![]() |
Ben de 1 hafta izinde olacağım zaten :) İnternet bağlantım olmayabilir.
O ara hazırlıklarınızı yapabilirsiniz. Sipariş verecekseniz beni de bekleyin olur mu :) |
Hoya camphorofolia GPS 10021
Hoya carnosa Crinkle 8 Hoya cumingiana 10042 Hoya diversifolia GPS 4209 Hoya erythrostemma GPS 7972 Hoya fungii Hoya heuschkeliana GPS 3323 Hoya kerrii GPS 00145 Hoya lacunosa GPS 00123 Hoya mini bell GPS 03531 Hoya obovata Hoya parasitica GPS 168 Hoya pubicalyx GPS 282 Hoya pubicalyx Red Button Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 Hoya purpurea fusca Hoya shepherdii Hoya sp. GPS 7752 Hoya sp. Sarawak 97002 GPS 10073 Hoya verticiliata 10080 Hoya wayetii GPS 10011 Hoya sp. Haraku GPS 3759 Hoya Curtisii Bunlar da benim demirbaşlarımdı.:D Kayıplar da az değil, durumu iyi olmayanlar da var. Hoya sp. GPS 7-35 Hoya parviflora Hoya mindorensis Hoya multiflora Hoya carnosa Compacta Lura-lei Hoya Serpens (hepsi) Hoya Linearis Hoya Bogor |
3 Eklenti(ler)
Hoya Serpens' leri çok istemiştim ve bir dostuma da söz vermiştim.Hoya shepherdii, yaprakları güzeldi. Hoya nicholsoniae, bu sarışın ile iki yıl uğraşmıştım.Hoya mindorensis' i güzelliği, Hoya Bogor' u kokusu, Hoya Linearis' i hatırası(hediye idi) için yetiştiriyordum..
01.07.2009 tarihine kadar çok güzellerdi. Hatalar zinciri ile bu hale geldiler... Dergimizi her okuduğumda farklı bir yanlışımı anlyorum, Hoya yetiştirmek zor değil, çok, çok zor.... Gelen çelikler iki ay içinde serada muhteşem olmuşlardı, saksı değişimi ile birlikte başka şeyler de yapmak zorunlulukmuş. Tatil için yaptığım aşırı sulama ve nemlendirme, kökleri çürütmüş, diğer yanlışlar da cabası.... - 20x10x20 sıvı gübre kullanmalıyız ..( bulamadım,yardıma ihtiyacım var) - Mutlaka yağmur suyu veya muadili su kullanmalıyız. - Günaşırı yağmurlama (gübreli su) yapmalıyız. - Fazla ışık zarar veriyor. |
Bu ölüleri görünce insanın içi gidiyor. Bu arada nasıl bir harç kullanıyorsunuz. Toprağınız da orkide ve cocopeat harcı kadar havadar görünmüyor.
|
:( Son resmi görünce insanın içi gidiyor. Çok üzüldüm doğrusu. Kesinlikle hoyalar aşırı suyu sevmiyor, nemli bir ortamı seviyorlar; yapraklarına gün içinde spreyleme yapılmasından hoşlanıyorlar. Saksı içindeki toprakları da çok geçirgen olmalı o zaman hemen köklenip sap ve yaprak vermeye başlıyorlar. Bir de güneşi direk almamaları lazım gerçekten de.
Bu arada sizden gelen hoya shepherdii bir minik yaprak verdi, iki gözünde de yaprak oluşumu başladı. Çok teşekkür ediyorum tekrar. Umarım bu sıcaklarda daha fazla zaiyat vermezsiniz, güzel gelişmeler olur da burada hemen paylaşırsınız... |
Sayın İlkin, H.curtisii de çok iyi durumda üç çelik te tuttu, dün filizlendiğini gördüm.
Kayıplarla ve genel sorun ile ilgi problemi buldum, toprak değil.... Tatile giderken aşırı derecede sulamış ve tamamen serayı kapatmıştım. Su, sıcaklık ve nem aşırı derecede artmış, özellikle ilk serpensleri olumsuz etkilemişti. Yanlışı fark etmem iki üç haftayı almıştı, suyu kesip yanlızca spreylemiştim. Daha sonraki günlerde devamlı ve bolca spreylemiştim.. 2009 Çeliklerini kağıt saksıları ile birlikte büyük saksılara alırken fark ettim ki, kağıt saksıların üstten iki santimi nemli, kalan alt tarafı tamamen kuru, kökleri ölmüş. Kağıt saksılardaki çelikler nemden dolayı köklerini kağıtların etrafında geliştiriyorlardı. Kuruma da kağıtlardan başlamış ve kökler ölmüş, sprey yaparak yanlızca saksıların yüzeyden iki-üç santimini nemlendirmişim. Elle kontrol ediyorum toprağı nemli buluyordum, seranın nemi yanlızca yüzeyi etkilemiş. Dergimizi tekrar inceledim, gün aşırı yağmurlamadan (+besin takviyeli) söz ediliyor. Isı ve nem konusunda da normal değerlerde olmadığımı anladım .. Bu bilginin karşılığı serpens'lermiş ! Öğreniyorum...:D:D |
H.curtisiileri zaten köklü yollamıştım, yeni filizlerin çıkmasına da çok sevindim. :)
Bundan sonra hızlıca büyüyeceklerdir. Kolay gelsin diyorum... |
Sn dkp ben kaktüs ve sukulent severim.Ama sizin yaşadıklarınız ve yaptıklarınızı sürükleyici bir roman gibi okudum.Mum çiçeklerinizin sonunu merak ettim.Acaba köklendi mi filiz verdi mi diye merak ettim.Kayıplarınıza çok üzüldüm ama kalanlar da size yeter.Bende arkadaşlardan bir mum çiçeği çeliği istedim.Benimde olacak inşallah.Bende sizlerle paylaşırım.Umarım bendeki de filizlenir ve büyür.Yanlız sizin yaptıklarınızı görünce korktum.Acaba ben bakamazmıyım dedim kendi kendime.Çok zor göründü.
|
5 Eklenti(ler)
Galiba biraz dramatik oldu...:o
Niyetim, madalyonun diğer yüzünü de göstermekti, bizleri izleyen bireylere karşı tarafsız olmak istiyorum...:D Başardım diyebilmem için çiçekli durumlarını göstermeliyim ama bunlar da fena değil yani...:rolleyes: 22.Ağustos.2009 Prenseslerden bazıları, Diversifolia, 282 kırmızı, Haraku, Red button,Kerrii |
Maşallah çok güzeller.Emeğinize degmiş doğrusu.Darısı başıma.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sanırım Dilaver Bey Mehtap Hanım'a çelik gönderiyor.
Doğru mu anlamışım? |
Sevgili Dkp bir açıklama yapında rahatlatın bizi.
Yapraklardan anladığım kadarıyla belki yanılıyorum içlerinde carnosa,silverpink,sıpsevdi var gibi doğrumu acaba??? |
Sayın Fatih, fotoğraf dediğiniz gibi çıkmış. Evet, sayın cicada...;)
Mumçiçeği arayanları görünce, dört yıl önceki duygularımı tekrar yaşıyorum, sanki aramak değil de çırpınış gibi bir şeydi, ilgili olanlara, neşe ve keyifle gönderiyorum.. :D Sevgili Fatih Silver Pink dedin de, Silver Pink' im iki yaşını doldurduğu halde problemi bitmiyor. Çok iyi durumdan hızla kötüye gitti. Bir haftadır yetiştiricilerin notlarını inceliyorum. Sonuç; sıcak ortamı pek sevmiyormuş(bende 38 c.de), 10 c. ye kadar yaşayabiliyormuş ve hızlı büyüyormuş. Bella için de bunlar(ısı) geçerliymiş.Silver Pink ve Bella 20-26 c. arasında serada olmalıymış..! Bella' da ne güzel değil mi ? Kış aylarında odada, baharda serada, yaz aylarında gölgede, evet bu olur...:D |
Bende iki tane Silver Pink çeliği vardı.Denemek amaçlı birini sıcaklık sabit olan yerde,birini ise sıcaklığın değiştiği yerde yetiştirmeye başladım.Köklenme konusunda sabit sıcaklık avantajlı,yetiştirmek için de sıcaklığın sabit olmadığı ortam yeterli geldi.Sanırım çok sıcaklar fazla etkiliyor bu hoyaları.En dayanıklı olanları sanırım carnosa.Sizcede doğru bir tespit mi?Sanırım ben seneye yurt içinden temin edeceğim hoyaları:DBu gidişle belki ondan sene ki yılı da beklerim:DYurtiçi ekonomi gelişsin birazda değilmi:D
|
Evet bu tespitlerin doğru. Planın da gayet güzel, önce mekan ayarlayabilirsen (bulunduğun ilde jeotermal kaynaklar var değil mi ? Sera için) Farklı Hoya türlerinin sayısı o zamana kadar çok artar...
|
sn cicada çok doğru anlamışsınız.Sağolsun sevgili dkp sayesinde benimde mum çiçeğim olacak.Prenseslerimde çok güzel görünüyorlar.Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler.İnşallah başarılı olacğım.
|
Mehtap hanım hiç meraklanmayın.En acemiler için bu çiçek.Biz başarıyorsaksak sizde başarırsınız.En kısa sürede çeliklerinize kavuşmanız dileğiyle.
Evet sevgili Dkp bulunduğum ilde herşey mevcut fakat sera dışında herşey.Neredeyse bir elin parmakları kadar.Bir iç mekan ve dış mekan bitkileri için sera açılsa ne kadar güzel olur.Tam turistik bir kent.Dediğiniz gibi planım için biraz sabır ve duaya ihtiyaç var.Sabredeceğiim sizinkilerin büyümesi için,dua edeceğim emekle,özenle yetiştirdiğiniz çiçeklerin nazarlara gelmemisi için;) |
Fatih Bey teşekkür ederim.Pazartesiyi iple çekiyorum.
|
Sayın Dilaver bey,daha öncede yazmıştım mum çiçeğim açtı diye şimdi ikinci kez açtı ve ben bu çiçeklerim güzelliğini görünce başka mum çiçeklerimde olsun istiyorum.paul beyden siparişe katılsammı diyorum.diğer taraftanda tüm çabalar boşa gider diyede korku yaşıyorum acemiliğimden çelikleri kaybederim diye.benim gibi acemilerde başarabilirmi sizce?
|
Alıntı:
Alıntı:
Hedefim yetiştirdiğim Hoya'ların çiçeklerini görebilmek. Deneyimlerim aklıma geldikçe, Hoya' lar adına üzülüyorum, acemilik dönemimde bir çok tür sayemde yok oldular.:o Karşılığı ne olursa olsun, şimdilik çelik göndermeye pek sıcak bakmıyorum. Haziranda 282 , button ve diversifolia' dan deneme amaçlı birkaç çelik dikmiştim sonuçları keyifli. Kış aylarında da dikim yapıp gelişimlerini gözlemem gerekiyor. Kerrii, lacunosa, cumingiana ve purpurea fusca' lara da, bu gözlemlere göre karar vereceğim. Bu kadar çaba yetmiyor..Bir çok eksiğim var, en önemlisi de besinler ve su ... Zamana ihtiyacım var, kesin sonuç için...:D |
Ben hoyayı ilk defa okulumun çay odasında açmış ve harika kokan bir şekilde gördüm. Çiçeğe hayran olmuştum. Çiçekleri solunca bir dal aldım köklendirip diktim.Ne çiçeği olduğunu internetten sarmaşık türleri diyerek araştırıp buldum.Bu siteye geldiğimde hayretler içinde kaldım.Meğer ne özel bir çiçekmiş ve hayran kalmam ne kadar doğalmış.
Şimdi kendi hoyam (sanırım carnosa) yaklaşık 35 cm boyunda ve o yaprak verdikce mutlu oluyorum. Burdan çok bilgi sahibi oldum , teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Sayın akonna, paketinizi ancak bugün gönderebildim.İri yapraklı Sayın gül Batur' un diğeri benim.
|
Alıntı:
|
Ne kadar güzel bir paylaşım yapıyorsunuz sevgili Dkp.Özellikle Gül teyzenin muhteşem mumlarını tüm Türkiye ye ulaştırıyorsunuz.Böyle gördükçe İzmir`e gelmeyi çok istiyorum.Özellikle Gül teyzenin muhteşem çiçeğinden bir yapraklı çelikte olsa almayı çok istiyorum.Bu aralar çevremde arkadaşlarımada bulaştırdım bu hastalığı:D
|
Fatih'cim önceliği site arkadaşlarına ver lütfen. Hepimizin gözü siparişe dikilmiş durumda. Çelik diye kıvranıyoruz buralarda.
|
Sevgili Dilaver abi ve Gül ablacığım .Bugün almış bulunuyorum kargomu hemen diktim saksılarına şuan terasda keyifleri yerinde ellerinize sağlık diyorum:) İnşallah yakın zamanda sürgün verirler:) Kısa süre içinde resimleri ekleyeceğim fotoğraf makinemin şarz aletini bulamıyorum :) Sevgi ve Saygılarımla.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yağmur nedeni ile eve kapandık, biraz haraket olsun, bugün den genel görünüm...
Mart-Nisan gibi dilimlenmeyi bekleyen, Kerrii, Lacunosa, 282 ve Diversifolia(birlikte) :rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025