![]() |
Bayram tatilimizi geçirdik, her yaz ayni pişmanlık, aylarca uğraş, bir iki uzun tatilde bitkiler perişan olsun, bozulanlar evdeki yedeklerde olsa, üzüntünün şiddeti değişmiyor..
Hatice hanım, Musa bey ile oturup konuşamadım ama yaptıklarınızı anlatmıştım, her aldığımız veya alacağımız çelikte mutlaka sizi düşünüyoruz. Sayın sevim4,Sayın yeşillim, ben de sizlere teşekkür ederim, güveniniz ve dostluğunuz için. Sayın elek sizi cevaplamış. İlk Hoya'ları sipariş verdiğimizde bir de Türkçe isimler bulmaya başlamıştık, kar tozu (lacunusa), Australis (Avustralya mum çiçeği) gibi. Ben de Multiflorya'ya bu ismi yakıştırmıştım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=824200 Hatice hanım satır aralarında siparişlerde yaşadıklarınızdan söz etmiş. İnanın olumsuz ve üzücü olaylardan hep kaçıyoruz. Ücret alınarak çelik göndermenizi(üçüncü şahıslara) destekliyorum. Bireyler bedel ödemeden, sahip olduklarının kıymetini bilmiyorlar. Sayın talu, hoşgeldiniz, mesajınızı cevapladım. |
linearis
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yaklaşık 4 ay önce 2-3 tomurcukla başlayan serüven tek çiçekle son buldu:) |
Bu ne güzelliktir böyle.. Harikasınnız Sevgili Kartol, Hoya linearise ilk çiçek açtırmayı Siz başardınız 1... lik Sizindir tadına varabilirsiniz hem çiçeklerinizin hem 1. liğin.
Ellerinize sağlık, birazda genel olarak, çiçekleriyle bilgi verebilirmisiniz kokusu nasıl? |
Alıntı:
1. liği layığıyla taşımaya gayret edeceğim:D İnşallah sizinkiler de açar da tacımı seve seve devrederim :) Aslında açması için hiçbir gayret sarfetmedim. Sadece gidip gelip izledim, rahatsız ettim. (Sayın karalale nin fazla uğraşmayın demesine rağmen:) ) Birkaç çelik de alındı hatta. Bunların dışında ne gübre ne fısfıs. Birbuçuk ay süren bir tatilden sonra geldiğimde diğer iki tomurcuğu sararıp dökmek üzereydi. Tek bu hayatta kaldı. Çiçek olarak, şimdiye kadar çiçek açtıklarını gördüğüm carnosa ve bellayla kıyaslayabilirim. Carnosadan farklı, bella gibi küçük çiçekli. Renk olarak ise çok mat renklerde.(resimlerde canlı bile çıkmış) Bella da minik çiçekliydi ama renkleri daha canlıydı. Kokuya gelirsek, belladan hiç koku alamamıştım, lineariste belirgin bir koku var. Carnosa gibi hoş değil, daha farklı, belirgin, odayı doldurmayan(belki tek olduğu için) ama koklayınca baya baya kokan, başka bir kokuyla eşleştiremediğim değişik bir kokusu var. Aklıma gelenler bunlar. Tüm arkadaşların bu tecrübeyi, mutluluğu yaşamasını diliyorum:) |
Alıntı:
Sayın kartol ; azminiz, çabalarınız, sabrınız, başarınız, nezaketiniz için tüm kalbimle sizi kutluyorum. Hediyenize çok sevindim, güzel bir hafta başlangıcı oldu. Fotoğraflardan gözümü alamıyorum, bana ‘’ Shine On You Crazy Diamond ‘‘ isimli müziği mırıldanıyor gibi. Çok teşekkür ederim.. |
1 Eklenti(ler)
Rica ederim ne demekk, sizler sayesinde yaşadım ben de bu yeni, farklı güzellikleri.
Bu da genel görünümü. Çiçek geçtikten sonra iki ayrı saksıyı birleştirip, daha büyük bir saksıya alacağım. Zaten kökler de saksıdan çıkmışlar baya. (kutu dışında çektiğim fotoğrafı yükleyemedim malesef. Hata verip durdu) |
3 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğim bu yıl 4.kez çiçeklendi (10.10.2011)ve hala çiçekli. Büyük dalı dilimlenmişti, malesef tek çelik yaşıyor.
|
Dilaver bey merhaba, mutifloranız çok güzel açmış. Yapraklarıda çok güzel..
Size bir finlaysoni ve pembe Lacunosa yollayacakım ama...1 aydır yoktum. Hoyalarımın hepsi kötüleşmiş, uç sürgünleri kurumuş, çok güzel gelişen H. erythrostemma nerdeyse kurumuş .Az sulayın demştim. Hiç sulamamışlar...Neyse tekrar çelikledim. Daha sonra göndereceğim... |
Alıntı:
|
Merhaba Dilaver Bey
2010 yılında benim için köklendirmeye aldığınız H.Davidcummungii çiçek açmaya hazırlanıyor. Toplam 3 köktü birisi tek yaprak olarak diatomitte öylece bekliyor. İkincisini kaybettim. Diğer üçüncüsü ise diatomit çift kapta davidcummungii başlık altında güncel fotoğrafı var. Benim için çok sevindirici bu olayı sizinle paylaşmak istedim. teşekkür ediyorum size ve sn hydrosuccess e sizlerin sayesinde oldu bu güzellikler. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Serada Diversifolia' yı tutabilene aşkolun, hertarafa sardı, umarım du sene çiçek görürüz. Böyle giderse bu sarmaşığı Tarzan' a hediye göndereceğiz...:D
Eklenti 259764 Betül hanım, gönderdiğiniz Prensesiniz arı gibi çoğalıyor...:D Cumıngiana Eklenti 259765 Genel görünümler... iki ay önceye aitler.... Eklenti 259766 Eklenti 259767 Eklenti 259768 |
2 Eklenti(ler)
Zor yetişen türleri devamlı yedekliyoruz.
Hoya Shepherdii Hoya Ariadna Eklenti 259769 Eklenti 259770 |
Sayın dkp ! Takdire layık sabırlı ve özverili çalışmalarınız, bilgi birikiminiz,
deneyimlerinizle Hoya sevdalılarının gönlündeki yeriniz bir başka olmalı. Sizi yürekten kutluyor, başarılarla dolu bol çiçekli günler diliyorum. Sevgi ile !.... |
yapraktan hoya
Alıntı:
Acaba yetişmiyor mu hiç? Hoyam oldu diye çok seviniyordum. Sevincim kursağımda kaldı şimdi yaw:( Sn Dkp Galiba yapraklarım Carnosa'ya ait.O yetişiyor mu yapraktan yoksa boşa umut beslememeli miyim? |
Yapraktan köklendirilmiş hoya kerii almıştım, bir sene öylece durdu canlı ama sürgün vermeden.
Yapraktan değil gövdeden çelik almanızı öneririm. |
Sn Memet
Maalesef şu an öyle bir şansım yok.Yaprakları bile bulmak için bayağı uğraşmıştım.Çok üzüldüm ya.Çok umutla bekliyordum. Tam hayal kırıklığı oldu. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 261824
Sayın İlkin' in hediyesi (ilk hediye gelen Hoya'm, Curtisii) Eklenti 261825 Hatice hanım, bunları kaybettik, diğerleri çok iyi. Eklenti 261826 Bu yıl 282 Kırmızımızın çiçeklenmesini çok istiyorum. Sayın OİR1938 için. Eklenti 261827 Hoya Ariadna yı çok istemiştim, yedeklemeyi başardık. Eklenti 261828 Hoya İmperyalis de yedeklenebilenler arasında. |
4 Eklenti(ler)
Hep güllük gülistanlık olmuyor, hata yaptıkça bunlar oluyor, yedekleme yapmayı bu nedenle seviyorum. Bir akşam seranın kapısı açık unutulmuş, İzmir' in havası ne kadar düşer ki ? tahmin ediyorum 3-5 derece olmuştur. Sonuç; fazla olarak ayrılmışların hemen hemen tamamı bozulmuş.
Eklenti 261829 282 kırmızılar Eklenti 261830 Fusca' lar. Eklenti 261831 Lacunosa' lar. Eklenti 261832 Silver Pınk' ler. |
1 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğim. 28.12.2011
2011 yılında toplam iki adet çiçek sapı oluşturmuştu, 5.kez çiçeklendi ve 3. çiçek sapını geliştiriyor. Eklenti 261833 Tüm dostlarımın yeni yıllarını içten dileklerimle kutluyorum. Sağlıklı, mutlu, başarılı yıllar diliyorum. |
Hoya çelikleri
Alıntı:
Çelikleri aldım. Ama yoğun bir haftaydı yazamadım buraya da.Suda henüz çok acemi olduğum için toprağa ektim. Sitedeki tariflere uygun karışım hazırladım.Öyle ektim. Herşey için çok teşekkür ederim.:D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benimde artık bir tane hoya çiçeğim var.
|
3 Eklenti(ler)
Üstatların yorumlarını bekliyorum cinsleri ve durumları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
|
Tüm hoya severlerin yeniyılı gutlu olsun herkezin hayatı hoya kadar güzel olsun.
|
Sayın dkp ! Bu yıl 282 Kırmızı'nın çiçeklenmesini merakla beklemekteyim.
Yeni yılda sağlık , başarı ve mutluluk dileklerimle. |
Mutlu yıllar hoaların babası müstesna insan....
|
Sayın dkp hoyalarla başlayan serüveninizi merakla okudum.Diğer çiçeklerle ilgileniyormusunuz bilmiyorum ama sabrınız , özveriniz, çalışmalarınız ve bunlar için ayrılan zamanıda göz önünde tutarsak kendinizi hoyalara adamışsınız adeta.... Sizi gönülden tebrik ediyorum.Başarılı ve bol çiçekli günler diliyorum.
|
Alıntı:
Bu mesajınızı bugün okudum. Nasıl üzüldüm tarif edemem:( Büyük geçmiş olsun, umarım kaybettiklerinizin yedek çeliklerini almışsınızdır. Yetiştirmek için harcanan emek, hayaller maalesef bazen böyle olumsuz sonuçlanabiliyor. Tekrar büyük geçmiş olsun, sağlam kalanların bol çiçeklerini ve sağlıklı gelişimini görmeniz dileklerimle. Saygılar |
Sevgili Dilaver Bey,
arada üzücü kayıplar oluyor maalesef ister ihmalkarlık olsun ister yanlış bakım uygulamalarımız olsun yaşanıyor bir şekilde, kayıplarla ilgili çelik üretimi ne başladım umarım olumlu sonuç alabilirim. Hoya odarato ve Hoya collina yedeklendi, Musa bey'e de haber verebilirsiniz. Büyük geçmiş olsun... |
Dilaver Bey ,
Sizin hediyeniz olan mum çiçeği çeliklerimden birinde toprağa değdiği yerde küçücük küçücük yumru şeklinde noktacıklar gördüm. Galiba kökleniyor. Bi tanesinde de gövdede var ynı noktacıktan .Ama ben heyecandan hergün dakikalarca onları incelediğimden, acaba abartıyor muyum diye şüpheliyim. O nedenle biraz daha gelişme gösterip de tuttuğundan emin olunca fotoğraf da yükleyeceğim. Çiçeğe her baktığımda kulağınızı çınlatıyorum. Yeniden çok teşekkür ederim.Çok güzel bir heyecan bu bekleyiş. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Dkp Bakın size kimleri getirdim..
|
Sayın yeşillim, prensesimizi anımsıyorum. Başarılarınızı mutluluk, huzur ve keyifle izliyorum. Bu güzel hediyeniz için teşekkür ederim.. :)
|
1 Eklenti(ler)
2013 şubat 11, SAYLAN çiçeğimiz (Hoya Multiflora).
|
Sevgili dkp,
Mesajınızı görünce ne kadar çok sevindim, anlatamam, hoşgeldiniz :) Umarım hoyalarınızı ve değerli bilgilerinizi yine bizlerle paylaşmaya devam edersiniz... Saylan çiçek her zamanki gibi farklılığını göstermiş yine, ellerinize sağlık :) |
5 Eklenti(ler)
Merhabalar, keyifle izliyorum, özellikle başarıya ulaşan arkadaşlarımızı gördükçe , mutluluğum katlanıyor. Her kış dönemi mutlaka kayıplarımız oluyordu. Bu yıl E.Ü.Bot.te özel bir bölümü ayrıldı. Sırası ile H.Fungii, H.Deykeii, H.Davidcummungii ' nin durumlarını beğendim. Bir çok tür en az bu kadar iyi durumda. Mart' ın sonuna doğru yeniden çeliklenecekler.
Arkadaşlar ne dersiniz ? 2013 te Hoya gurubu olarak nerede toplanıyoruz ? |
Sevgili Dilaver bey,
Saylan çiçeğimiz bir tarafa ona söyleyecek kelime bulamıyorum. Şu son mesajınızdaki kareleri görünce hemen bugün seraya gidip Musa Beyi bizzat kendim tebrik etmek istedim. Kışı sıcak geçirebilmeleri için Serada sera yapmış resmen. Buna sadece şu eklenebilir üstün gayret ve çaba ve verilen sözün arkasında kalabilmek için yapılan fedakarlık bana göre. Bizlerde verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek adına türleri çoğaltma girişimim sera adına bu defa dahada çok. Toplantı anketi başlatacaksak derimki Ankara olsun. Neden Ankara? bana göre Ankara merkezi yer olması ve Hoya koleksiyoncularını Ankara'daki özellikle çok üye var onları kaynaştıralım. Merkez Ankara olursa diğer İllerdende katılımcı kolay ulaşım sağlayabilir düşüncesindeyim. (Okul tatili diye söz vermiştik Öğretmen Arkadaşlarımıza bunuda hatırlatmak isterim) Sonbaharada Bana beklerim dermişim;) |
Alıntı:
Genelde her hafta uğradığım bir yer.. Artık yabancı değilim.. Geçenlerde, 2 ziyaretçiye anlatırken yanlarındaydım.. ''100 e yakın hoya çeşidine sahip olduklarını, bu sayıya ulaşmalarını sağlayan en büyük payın da sizlere (Ağaçlar.net hoya gurubuna) ait olduğunu'' anlatıyordu Musa Bey.. Ucundan da olsa, hoyaları seven biri olarak gurur duydum.. Sizin sayenizde çeşit sayısının rekora gideceğini de biliyorum. Var olun.. :) |
Sayın dkp Sesinizi duymak güzel .Seylanın görselinde başka bir tad var ;)
Bu seraları gördükce neden hoya yetiştiremedigimi daha iyi anlıyorum :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025