunmaz bir nimet diyebilirim kendi adıma.
teşekkürler.

dkp 04-05-2010 20:45

1 Eklenti(ler)
2010 Hoya Lacunosa siparişleri teslim alan arkadaşlarımız için bu fotoğrafı ekliyorum.
görüldüğü gibi yaprakları çok canlı değil, sanki buruşmuş gibi, kolay büyüyen ve tutan bir tür, sarkarak büyüyor.

Fatih 04-05-2010 20:49

Dİlaver abi lacunosa ile ilgili bir sorum var kısa bu sefer.
Benim nazlı kızım yeni sürgünler veriyor vermesine ama malesef yerinden bir santim bile kıpırdasa hemen sürgününü kurutuyor.Biraz sonra eve gidince onu yanıma getireceğim.Korkuyorum birşey olur diye.Sence bunun nedeni ne olabilir.Birde saksı değişimi yapsam zararı olur mu?

dkp 04-05-2010 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 631731)
Dİlaver abi lacunosa ile ilgili bir sorum var kısa bu sefer.
Benim nazlı kızım yeni sürgünler veriyor vermesine ama malesef yerinden bir santim bile kıpırdasa hemen sürgününü kurutuyor.Biraz sonra eve gidince onu yanıma getireceğim.Korkuyorum birşey olur diye.Sence bunun nedeni ne olabilir.Birde saksı değişimi yapsam zararı olur mu?

Sürgün kuruması; yanlış gübre kullanımı, gece-gündüz ısı-nem farklılığı ve bitkinin yön değişikliği diyebilirim. Sürgün kuruması ile birlikte yaprakları da dökülebilir. Saksı değişimi olabilir, ortam değişikliği ile birlikte daha da iyi olur.

dkp 09-05-2010 22:45

1 Eklenti(ler)
221 numaralı mesajımda Hoya Lacunosa' nın saksılı durumu görülüyor.Anlamlı bir güne katkı sağlamak için oluştuğunu kabul ettim...:D

maki01 10-05-2010 00:58

Gözümüz aydın, bir pıtırcık daha yolda :)

Kutluyorum sevgili dkp.

Fatih 10-05-2010 09:01

Maşallah sevgili Dkp.Umarım açmayı başarırda sizi kokusundan bayıltır.

cicada 10-05-2010 13:39

oo gözünüz aydın 2010 uğurlu geldi hepimize sanırım :)

huzunperest 10-05-2010 14:33

Gözünüz aydın Dilaver Bey, açınca nasıl da güzel kokar. Sadece görüntüsüyle yetineceğiz. Koku yayınlama sorununu çözemedik daha :))

missmenas 10-05-2010 16:50

Gözünüz Aydın Dilaver Bey,
darısı diğer Çiçeklerinizin başına. Koklarken bizim içinde koklayın:p

İlkin 11-05-2010 11:54

Bu yaz bol çiçekli geçecek, birsürü çiçek fotoğrafları göreceğiz inşallah.
Yaşasın. ;)

dkp 15-05-2010 18:06

5 Eklenti(ler)
Bu sene üretim yöntemleri (özellikle daldırma) üzerinde yoğunlaşacağım, çiçek gelirse de hayır demeyeceğim. :D
Eklenti 144283

Eklenti 144284
Saksılı olan 282 kırmızı ve Diversifolia' lar
Eklenti 144285

Eklenti 144286

Eklenti 144287
Hoya Lacunosa, bir haftada bu kadar gelişti, ikinci çiçek sapı da bugün oluşuyor.

missmenas 16-05-2010 02:32

Dilaver Bey,
gerçekten harika bir görüntü, gülümsemimi görmenizi isterdim.yukarıdaki resimlerdeki görüntüleri yapmak istesem emin olun ki başarasız olurdum.....
Süpersiniz....:D
Teşekkür ederim.

dkp 17-05-2010 22:07

3 Eklenti(ler)
Özellkle Obovata ile çok uğraştığımı yazmıştım (bknz. 29 ve 169 numaralı mesajlarım) bugün serada fotoğrafladım.

maki01 17-05-2010 22:28

Ne de güzel tomurcuk verirmiş, pembe pembe :) Lacunosa'nın da maşallahı var, bir de koklayabilsek ne iyi olacak :)

Kutluyorum sevgili dkp, darısı diğerlerine...

missmenas 18-05-2010 00:08

Çok güzel, içim gidiyor tomurcuklara bakarken.
Dilaver Bey bu kesin açacak, kutlarım sizi. Teşekkür ederim paylaşım için, bekleyelim hep birlikte görelim.

Fatih 18-05-2010 21:59

Sanırım ayrılık Obovata`a yaramış;)

Baksanıza eve dönebilmek için çiçek bile açmaya kalkmış.Ama onun bilmediği birşey var;)Evde yer yok;)Ama siz kıymazsınız herhalde çiçekler açınca alırsınız onu evine diye düşünüyorum.Kıymayın banaa dercesine güzelleşmiş.

Gurbet ele düştüm düşeli,
Ne sevda gördüm ne de seli,
Sevdalım almayınca beni,
Açtım salkım salkım çiçekleri...

Kafiyeli yazmayı başaramasamda çiçeğin dilinden bir kıta;)

dkp 19-05-2010 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 641144)
Sanırım ayrılık Obovata`a yaramış;)
Baksanıza eve dönebilmek için çiçek bile açmaya kalkmış.Ama onun bilmediği birşey var;)Evde yer yok;)Ama siz kıymazsınız herhalde çiçekler açınca alırsınız onu evine diye düşünüyorum.Kıymayın banaa dercesine güzelleşmiş.
Gurbet ele düştüm düşeli,
Ne sevda gördüm ne de seli,
Sevdalım almayınca beni,
Açtım salkım salkım çiçekleri...
Kafiyeli yazmayı başaramasamda çiçeğin dilinden bir kıta;)

Şiirin için teşekkür ederim. Hoya tutkunun, sürmesini diliyorum. Bunun adı ayrılık olmasın, doğum olsun... olmaz mı ? :D
Hoya Obovata' mın, yavrularından eve dönen olursa kapım açık olacak ama dediğin gibi yer yok. Hoyalarımın uygun mekan, ortam ve uzman ellerde olmasından daha keyifli ne var ki ?

dkp 19-05-2010 17:29

1 Eklenti(ler)
Paul' den gelen çeliklerden bir tanesinde (Hoya Serpens) çiçek sapı varmış, umarım çiçek görebilirim.
Sayın İlknur Aşık, hakkım saklı değil mi ?

yeşillim 19-05-2010 22:12

Sayın dkp

Önceki mesajlarınızda Fungii'nizin olduğunu yazmışsınız.
Şimdi ne durumda acaba? Gelişimi hakkında bilgi edinmek
istiyorum da.

ilknur aşık 20-05-2010 11:06

Elbette dilaver bey o sizin artık. Kışın duraklama devresindeydi. Hatta bir iki tanesi öldü, ama sizinki iyi ve sağ. Baharla beraber şimdi yeni yeni hareket başladı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025