![]() |
2 Eklenti(ler)
Bir gecede böyle oldu ?
13.06.2009 flashsız çekim. Eklenti 86595 14.06.2009 flashsız çekim. Eklenti 86597 Çiçeklenme sürecindeki heyecanımın, çiçekli olduğu dönemdekinden çok fazla olduğunu farkettim.:D |
1 Eklenti(ler)
Hoya heuschkeliana GPS 3323 için 10 günlük serüven bitti, umarım kolay filizlenir...
|
Bu mudur yani :) Bence kesinlikle cornosa'yla boy ölçüşecek bir çiçek değil bu. Söylemiştiniz bir gece de kurudu çiçekler şaşırdım diye, haklıymışsınız.
|
bence nazar deydi:D
|
Alıntı:
|
Hoya carnosa'nın popülerliğinin bir diğer sebebi de uzun süre çiçekli kalması ve kötü şartlara uyum sağlaması. Ne yazık ki çoğu hoya türü bir gün veya birkaç gün çiçekli kalıyor malesef.
|
2 Eklenti(ler)
Hoya heuschkeliana, çiçekleri bir gecede karardı ve kurudu, bu sürede hiç filiz vermedi, tedirgin oldum ama, bugün filiz belirtilerini tespit ettim.
Diğer çiçek saplı gelen çelikler Hoya Serpens'lerdi, tam çiçek açaçaklar diyordum ki, birden filiz vermeye başladılar işte bu güzel oldu, değil mi Sayın velveeten ? :D Sayın huzunperest, Hoya diversifolia' nız köklendi.;) Sayın İlknuraşık, Hoya pubicalyx GPS 282 çeliğinizin dikimini yaptım, biraz zamana ihtiyacı var.;) Sayın zeynepörenk, Hoya Sheperdii' nizi köklü olarak bugün aldım.;) Ana Sheperdii de çiçek görebilmeyi umuyordum, daha bir haftası var.. |
Dilaver bey merhaba, Paulden siparişle uğraşacağımıza elinizdeki türlerden siz üretip satsanız daha iyi olmazmı acaba? diye düşünüyorum ama....
|
Dilaver Bey inanılmaz mutlu oldum. İtiraf edeyim unuttunuz sanıp hakkınızı yemişim. Ne yapalım kısmet deyip elimdekilere bakıyordum. Bitkiyi nasıl yollamayı düşünüyorsunuz? Alıcı ödemeli Aras kargo size uygun olurmu?
|
Sayın agozce, satış uzmanlık gerektiren bir eylem bunu herhalde yapamam.Kendi masraflarını çıkartan mini bir sera, güzel bir fikir, bunu amaçlamalıyım...
Köklendirme üzerinde çalışıyorum, her ne kadar yurtdışı kaynaklarından yararlanmaya çalışıyorsam da (ing.sorun) elimdeki türler konusunda deneyim depolamam gerekiyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Önce birbirimizle değişimlerde bulunmalıyız, daha sonra ne istediğimizi bulmak veya bilmek için türleri tanımalıyız, bilgileri paylaşmalıyız. Koleksiyoner arkadaşlarım ne düşüyor acaba ? Sayın zeynep örenk, birkaç dostum daha var İstanbul listesinde, hepsini bir göndermek istiyorum, biraz bekletebilirmiyim ? |
:))) Güzel olmaz mı, şahane olmuş :) O ufak yapraklarıyla her haliyle kabulüm zaten, çiçek açacağı günü hayal dahi edemiyorum. Ellerinize sağlık :))
Size hala yosunlu bitki besinini gönderemedim :( Kendim de kullanmaya başlayamadım zaten. En kısa zamanda yollayacağım. |
Dilaver Bey Diversifolia için çok teşekkür ederim. Sizin elinizde kökleneceğinden emindim zaten :)
Yukarıda belirttiğiniz fikirlere ben de katılıyorum. Elimizdeki türlerin detaylarını keşfedip buna göre çok verimli bir döküman oluşturmuş oluruz. Elimizde var olan hoya türlerini değiştirme yoluyla ekonomik ve güvenli bir yöntemle çoğaltabiliriz. Köklendirme ve yetiştirme aşamasında yaptığımız değişik uygulamaları ve sonuçlarını paylaşarak, her birimiz ayrı ayrı keşif yapma çabasına girmemiş oluruz. Hemen bunların akabinde bir iki deneyimimi de aktarmak istiyorum. Hoya Linearis çeliğinden dört çelik çıkmıştı. Bunların ikisini suda ikisini de toprakta köklendirmeye bıraktım. (Bu çeliklerin birisi sizin) Kısa bir zaman zarfında sudakiler köklendi ve hemen onları da toprağa aktardım. Direkt toprağa diktiklerimde henüz bir hareket yokken, suda köklendirdiğim linearis ilk yaprak çiftlerini büyüttü ve ikinci çift yapraklar gelişmelerine devam ediyor. Hoya Lacunosa hakkında sık sık arkadaşlardan pamuklu bit olduğu uyarısı üzerine her gün büyüteçle yeni sürgünleri ve yaprak altlarını inceliyordum. Yeni sürgünlerde iki tane bembeyaz canlılar buldum yaprak biti mi pamuklu bit mi ayrımına varamadım ama ikisini de yokettim. Bu bilgi lacunosamı gözlem altında tutarak önlem almamı sağladı. Hoya Haraku ve Carnosada yapraksız çeliklerin köklenerek sağlıklı sürgünler ve yapraklar verdiğini de saptamış bulunmaktayım. Bu bilgiler hoyaseverler için önemli. Özellikle tarih ve bölge-il belirtilerek deneyimlerimizi ve sonuçlarını paylaşmamız başarı yüzdemizi de arttırır. |
Dilaver bey serpens çeliğini hiç kesmeden mi diktiniz? Ben kendi çeliğimi doğramıştım da.
Pubicalyx için çok teşekkür ederim. Alabileceğim zaman gelince haberleşiriz. Belli olmaz, elden teslim alabilirim.;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın gulshenisa, çiçeğiniz duygu yoğunluğunuzu hissetmiş olacak ki, size cevap vermiş :D.
Sayın ilknur aşık, hem Pubicalyx, hem shepperdii, hem de kahvemiz hazır,:D . Sayın huzunperest, Linearis' im yoktu, çok teşekkür ederim, bu vesile ile umarım İstanbul' a gelirim :D. Pamuklu bitler; çok özen gösterdiğim Saylan çiçeğim(Hoya Multiflora' yı bu isimle anmak istiyorum) pamuklu bitlerle geldi, temizledim ve hergün sprey ile nemi arttırıyorum, aşırı nemde yaşamayacaklarını düşünüyordum, buna rağmen çok iyi gizlenmişler ve çoğalmışlar, ayrıca tüylü yapıları da değişmiş, sanki üzerlerindeki tüyler elbise imiş de çıkarmışlar gibi olmuşlar. Ayda bir kontrol etsek daha iyi olur, çiçeklerimizin ışık pozisyonlarını değiştirmek, gelişimlerini olumsuz etkiliyebilir. Yapraksız çelik konusunda, 2009 Şubat başında bir denemem olmuştu, başarılı olamadım. Mayısta gelen çeliklerden çok büyükleri parçalayıp (bir yaprak ve küçük gövde) küçülttüm ve küçük gelenler ile birlikte çimlendirme kaplarına dikmiştim, boylananları normal saksılara aldım. Bir de süpriz ile karşılaştım, Hoya heuschkeliana 2.kez çiçekleniyor.:confused: |
Çiçekleri bu kadar küçük mü oluyor acaba bu çiçeğin ? pek küçükmüş
|
Sayın Dkp herşey yolunda olduktan sonra sizi hiç üzmezler umarım.Birde unlu(pamuklu) bit için ben menekşelerimde DDVP 55 Em kullanıyorum.Çok zehirli olduğundan hiç bir tane kalmıyor.İstersenizz kullanımını yazabilirim.
|
Sayın dkp,
İlk mum çiçeğime sayenizde kavuşmuştum. Hoya cornasam, sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüyor, diğer diktiklerimde her yerinden yaprak vermeye başladı. Artık hoya konusunda kendime güveniyorum, her türünü edinmek istiyorum. Sipariş ve çelik dağıtımlarınızda ilk sıradayım.:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Sayın Ulker, aynı şehirdeyiz çok şanslısın, önce görmeni, sonra karar vermeni öneririm.
Kayıplar olmuyor mu ? sorusu gelmişti. İşte 2009 Mayıs çeliklerinden birinci fire. Dikim yaptıktan sonra toprağı iyi sıkıştıramadığım nedeniyle bozulduğunu düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Hoya heuschkeliana ....02.07.2009 flashlı çekim.
|
3 Eklenti(ler)
Hoya heuschkeliana'nın sürgün vermesi, çiçek açmasından daha önemliydi benim için.Çiçeğine de sözüm yoktu hani...
Yaklaşık 30-35 çeliğin birtanesi hariç hepsi çok iyi durumdaydı, öyle hızlı büyüyenler vardı ki, bazılarının saksılarını değiştirmek zorunluluk olmuştu. Ne yapacaktım ? 150 cm x 90 cm alan ve 250 cm yükseklikten başka yerim yoktu ki. Ben de apartman yapmalıydım !.:D Önce malzemeleri inceledim, sonra planladım, 04/07 06:30 da Hoya'ları evimin bir odasına aldım, 05/07 22:30 de yeni yerlerine yerleştirdim, toplam 40 saat sera ortamının dışında kaldılar. Sonuç, Hoya heuschkeliana da hüsran, gelişmekte olan çiçeklerini döküyor, Hoya Multiflora (Saylan Çiçeği) nın yaprakları canlılığını kaybetti, Hoya Cornasa' lardan bazılarının yeni sürgünleri döküldü.Hoya Serpens' lerin gelişimleri çok yavaş olduğu halde, bazı yaprakları bozuldu. Bakalım yeni yerlerinde ne olacak..:confused: |
1 Eklenti(ler)
Keyifli gelişmeler de var. 29 numaralı mesajımdaki Hoya Obovata'nın son durumu.
|
2 Eklenti(ler)
Mini seramdan söz edipte, göstermemek olmaz değil mi ?
Bakarsınız bir dostuma ilham vermişimdir.! Bu problem şimdilik çözüldü, pekiii...ya tatilde ne olacaklar..:confused: |
Tatilde elbet bu güzelliklerle bir ilgilenecek bulunur...
Çok güzeller dkp. Sizi, emeklerinizi takdir etmemek mümkün değil. |
Sayın Dkp hoya türlerini özelden sayıp onlara çok güzel bir yer hazırlamanız çok hoş doğrusu. Bu hoyaları çok sevmenin kaçınılmaz bir sonucu olsa gerek...
|
Sn. dkp aynı raf sistemini bende balkonuma yaptım ama sizinkinde merak ettigim o arkalarındaki yalıtım maddesi ne işe yarıyor ?
|
Yalıtım işini ben de merak ettim Sayın dkp.
Acaba daha fazla ısı ve nem sağlamak için mi? |
Sayın kaktüs, teşekkürederim.
Sayın Faruk, evet; sevgi...(umarım kış için uygun şartlar hazırlayabilmişimdir.) Sayın; AyhanMoran ve Ülker, geçen kışı sera ortamında geçirmişlerdi. Önümüzdeki kışı burada geçireceklerinden, ortam ısısının ve ışığın homojen olmasını, spreylemede duvarın ıslanmamasını hedef aldım. Ayrıca, üst kat sarkan türler, alt katlar sarıcı türler ve çelikten üretimler olarak ayrıldı. Büyümeye bu hızla devam ederlerse, beş altı ay sonra daha büyük bir alan gerekecek :confused: |
Sn.dkp sizi ayakta alkışlamak istiyorum.Benimkilere de bir baksanız rica etsem.Buradaki yazılardan yola çıkmıştım ama bu sayfayı görmemiştim.Ben resim yapmak için balkonumu kapattırdım çift camla ama şimdi çiçekler her yeri zapt etti kıpırdamak bile zor:o
Bendekilerin hepsi aynı daldan.Cinsi ne bilmiyorum,nasıl büyütürüm diye de korkuyorum ve hep çok mu sıcak oluyor burası sera gibi diye korkardım,güzel bir öykü gibi okudum serüveninizi.:D |
Sayın huzunperest, Linearis' leri dün aldım, teşekkür ederim, yolculukları yazdığınız gibi geçmiş:D..
Sayın İlkin, Hoya Curtisii'leri bugün aldım, teşekkür ederim, iyi durumdalar:D. Bakalım bende ne olacaklar ..:confused: |
Alıntı:
Elinizdekilerin cinsi Hoya Carnosa, yani mumçiçeği. Bunlarla tecrübe kazanıp, forumdaki bilgileri de gözden geçirirseniz iyi olur. İklim yönününden şanslısınız, mumçiçekleri bulunduğunuz bölgenin doğal şartlarında sorunsuz yetişebilir. Sıcaklık ve nemde sorun olmaz, yeterki sulamayın, toprak kuru kalsın, sprey ile nemlendirirsiniz. |
Öyle mi,çelikleri sulamayacak mıyım?Spreyle nemlendirme yapıyorum ama toprak da kuruyunca suluyordum:(
|
4 Eklenti(ler)
Bir hafta içinde,40 saat geçiçi olarak seradan uzaklaşmışlardı, bazı türler kök gelişimlerini tamamladığı için büyük saksılara almıştım ve tatile çıkıyorum diye tabaklarına bolca su koymuştum, bu kadar işkenceden sonra sonuç böyle oldu...
Kuru kalınca toparlanması kolay oluyor da, fazla sulamamın sonucu işte... Sayın velveteen, serpens'ler için çok üzüldüm.. 2009 dan kayıplarım; 7-35 , mindorensis, serpens, Lura-lei. Kayıpları gördükçe ve düşündükçe, pehlivan hikayesi aklıma geliyor,pehlivan değilim sözcüğünü tekrarlayıp duruyorum....:( |
Kayıplar eğitim zayiatı , yola devam ... :dilli: demek kolay tabii ben tutarlarsa nasıl yaşatırım diye korkuyorum şimdiden...
|
Sayın Dilaver Bey , serpensler 3 tanesi birden galiba bende de kayıp. Eylülde alıp kışın soğukta deneyeceğim. Bu tür soğuk seviyor gibi. Lura-lei bende de henüz hareket olmayan nerdeyse tek. Ama hala yeşiller var. Lacunosa başta kayıp. Hoya wayetii ilginizi çekermi? 2 tane almıştım. 1 tanesi yedekti. Galiba oda tuttu. 1-2 hafta geçsin sağlamlaşsın. İsterseniz bende size Hoya wayetii yollayabilirim. Shepperdi iyiliğinizi unutmadım. Saygılar...
|
Dilaver bey bende de serpens var, tuttular. Bir tanesini sizin için ayırırım.
|
Sayın zeynep örenk, Hoya wayetii' m mevcut, çok teşekkür ederim, Shepperdi' nizi istediğiniz zaman gönderebilirim..:D
Sayın ilknur aşık, iki prensesiniz de kıskanılacak kadar iyi durumda, uygun zamanda fotoğraflarını yüklerim.Hoya Serpens haberinden çok keyif aldığımı söylemeliyim, teşekkür ederim..:o |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu tamamen bu sitenin ve e-dergideki mum çiçeği yazılarının sayesinde gerçekleşti.Dün delik saksılara alayım bir de çürümesin derken dayanamayıp biraz karıştırdım, hepsi köklenmiş,hepinize teşekkür ederim.
|
|
Dilaver bey,
Çok uzun zamandır forumu takip edemiyorum, fark etmişsinizdir. Bizimkilerin durumunu çok merak ediyordum, ona bakmaya geldim ve gerçekten çok üzüldüm emin olun. O kadarda güzel köklenmişlerdi oysa :( Emeğinize, ellerinize sağlık.. Mutlaka başarırız bir serpens sahibi olmayı :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025